• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • De gehele trek
 • Machu Picchu
 • Wandelen zonder bagage

Classic Inca Trail

4-daags wandelarrangement

Wandelend naar de Machu Picchu over oude Incapaden. Eigenlijk waren er talloze paden rond de Machu Picchu die onderdeel uitmaakten van het wegenstelsel van de Inca’s. Een ervan is bekend geworden en draagt de naam Inca Trail. De Salkantay Trail is een ande... lees verder »Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Onderweg op de Inka Trail
 • Inka Trail, op de pas
 • Inka Trail, naar de pas
 • Onderweg op het Inkapad
Onderweg op de Inka Trail Inka Trail, op de pas Inka Trail, naar de pas Onderweg op het InkapadImpressies


Onderweg op de Inka Trail
Inka Trail, op de pas
Inka Trail, naar de pas
Onderweg op het Inkapad


Reisinformatie


Wandelend naar de Machu Picchu over oude Incapaden. Eigenlijk waren er talloze paden rond de Machu Picchu die onderdeel uitmaakten van het wegenstelsel van de Inca’s. Een ervan is bekend geworden en draagt de naam Inca Trail. De Salkantay Trail is een andere route, minder druk en minstens zo mooi.
Onze wandelarrangementen zijn helemaal verzorgd - met gids, dragers, kok, maaltijden, tent, toilet, slaapzak enz. zodat al uw energie en aandacht naar het wandelen zelf kan uitgaan. Het landschap is natuurlijk geweldig en bovendien zeer afwisselend. Maar de trip is vooral ook pittig. Er zitten flinke stijgingen in de route en de hele weg ligt op grote hoogte, bijna overal boven de 3000 meter en de passsen zelfs boven de 4000 meter. Dus alleen voor zeer fitte wandelaars en u dient uw lichaam tijd te gunnen om te wennen, blijf daarom eerst een paar dagen in Cuzco, die stad ligt op circa 3300 meter hoogte.
Dag tot dag

Wie wil er niet in het voetspoor van de Inca's treden? De klassieke Inca-trail is beroemd en spreekt tot de verbeelding. Want iedereen wil graag op dat éne beroemde uitzicht over de Machu Picchu staan. Voor het zo ver is staat u een pittige tocht te wachten. De route gaat over hoge bergpassen, steile paden en onregelmatige treden. U wordt ruimschoots beloond met geweldige panorama's en onderweg ziet u interessante Inca-complexen. Ook in de natuur is er veel variatie: u wandelt afwisselend in grasvlaktes en door bossen. De beloning aan het einde is natuurlijk Machu Picchu! Maar vergeet niet dat het eigenlijke doel van de trekking is om onderweg te zijn. Begin- en eindpunt is Cuzco. De trekking is op groepsbasis met vaste vertrekdagen per week.

U slaapt in een privé-tent met matras en slaapzak. U hoeft niet zelf uw bagage te dragen en er wordt voor alle maaltijden gezorgd.

4-DAAGSE INCA TRAIL

De totale wandelafstand is 43 kilometer.

DAG 1: Met de bus van Cuzco naar het beginpunt van de trek in de Urubambavallei (Heilige Vallei), bij kilometerpaal 82. Begin van het eerste dagtraject, vanuit de vallei tot het dorp Huayllabamba, alwaar overnachting. Stijging is slechts zo'n 300 meter.
Wandelduur: 5-6 uur

DAG 2: In de ochtend klim naar het hoogste punt van de trek, de Warmiwanusca-pas op 4226 meter. Daarna in circa 2 uur afdaling naar de camping Pacaymayo op 3500 meter hoogte.
Wandelduur: 6-7 uur
DAG 3: De langste wandeldag met twee passen: eerst naar de Runcuracay-pas op 3900 meter. Dan volgt een afdaling van 2 uur naar het archeologisch complex van Sayacmarca. Daarna door nevelwoud weer omhoog, naar de Phuyupatamatcapas, op 3800 meter hoogte. Het pad naar boven is nog van stenen traptredes uit de Incatijd. Fenomenale panorama's op de omliggende bergtoppen. Daarna ruim duizend meter afdaling naar de campsite van Wiñawayna, één van de mooiste Inca-complexen vanwege de schitterende ligging.
Wandelduur: 8 uur
DAG 4: Het is 2 uur wandelen door de nevelwoudzone naar de Zonnepoort Intipunku voor het fameuze panorama en aansluitend bezoek aan de Machu Picchu, met gids. Terugreis: shuttlebus naar Aguas Calientes, Vistadometrein naar Ollantaytambo, bus naar Cuzco.Verdere info

Bijzonderheden

• De Inca trail is gesloten in februari
• Inca Trail vertrekdagen: zondag, woensdag en vrijdag. Vanaf maart 2018: zondag, woensdag en donderdag.
• Salkantay Trail vertrekdagen: maandag, woensdag en zaterdag
• De beste maanden voor de trekkings: de relatief droge en zonnige maanden mei t/m september
• Het programma is aan wijziging onderhevig, afhankelijk van de weersomstandigheden; die kunnen met name opspelen in het regenseizoen, van november t/m maart
• Op privébasis is op beide trekkings dagelijks vertrek mogelijk

Reisleiding

U wordt tijdens de gehele reis begeleid door een Engelssprekende gids.

Deelnemers

Groepswandeling: minimaal 2 deelnemers. Op privébasis vanaf 1 deelnemer
Overnachtingen in ruime privétent met matras en slaapzak. Toilettent, eettent met tafel en stoelen. Salkantay: laatste nacht in een hotel naar keuze in Aguas Calientes

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volpension, thee, snacks, water tijdens de trek

Vervoer

Alle vervoer conform programma inbegrepen.Bekijk ook deze varianten van deze reis:

Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me