Maui

Plan een volle dag om de Road to Hana te rijden. Deze route van ruim 100 kilometer heeft vele bochten, is smal, gaat langs de kust en heeft meer dan 50 bruggen. Het is enorm spectaculair. Maak veel stops en neem tijd om foto’s te nemen van de prachtige vergezichten en watervallen.

Leonie Noordhout
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Hawaii met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Hakeakala

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Leonie Noordhout

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie Maui

 • Over onze reizen
 • Foto's

Maui, eiland van tegenstellingen. Enorme vulkanen, ruisende watervallen, fantastische vogels, reusachtige bergen, vruchtbaar land, een landschap van onbeschrijfelijke schoonheid. De krater Haleakala beheerst het eiland. Het noordoosten biedt een weelderige plantengroei, het westen is droog en winderig. U zult het met iedereen eens zijn die zegt: ‘Maui No Ka Oi!’ (Maui is het beste).

Bezienswaardigheden Maui

De krater Haleakala beheerst het eiland Maui. Het noordoosten van het eiland biedt een weelderige plantengroei, het westen is droog en winderig. De belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland zijn:

Haleakala National Park

Dit park bestaat uit de top van de slapende Haleakala-vulkaan. De krater van de vulkaan is 11,3 km bij 3,2 km en is 800 meter diep. U kunt via twee paden vanaf de top de krater afdalen en vooral tijdens de zonsopkomst en zonsondergang is het uitzicht spectaculair. Het andere gedeelte van het park ligt aan de kust.

Road to Hana

De Hana Highway (beter bekend als de ‘Road to Hana’) is de naam voor de ruim 100 kilometer lange route tussen Kahului en Hana. Een rit naar Hana duurt ongeveer drie uur, langs een zeer bochtige weg (meer dan 600 bochten!), smal, langs de kust, over meer dan 50 bruggen. Onderweg geniet u naast prachtige vergezichten van vele watervallen en dorpen.

Lahaina

Lahaina is gelegen langs de westelijke stranden van Maui, perfect voor zonsondergang! Het is een oud dorp, waar men vroeger leefde van de walvisvangst. Nog altijd worden regelmatig bultrugwalvissen voor de kust gezien. Lahaina is uitgegroeid tot belangrijkste plaats van het eiland, vanwege de vermaarde restaurants, prachtige resorts, fraaie stranden, golfbanen en nog veel meer!

Stranden van Maui

We noemden zojuist al Lahaina als dé strandbestemming van Maui. Maar er zijn nog meer stranden op het eiland:

 • Kapalua, aan de westkust: maagdelijk witte stranden
 • Kihei
 • Wailea-Makena
 • Napili

Goed om te weten

Een reis naar Hawaii wordt vaak gecombineerd met een reis in het westen van Amerika. Vanuit de westkust van Amerika is het nog ca. 6 uur vliegen naar Hawaii. De reisduur vanuit Amsterdam is ca. 22 uur, waarbij u rekening moet houden met één of twee overstappen in Amerika.

Reisfoto's Maui

Haleakala National Park op Maui

Haleakala National Park op Maui