Rondreis Rocky Mountains

Van alle hoogtepunten tijdens een rondreis in Rocky Mountains is het nationale park Yellowstone wat ons betreft de absolute winnaar. Maar ook vindt u hier het ‘echte’ Amerika van de cowboys en indianen. Verblijf op een heuse ranch en beleef het zelf tijdens uw Rondreis door de Rocky Mountains.

Miranda Schoone
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef de Rocky Mountains met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar de Rockies met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Grand Teton National Park

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met uw rondreis naar Rocky Mountains.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Miranda Schoone

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie Rocky Mountains

  • Overzicht
  • Foto's

De Rocky Mountains zijn een van de vele hoogtepunten (letterlijk én figuurlijk!) van uw rondreis Amerika! Dit hooggebergte beslaan een gebied van meer dan 4800 km vanaf New Mexico door Amerika naar Canada en Alaska. Het hart van de Rockies ligt in de staten Montana, Idaho, Wyoming en Colorado. Hier steken bergen scherp af tegen een helderblauwe hemel. Ten oosten van de Rocky Mountains strekken de Great Plains zich uit tot in South Dakota en komt het oude westen tot leven.

Bekende plaatsen en bezienswaardigheden in de Rocky Mountains en omgeving

Yellowstone National Park

Het grootste gedeelte van het Yellowstone National Park bestaat uit bos. In het park leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven. Het park heeft ongeveer 10.000 warme bronnen en meer dan 200 geisers, waarvan de Old Faithful de beroemdste is. Deze geiser stoot gemiddeld elke anderhalf uur een 45 meter hoge kolom van water en stoom omhoog!
Lees meer over Yellowstone en bekijk ons aanbod

Grand Teton National Park

Direct ten zuiden van Yellowstone ligt het Grand Teton National Park, waar het indrukwekkende berglandschap en vele wilde dieren dit park spectaculair maken. De westelijke helft van het nationale park Grand Teton bestaat uit de gelijknamige bergketen. De Grand Teton Mountains, met zijn ruwe, sneeuwbedekte pieken, rijzen hier plotseling hoog uit het dal op. Ze bepalen spectaculair het zicht van grote afstand. In de oostelijke helft van het park ligt het brede dal, Jackson Hole genaamd, met sprankelende meren omringd door dikke bossen en de slingerende Snake River. Ten westen van de rivier ligt de Teton Park Road, de mooie toeristische route van waar je prachtige uitzichten hebt op de bergen, Jackson Lake en Jenny Lake. De wegen komen in het zuiden samen bij het bezoekerscentrum Craig Thomas in Moose. Ten zuiden van dit bezoekerscentrum ligt het National Elk Refuge, waar in de wintermaanden grote kuddes wapiti’s grazen.

Cody

Het westernstadje Cody dankt zijn naam aan William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Vanuit Cody kunt u de East Gate van het Yellowstone National park bereiken. De stad biedt een spectaculair uitzicht over de Heart Mountain.

Glacier National Park

Het Glacier National Park grenst aan de Canadese provincies British Columbia en Alberta. Lake McDonald, St. Mary Lake, Bowman Lake en Lake Kintla zijn de vier grootste meren. Verschillende kleinere meren hebben een prachtige turkooise kleur. Verspreid over het park vindt u meer dan tweehonderd watervallen. Er leven vele dieren, waaronder zo’n 300 grizzly-beren. Daarnaast vindt u er onder meer de Canadese lynx, zwarte beren, berggeiten, elanden en herten.
Lees meer over Glacier National Park en bekijk ons aanbod

Custer State Park

Het Custer State Park in de staat South Dakota en bestaat vooral uit dichtbegroeide bergen en uitgestrekte prairies. Er lopen een aantal mooie routes door het park, zoals de Needles Highway, Iron Mountain Road en Wildlife Loop Road.

Mount Rushmore

Vooral bekend om de uitgehakte, 18 meter hoge busten van de Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Het symboliseert de eerste 150 jaar van de geschiedenis van Amerika.

Denver

Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en een populair startpunt voor een rondreis in de Rocky Mountains.

Arches National Park

In dit nationale park zijn meer dan 2000 natuurlijk gevormde bogen. De kleinste hebben een opening van amper één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog, de Landscape Arch, 100 meter is.

Ranches & The Wild West

In dit gebied vindt u vele ranches, waar oude tijden herleven. Tijdens een verblijf op een ranch kunt u genieten van de rust, de ruimte, de natuur en het leven buiten, maar zeker ook actief meedoen! Paardrijtochten behoren overal tot de mogelijkheden, vaak aangevuld met activiteiten rondom het dagelijkse leven op een echte ranch. En uiteraard hoort een kampvuur onder de fraaie sterrenhemel tot een van de hoogtepunten van elk verblijf op een ranch. Kies tijdens uw rondreis in Amerika voor een verblijf van minimaal enkele dagen op een ranch en maak uw reis door dit deel van het land tot een ‘Real American Experience’!

Reisfoto's Rocky Mountains

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.