Rondreis Alaska

Tijdens uw rondreis Alaska rijdt u regelmatig helemaal alleen, door overweldigend verlaten landschappen met bergen, gletsjers, bossen, meren en rivieren. Bijna overal in Alaska kunt u wild spotten, vergeet daarom zeker uw verrekijker niet. Zo mist u niets van de wonderschone en ongerepte natuur.

Leonie Noordhout
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Alaska met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Onze bestemmingen voor een rondreis door Alaska

Alaska is een unieke bestemming in het uiterste noorden van de Verenigde Staten en wacht om verkend te worden! Dit uitgestrekte en mooie gebied biedt meer dan alleen een bijzondere rondreis. Geniet op uw eigen tempo van adembenemende landschappen, ontdek historische schatten en proef van de lokale cultuur. Laat ons u begeleiden naar de meest schilderachtige regio’s en unieke plekken tijdens uw rondreis door Alaska.

Rondreis door Alaska op maat

Verlies uzelf in de magie van Alaska, waar avontuur en onvergetelijke ervaringen op maat gemaakt worden. Bij het ontwerpen van exclusieve rondreizen door dit betoverende landschap staan uw persoonlijke wensen centraal. We nemen de tijd om uw verlangens te begrijpen, met een toewijding aan eerlijkheid en transparantie. Geen zorgen, als bepaalde aspecten niet haalbaar blijken, bieden wij altijd alternatieven.

Droomt u van een onvergetelijke ontdekkingsreis door Alaska? Laat u inspireren door onze blogs over Noord-Amerika, waaronder Alaska, waar we niet alleen tips delen, maar ook unieke activiteiten en suggesties voor bijzondere overnachtingen in het adembenemende landschap van Alaska.

In de spotlights

Kajakken in Seward, Alaska

Kajakken in Seward, Alaska

Raften in Denali vanui Talkeetna, Alaska

Raften in Denali vanui Talkeetna, Alaska

Anchorage

Anchorage

Beren in Alaska

Beren in Alaska

Talkeetna, Alaska

Talkeetna, Alaska

Rondreis in Amerika en ontdek dan ook de Beren in Alaska

Reisinformatie Alaska

  • Over onze reizen
  • FAQ
  • Foto's

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Alaska

Droomt u van een onvergetelijke rondreis door Alaska? Onze ervaren reisspecialisten staan klaar om uw reiswensen te vervullen en u mee te nemen naar dit ruige maar prachtige gebied. Wij hanteren enkele principes om de kwaliteit van uw reis te waarborgen:

Bijzondere overnachtingen op unieke locaties

Unieke overnachtingen op afgelegen locaties zijn de kern van elke rondreis door Alaska. We selecteren zorgvuldig verblijven die op zichzelf al een onvergetelijke ervaring bieden.

Verblijf in de nabijheid van bijzonder bezienswaardigheden

Uw verblijf bevindt zich in de nabijheid van bijzondere bezienswaardigheden, zodat u volop kunt genieten van de majestueuze natuur, historische schatten en unieke culturele hoogtepunten van Alaska.

Comfortabel reizen met een all-inclusive huurauto

Comfortabel reizen is gegarandeerd met een all-inclusive huurauto. Wij regelen alle details rond het autorijden, zodat u ontspannen kunt genieten van uw reis. De vrijheid van uw huurauto stelt u in staat om op eigen tempo de mooiste bestemmingen van Alaska te verkennen.

Altijd een unieke ervaring inbegrepen

Elke rondreis door Alaska bevat minstens één unieke ervaring, want een reis is pas compleet met gedenkwaardige activiteiten. Van adembenemende natuurlijke landschappen tot lokale tradities, wij zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens uw rondreis door Alaska.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel plannen we de reisafstanden zorgvuldig, zodat u optimaal kunt genieten zonder lange reisdagen. Neem de tijd om alle bezienswaardigheden en ervaringen op uw route volledig te waarderen. Ontdek Alaska op het ideale tempo voor een optimale ervaring.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste moment voor een rondreis door Alaska?

Een rondreis door Alaska kan het beste in de zomer. ’s Zomers kunnen de temperaturen boven de 30º C stijgen. En in de winter kan het maar liefst onder -50º C zakken. De winter is dan ook erg koud, maar vooral donker, gemiddeld schijnt de zon in december slechts twee uur per dag.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Alaska?

In Alaska is het tijdens onze zomertijd negen uur vroeger en tijdens onze wintertijd acht uur vroeger.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor mijn rondreis door Alaska?

Voor informatie over gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reis naar Alaska, raden wij aan contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven. U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.

Welke taal wordt er gesproken in Alaska?

In Alaska wordt overwegend Engels gesproken.

Wat is de munteenheid van Alaska?

In Alaska wordt betaald met de Amerikaanse dollar (USD). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor mijn rondreis door Alaska?

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na afloop van uw reis nog minimaal zeven maanden geldig is. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de vereisten voor een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) voor reizen naar de Verenigde Staten, waar Alaska onder valt. Voor meer informatie en het aanvragen van een ESTA kunt u terecht op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.

Wat voor klimaat kan ik verwachten tijdens mijn rondreis door Alaska?

Het klimaat in Alaska varieert sterk afhankelijk van het seizoen en de regio. Over het algemeen kunnen reizigers koude winters verwachten, met temperaturen die ver onder het vriespunt kunnen dalen. In Alaska zijn er milde tot warme zomers, met temperaturen die variëren van koel tot aangenaam. Regenval is vaak aanwezig, vooral in de kustgebieden.

Zijn er specifieke gezondheidsrisico’s waar ik rekening mee moet houden in Alaska?

Gezien de overvloed aan wilde dieren in Alaska, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Vermijd nauw contact met dieren en bewaar voedsel op een veilige manier om problemen te voorkomen.

Welke activiteiten zijn populair in Alaska en moeten niet worden gemist?

Populaire activiteiten in Alaska zijn onder andere het bewonderen van de gletsjers, het spotten van wilde dieren zoals beren en walvissen, het ervaren van de unieke inheemse culturen, en het verkennen van nationale parken zoals Denali National Park. Het maken van een cruise langs de Inside Passage biedt ook adembenemende uitzichten op fjorden en wildlife.

Reisfoto's Alaska

Hondensledetocht Girdwood

Hondensledetocht Girdwood

Glenn Highway

Glenn Highway

Sea Kayaking, Seward

Sea Kayaking, Seward

Wrangell St. Elias Alaska

Wrangell St. Elias Alaska

Anchorage

Anchorage

Kenai Fjords, Alaska

Kenai Fjords, Alaska

Vos in Denali National Park

Vos in Denali National Park

Beren in Alaska

Beren in Alaska