Highlights of Alaska & Yukon

19-daagse autorondreis

In ruim twee weken tijd ziet u de belangrijkste hoogtepunten van Alaska en Yukon, in het hoge noorden van Noord-Amerika. Ervaar de wildernis van Alaska in het Denali National Park en de weidsheid van het landschap in het noordelijk gelegen Fairbanks. Proef de sfeer in het historische Dawson City in het Canadese Yukon en bezoek de grootste stad van Yukon, Whitehorse.
lees verder

Reisfoto's

Anchorage, Alaska

Anchorage, Alaska

Denali Nationaal Park, Alaska

Denali Nationaal Park, Alaska

Beren in Alaska

Beren in Alaska

St. Elias Park, Alaska

St. Elias Park, Alaska

Landschap Alaska

Landschap Alaska

Highlights

 • Schitterende natuur, kleine plaatsen
 • Onvolprezen Denali National Park
 • Historie van de 'Gold Rush'
 • Top of the World Highway
 • Kluane National Park
 • Kenai Peninsula
+ +

Indicatieprijs

€ 3.299 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

In ruim twee weken tijd ziet u de belangrijkste hoogtepunten van Alaska en Yukon, in het hoge noorden van Noord-Amerika. Ervaar de wildernis van Alaska in het Denali National Park en de weidsheid van het landschap in het noordelijk gelegen Fairbanks. Proef de sfeer in het historische Dawson City in het Canadese Yukon en bezoek de grootste stad van Yukon, Whitehorse. Stap terug in de tijd in Skagway, bezoek het Kluane National Park en volg de beroemde Alaska Highway. Ruimte en rust, natuur en wild op een schaal die we in Europa niet kennen. Vanuit Seward is een cruise naar het Kenai Fjords National Park een perfecte afsluiting.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Anchorage

Anchorage, Alaska

Anchorage, Alaska

Na aankomst in Anchorage haalt u op de luchthaven uw auto op en rijdt u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

U verblijft in Hilton Anchorage - Anchorage
Dag 2

Vrije dag Anchorage

Alaska

Alaska

Anchorage is mooi gelegen, aan de oever van de Cook Inlet en aan de voet van de Chugach Mountains. Een moderne stad, omringd door de wildernis van Alaska.

U verblijft in Hilton Anchorage - Anchorage
Dag 3

Anchorage - Talkeetna

Talkeetna, Alaska

Talkeetna, Alaska

U rijdt in noordelijke richting naar het plaatsje Talkeetna. Het eerste gedeelte van de tocht rijdt u door de vruchtbare vallei Matsu Valley, het belangrijkste landbouwgebied van Alaska. In de verte ziet u al de Talkeetna Mountains. Het plaatsje Talkeetna stamt uit de tijd van de goudzoekers en ademt nog steeds iets van de sfeer uit deze tijd.

U verblijft in Talkeetna Alaskan Lodge - Talkeetna
Dag 4

Talkeetna - Denali N.P.

Quad rijden in Denali Nationaal Park, Alaska

Quad rijden in Denali Nationaal Park, Alaska

Vanaf Talkeetna volgt u de kronkelende Chultina River over de Alaska Range, waarna u bij het Denali National Park aankomt. Voor velen het hoogtepunt van een rondreis door Alaska, vanwege de vele Grizzly beren die in dit gebied leven.

U verblijft in Grande Denali Lodge - Denali
Dag 5

Vrije dag Denali

Denali Nationaal Park, Alaska

Denali Nationaal Park, Alaska

Vandaag staat u vroeg op om deel te nemen aan de Tundra Wilderness Tour (inbegrepen). U maakt een begeleide tocht van 6 tot 7 uur door dit prachtige park. U heeft volop kansen om beren, elanden, kariboes en ander wildlife in hun natuurlijke omgeving te zien. Onderweg wordt u getrakteerd op schitterende uitzichten op de majestueuze Mount McKinley.

U verblijft in Grande Denali Lodge - Denali
Dag 6

Denali N.P. - Fairbanks

Fairbanks, Alaska

Fairbanks, Alaska

U kunt op uw gemak naar het noorden rijden, door een bosrijk gebied. Onderweg passeert u het plaatsje Nenana, waar de helft van de inwoners indianen zijn. U kunt er het kleine Railroad museum bezoeken, een kerkje en een kennel waar men huskies (sledehonden) fokt. Fairbanks is een plaatsje met een interessante geschiedenis. Diverse gebouwen in het oude centrum voeren u terug naar de tijd van de 'Goldrush'.

U verblijft in Pike's Waterfront Lodge - Fairbanks
Dag 7

Fairbanks - Tok

Beren in Alaska

Beren in Alaska

In de middag rijdt u door één van de mooiste gebieden van deze staat. Bezoek het huis van Santa Claus in het plaatsje North Pole of stop in de buurt van Delta Junction voor een blik op de Alaska Pipeline. De plaats Tok is in 1942 ontstaan uit een kamp van wegwerkers aan de Alaska Highway.

U verblijft in Young's Motel - Tok
Dag 8

Tok - Dawson City

Dawson City, Yukon

Dawson City, Yukon

U rijdt via de 'Top of the World Highway' naar Dawson City. Zeker een bezoek waard is het plaatsje Chicken, waar sommige mijnwerkers hun boodschappen nog steeds met goud betalen. Per veerboot (niet inbegrepen) steekt u de Yukon River over naar Dawson City.

U verblijft in Aurora Inn Dawson City - Dawson City
Dag 9

Vrije dag Dawson City

Dawson City, Yukon

Dawson City, Yukon

Het goud in de riviertjes rondom Dawson City veroorzaakte de beroemde Klondike Goldrush. Geniet van de ontspannen sfeer in dit plaatsje. In de nabije omgeving kunt u oude Gold Mining Claims bezoeken.

U verblijft in Aurora Inn Dawson City - Dawson City
Dag 10

Dawson City - Whitehorse

Noorderlicht in Whitehorse, Yukon

Noorderlicht in Whitehorse, Yukon

U rijdt via de Klondike Highway naar Whitehorse, een route door een prachtige natuur. Whitehorse, gelegen aan de Yukon River, is de hoofdstad van het Canadese Yukon Territory.

U verblijft in Best Western Gold Rush - Whitehorse
Dag 11

Whitehorse - Skagway

Alaska

Alaska

U volgt de route van de vroegere goudzoekers naar Skagway over de indrukwekkende White Pass. Aangekomen in het Lake Bennet werden vlotten gebouwd die de mijnwerkers naar Dawson City brachten.

U verblijft in Westmark Inn Skagway - Skagway
Dag 12

Skagway - Haines Junction

Alaska

Alaska

Vandaag rijdt u over de Klondike en Alaska Highway, bekend om het schitterende landschap met bergpieken en gletsjers, naar Haines Junction, gelegen bij het Kluane National Park. Een aanrader is hier een optionele excursie per vliegtuig en zie de gletsjers van het Kluane National Park vanuit de lucht, adembenemend.

U verblijft in The Raven - Haines Junction
Dag 13

Haines Junction - Tok

Denali Nationaal Park, Alaksa

Denali Nationaal Park, Alaksa

De beroemde Alaska Highway is vandaag de gehele dag uw domein. In het Kluane N.P. ziet u onder meer de 5.950 meter hoge Mount Logan in de met gletsjers bedekte St. Elias Mountains en het Kluane Lake.

U verblijft in Young's Motel - Tok
Dag 14

Tok - Wasilla

Beer in Alaska

Beer in Alaska

De Glenn Highway is wellicht een minder bekende route in Alaska, maar het omringende landschap is absoluut prachtig te noemen. Hoge bergen aan beide kanten, zoals Mount Drum, en diverse bergpassen.

U verblijft in Best Western Lake Lucille - Wasilia
Dag 15

Wasilla - Seward

Weg naar Seward, Alaska

Weg naar Seward, Alaska

Via Anchorage bereikt u de Seward Highway, één van de mooiste wegen van Alaska en volgt u deze langs Turnagain Arm en Moose Pass. Absolute aanrader onderweg is een bezoek aan de Portage Glacier waar u optioneel een korte boottocht naar de ijsmassa van de gletsjer kunt maken.

U verblijft in Seward Windsong Lodge - Seward
Dag 16

Vrije dag Seward

Otter in Alaska

Otter in Alaska

Vandaag kunt u op zoek gaan naar de verschillende soorten walvissen in Resurrection Bay en het Kenai Fjords National Park (optioneel). Tijdens deze excursie kunt u otters en bultrugwalvissen zien en vaart u dichtbij een gletsjer, waar u het ijs kunt horen knisperen.

U verblijft in Seward Windsong Lodge - Seward
Dag 17

Seward - Anchorage

Denali Nationaal Park, Alaksa

Denali Nationaal Park, Alaksa

Voor u vandaag uit Seward vertrekt is een wandeling bij de Exit Glacier bijzonder aan te bevelen. Op weg terug naar Anchorage passeert u de Portage Glacier. Tenslotte volgt u de Turnagain Arm naar uw eindbestemming.

U verblijft in Hilton Anchorage - Anchorage
Dag 18

Anchorage - Amsterdam

Na het inleveren van de auto eindigt uw reis door het onvergetelijke Alaska en Yukon.

Dag 19

Aankomst in Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

Dag 20

Canada

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

Alaska ligt voor een derde deel boven de poolcirkel, wat het land relatief koud maakt. Door middel van de Alaskastroom is er in het zuidelijke helft van Alaska relatief warm zeewater langs de kust. Dankzij dit zeewater daalt de temperatuur in de winter minder ver dan in het noorden van Alaska.

Het klimaat van Alaska is in te delen in verschillende klimaatzones. Het zuidoosten van Alaska heeft een gematigd zeeklimaat. Het grootste deel van Alaska heeft een koel landklimaat. Hierbij zijn de temperaturen in de zomer boven de gestelde grens van 10 graden. Het meest noordelijke deel van Alaska heeft een toendraklimaat. In de donkere wintermaanden daalt de temperatuur tot soms tientallen onder het vriespunt. Dit geld voor zowel ’s nachts, als overdag. In de zomer komt de temperatuur niet ver boven het vriespunt.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor de Verenigde Staten geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort! Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via de USA. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient ,- per persoon te worden betaald.

Tijdsverschil

In Alaska is het 9 uur later in de wintertijd en 10 uur later in de zomertijd.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.299,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekering
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • Aanvullende verzekeringen en GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer