Yosemite National Park

Neem de tijd om Yosemite te bezoeken. Stop bijvoorbeeld op de Tioga Pass bij Olmsted Point en loop vijf minuten naar beneden voor een adembenemend uitzicht!

Suzanne Gabrielse
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Suzanne Gabrielse

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie Yosemite National Park

  • Overzicht

Het indrukwekkende Yosemite National Park, zo’n 250 kilometer ten oosten van San Francisco in het midden van de Sierra Nevada, is ongetwijfeld een van de absolute toppers tijdens uw rondreis West-Amerika.

Bezienswaardigheden Yosemite National Park

Het park staat bekend om haar hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren. De vallei is ontstaan door erosie, miljoenen jaren geleden waren hier grote gletsjers die de vallei uitsleten. Toen de gletsjers zich terugtrokken bleef de vallei over.

Activiteiten Yosemite National Park

Door heel Yosemite is een gratis shuttlebusroute, om het kwartier is er een bus bij een halte. In Yosemite kunt u ook fietsen huren, raften en golfen. Een must is een stop bij Glacier Point waar u een fantastisch uitzicht heeft over de vallei en op de Half Dome.