• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Yukon

Een van mijn hoogtepunten tijdens deze reis was wel de Dempster Highway. Wauw, wat een onvergetelijke ervaring: 740 kilometer gravel road, het Tombstone National Park, naar de poolcirkel met onderweg de meest fantastische uitzichten. En als klap op de vuurpijl: het Noorderlicht!
Inge Stam
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Yukon compleet te maken.

Tombstone Territorial Park Tour

U rijdt over de indrukwekkende Dempster Highay, door het Tombstone Territorial Park. Onderweg maakt u diverse stops en een 1 uur durende wandeling.

Indicatieprijs 98,- p.p. | Meer info >

Kluane Flightseeing Tour

Er is geen betere manier dan per vliegtuigje Kluane National Park te ontdekken. U vliegt over talloze gletsjers en het uitzicht is onbeschrijfelijk.

Indicatieprijs 272,- p.p. | Meer info >

Canoe Tour on the Yukon River

Maak onder begeleiding van een gids een kanotocht over de Yukon River. Geniet onderweg van het prachtige landschap.

Indicatieprijs 148,- p.p. | Meer info >

Whitehorse City Tour

Leer alles over de historie van Whitehorse tijdens deze stadstour. U bezoekt onder andere de SS Klondike, de Log Skyscraper, de Old Log Church en Canyon View Point.

Indicatieprijs 37,- p.p. | Meer info >

Bestemmingen in Yukon
Reisinformatie Yukon

Tussen Alberta en British Columbia in het zuiden en Alaska in het noorden strekken zich de uitgestrekte gebieden van Yukon en Northwest Territories uit. Yukon Territory of kortweg 'the Yukon' is het meest noordwestelijke deel van Canada met als hoogste punt Mount Logan (5959 meter). Yukon heeft slechts zo'n 33.000 inwoners, waarvan tweederde in de hoofdstad Whitehorse woont, en is 12 keer zo groot als Nederland.


Rondreizen in Yukon

In Yukon vindt u ongerepte natuur en wildernis, zo uitgestrekt als wij ons nauwelijks kunnen voorstellen. Tijdens uw rondreis in Yukon rijdt u regelmatig helemaal alleen, door overweldigend verlaten landschappen met bergen, gletsjers, bossen, meren en rivieren. Dat u wilde dieren tegenkomt, is vrijwel zeker. Hier rijdt u urenlang over wegen waar geen einde aan lijkt te komen, ver weg de wildernis in, zonder internet of mobiele telefoons. Als contrast passeert u hier en daar een klein goudzoekersstadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Yukon is onherbergzaam, imposant, maar ook gastvrij. Elke gast is welkom. Yukon leent zich uitstekend om te ontdekken per auto als per camper.
Bekijk onze reizen in Yukon >


Must sees Yukon

Whitehorse

Whitehorse is de hoofdstad van 'The Yukon'. De naam van de stad is afkomstig van een stroomversnelling in de buurt; het schuimende water deed denken aan witte, springende paarden.
Lees meer over Whitehorse >

Dawson City

Het illustere Dawson City is een ervaring als geen ander. De stad heeft minder dan 2000 inwoners en staat bekend om de goudkoorts. De ontdekking van goud wordt toegeschreven aan drie pioniers uit de regio, Skookum Jim, George Carmack en Dawson Charlie en veranderde deze afgelegen plaats in de grootste stad (40.000 inwoners!) tussen Winnipeg en Seattle. U kunt er onder meer een rondleiding maken door de goudvelden, een bezoek brengen aan het Diamond Tooth Gerties Casino en bootexcursies maken op de Yukon river. Meer geschiedenis over de goudkoorts vindt u in het Dawson City Museum. In het Jack London Museum komt u meer te weten over Jack London, een schrijver die tijdens de goudkoorts in Yukon woonde en daar geïnspireerd werd voor het schrijven van de klassiekers The Call of the Wild en White Fang.
Lees meer over Dawson City >

Dempster Highway

De Dempster Highway is een route die de Klondike Highway in de Yukon Territory verbindt met Inuvik aan de delta van de Mackenzie. Snelweg is hierbij een erg groot woord, een groot deel van de weg is een tweebaansgrind- en gravelweg. Een tocht over deze weg, per 4-WD uiteraard, wordt gezien als een van de meeste unieke ritten ter wereld. De Dempster Highway voert u langs de machtige Tombstone Mountains in het gelijknamige Tombstone Park, de Richardson Mountains, de uitlopers van de Barn Mountains en over de poolcirkel naar Inuvik in de Northwest Territories, waar de weg eindigt. Het uiterste noorden van Canada was een verlaten gebied, totdat er rond 1900 goud werd gevonden. In korte tijd groeide toen een plaatsje als Dawson City uit tot het centrum van de aandacht. Om even snel weer in de anonimiteit te verdwijnen na de 'Goldrush'. Yukon Territory is nu nog steeds een van 'The Last Frontiers', waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Top of the World Highway

Deze route vindt u nabij Dawson City en bereikt u per veerpont, over de Yukon River. Deze weg verbindt Dawson City in de Yukon met Poker Creek nabij de grens met Alaska. De Top of the World Highway was oorspronkelijk een bevooradingsroute voor de goudzoekers. Het is een afgelegen, grotendeels onverharde weg die zich over de toppen van dit afgelegen deel van de wereld slingert. Onderweg hebt u schitterende uitzichten over de eenzame landschappen. De weg is een gravel weg die goed begaanbaar is zowel met een 4-WD auto als met een 4-WD camper.

Kluane National Park

Het Kluane National Park heeft een oppervlakte van 22.159 km2 en is daarmee het grootste park van Yukon. Het nationale park ligt bij de stad Haines Junction. Mount Logan is het kroonjuweel van het park, deze berg is maar liefst 5.959 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Canada. Kluane nationale park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het Kluane National Park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele Gletsjers en de Kaskawulsh Gletsjer de bekendste zijn.

Noorderlicht

In Yukon kunt u het treffen om het wonderbaarlijke verschijnsel van het Noorderlicht te zien (Aurora Borealis). De grootste kans om Het Noorderlicht te zien is in de winter; echter in het voor- en najaar zijn de mooiste effecten zichtbaar. In Watson Lake is tevens een Northern Lights Space & Science Centre waar u alles te weten komt over de Aurora Borealis en kunt u een uitstekende simulatie aanschouwen.


Beste reistijd Yukon

De beste reistijd voor een rondreis Yukon is mei t/m september. 's Zomers kunnen de temperaturen boven de 30º C stijgen. En in de winter kan het maar liefst onder de -50º C zakken. De winter is dan ook erg koud, maar vooral donker, gemiddeld schijnt de zon in december slechts twee uur per dag.


Yukon

Ontdek het veelzijdige en natuurschone Yukon.
Reisblog Canada

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Canada met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me