• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Game drives in Samburu National Reserve
 • Lake Naivasha, nijlpaarden en vogels
 • Game drives in Masai Mara Game Reserve
 • Masai-herders in kleurrijke kleding
Tenzing Travel Bestseller

Impressions of Kenya

8-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Great ... lees verder »
Vanaf € 2552,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Samburu
 • Waterbok, Masai Mara, Kenia
 • Masai, Kenia
 • Samburu National Reserve, Kenia
 • Samburu National Park
Samburu Waterbok, Masai Mara, Kenia Masai, Kenia Samburu National Reserve, Kenia Samburu National ParkImpressies

Samburu
Waterbok, Masai Mara, Kenia
Masai, Kenia
Samburu National Reserve, Kenia
Samburu National Park


Reisinformatie


Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het Masai Mara National Reserve is het bekendste wildpark van Kenia, een belevenis om op de schijnbaar eindeloze vlaktes wilde dieren op te sporen. De Masai Mara is ook het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. Een prachtige reis om kennis te maken met Kenia en haar mooie landschappen.
Impressions of Kenya Impressions of KenyaDag tot dag

Aankomst Nairobi

Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door een medewerker van ons kantoor in Nairobi en naar het Southern Sun Mayfair hotel in Nairobi gebracht, een rustig gelegen hotel met binnentuinen en een mooi zwembad. Wanneer u de reis met eersteklasse accommodaties heeft geboekt verblijft u in het Safari Park Hotel en wanneer u de deluxe versie heeft geboekt in het Hemingways Nairobi. Alle uitstekende adresjes om te acclimatiseren na uw lange vlucht.

Nairobi › Samburu

Na het ontbijt ontmoet u uw gids (tevens chauffeur) en gaat u op weg. Bij Nanyuki steekt u de evenaar over. U geniet de lunch onderweg in een lokaal restaurant. In de middag rijdt u naar het Samburu National Reserve. U overnacht in het wildreservaat in de Samburu Game Lodge (middenklasse), het Ashnil Samburu Camp (eersteklasse) of het Elephant Bedroom Camp (deluxe) (O,L,D).

Samburu National Reserve

Landschappelijk is Samburu heel gevarieerd. In het noorden is het droog en wordt de savanne onderbroken door lage berghellingen. Zelfs het taaie Samburu-volk vindt hier moeilijk een bestaan. Het gebied rond de oevers van de rivier de Ewaso Nyiro (Samburu naam voor 'bruin water') is daarentegen veel groener en hier zult u dan ook vele verschillende vogelsoorten aantreffen. Samburu National Reserve bestrijkt samen met het Buffalo Springs National Reserve een oppervlakte van 300 vierkante kilometer. Vandaag maakt u diverse game drives in het park. Samburu staat bekend om een aantal diersoorten die elders niet of nauwelijks voorkomen, zoals de netgiraffe en de Grevy-zebra. U treft hier ook veel verschillende vogelsoorten waaronder de Somalië-struisvogel (met blauwe nek). Ook heeft u kans leeuwen, cheeta’s, luipaarden en olifanten te zien. Zeer zeldzaam zijn de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en 'hunting dog'. De plaatselijke Samburu-bevolking is verwant aan het Masai-volk. Ze kleden zich vergelijkbaar en leven evenals de Masai van de veeteelt (O,L,D).

Samburu › Aberdare

U luncht onderweg naar het Aberdare. Van daar wordt u naar de beroemde Treetops Lodge (middenklasse) gebracht, omgeven door grote 'waterholes'. De accommodatie heel bijzonder, hoog op palen gebouwd en geheel in hout uitgevoerd. Indien u de eersteklasse versie boekt verblijft u vannacht in Aberdare Country Club Hotel en bij de deluxe versie in The Ark. Beide erg mooie accommodaties (O,L,D).

Aberdare › Lake Naivasha

Na het ontbijt rijdt u naar Nyahururu voor een korte stop bij de Thomson's Falls. Als er geen of weinig water is, vervalt de stop. Daarna daalt u af naar de Great  Rift Valley en rijdt u naar Lake Nakuru. ‘s Middags maakt u een game drive langs de oever van het bekende 'flamingo-meer'. Over het algemeen treft u hier vele tienduizenden tot soms wel honderdduizenden flamingo's aan. Naast de flamingo’s leven hier pelikanen, ooievaars, reigers en lepelaars en kunt u witte neushoorns en leeuwen tegenkomen. Daarna rijdt u door naar Lake Naivasha. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley, ligt op een hoogte van 200 meter en heeft een oppervlakte van 140 vierkante kilometer. Het is het mooiste meer van Kenia's 'Rift Valley Lakes', met zijn weelderig begroeide oevers, vederlichte papyrusplanten, lagunes en blauwe waterlelies. Rond Lake Naivasha leven circa 300 vogelsoorten, waardoor het meer een paradijs is voor ornithologen. U overnacht in de Lake Naivasha Sopa Lodge. Wanneer u de deluxe versie van deze reis heeft geboekt reist u in plaats van naar Lake Naivasha naar Lake Elementaita waar u de nacht doorbrengt in het Elementaita Serena Camp (O,L,D).

Lake Naivasha › Masai Mara

U rijdt over de bodem van Great Rift Valley naar de Masai Mara. Dit is het bekendste wildpark van Kenia en is een uitloper van het beroemde Serengeti National Park in Tanzania. De Masai Mara bestaat uit uitgestrekte golvende grasvlakten, hier en daar begroeid met een groepje struiken of acacia's. In de namiddag maakt u uw eerste game drive over de golvende grasvlakten van de Mara. U gaat u op zoek naar de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Naast de gnoes leven er grote aantallen gazellen, topi's en buffels. Door de aanwezigheid van zoveel prooidieren is ook het roofwild rijk vertegenwoordigd, zoals leeuwen, jakhalzen en hyena's. De Masai Mara is een paradijs voor de vogelliefhebber. U verblijft twee nachten in de Keekorok Lodge met een prachtig gelegen waterdrinkplaats (middenklasse), het Mara Leisure Camp (eersteklasse) of het luxere Tipilikwani Camp (deluxe) (O,L,D).

Masai Mara National Reserve

Het wildpark is met name bekend door de jaarlijkse trek van de gnoes of wildebeesten. De migratie van 1,5 miljoen gnoes in het noordoosten van Tanzania en Kenia is een van de meest unieke spektakels op het Afrikaanse continent. In langgerekte kolonnes trekken zij geleidelijk naar het noordwesten. Zij worden daarbij vergezeld door zebra’s. De Mara is tegelijkertijd het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. U ziet ongetwijfeld herders in hun kleurrijke rode kleding over de eindeloze vlaktes lopen, speer of lange stok in de hand. In de vroege ochtend kunt u facultatief een ballonvaart over de Mara maken, met na afloop een champagne-ontbijt (vooraf reserveren). U maakt diverse game drives over de Mara Plains of naar de Mara River (O,L,D).

Vertrek Nairobi

U rijdt terug naar Nairobi, waar u tegen lunchtijd aankomt en naar uw stadshotel of naar de luchthaven wordt gebracht (een eventuele dagkamer en/of het diner moet u ter plaatse voldoen) (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Bij de safari heeft u een gegarandeerde raamplaats
 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. In het geval van slechte weersomstandigheden kan het zijn dat game drives worden aangepast en/of niet doorgaan.

Reisleiding

Engelssprekende gids die tevens als chauffeur fungeert.

Beleef meer

 • U kunt vooraf aan uw verblijf in Kenia een stopover maken in Dubai.

 • Wat denkt u van een verlenging op Seychellen na uw reis door Kenia? Tijdens uw verblijf in het Constance Lemuria Resort op Praslin kunt u uw opgedane Kenia-ervaringen op een rijtje zetten.
 • U kunt onderweg een mooie ballonsafari maken in Masai Mara (facultatief). Letterlijk in vogelvlucht ziet u de wilde dieren onder u voorbij trekken. U wordt in de vroege ochtend bij uw lodge opgehaald en naar de startplaats van de ballonsafari gebracht. Het is een bijzondere belevenis om ballon te varen. Na de landing midden in de bush staat een champagne-ontbijt voor u klaar aan een feestelijk gedekte tafel. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies/activiteiten.

Deelnemers

Minimaal 2 in uw eigen gezelschap.
Verblijf naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per minibus, geschikt voor maximaal 6 personen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me