• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Game drives in het Aberdare National Park
 • Flamingo’s en neushoorns bij Lake Nakuru
 • Het wildrijke Masai Mara

Best of Kenya

8-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u via Mt... lees verder »

Vanaf € 2153,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Masai in Kenia
 • Neushoorn in Kenia
 • Masai Mara Ballonvlucht
 • Kenia
 • Leeuw in Kenia
Masai in Kenia Neushoorn in Kenia Masai Mara Ballonvlucht Kenia Leeuw in KeniaImpressies

Masai in Kenia
Neushoorn in Kenia
Masai Mara Ballonvlucht
Kenia
Leeuw in Kenia


Reisinformatie


Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u via Mt. Kenya naar Lake Nakuru met haar flamingo's en tot slot staat het Masai Mara National Reserve op het programma, het bekendste wildpark van Kenia. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in eenvoudigere tented camps en lodges of goede middenklasse lodges op de beste locaties.

Best of Kenya Best of KenyaDag tot dag

Aankomst Nairobi

Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiging en naar uw comfortabele hotel in Nairobi gebracht.

Nairobi → Shaba Game Reserve

Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur gereden richting Samburu. Bij Nanyuki steekt u de evenaar over. De lunch is in Trout Tree Grill, een uitstekend en gezellig restaurant waar, de naam zegt het al, forel op het menu staat. Onderweg naar het park passeert u dorpjes van het Samburu-volk, dat verwant is aan de Masai; zij leven ook van de veeteelt. Het diner en de overnachting zijn, afhankelijk van uw keuze, in uw tented camp (in het Samburu National Reserve) of lodge (in het Shaba Game Reserve) (O,L,D).

Shaba G.R. / Samburu N.R.

Vandaag maakt u in de ochtend en in de middag een game drive in het Samburu National Reserve. Dit gebied staat bekend om een aantal diersoorten die elders niet of nauwelijks voorkomen, zoals de netgiraffe, Grevy-zebra en de Beisa-oryx, een prachtige antilopesoort (O,L,D).

Shaba G.R. → Aberdare National Park

Vandaag reist u via Mount Kenya naar uw lunchplaats. Daarna reist u verder naar uw tented camp of lodge in de Aberdare Mountains. Indien u voor de tented camps optie heeft gekozen, dan verblijft u hier in de bekende Treetops Lodge. Indien u verblijft in de middenklasse hotels, dan overnacht u in The Ark. Vanuit beide accommodaties heeft u uitzicht op een waterdrinkplaats, zodat u de dieren van dichtbij kunt bespieden (O,L,D).

Aberdare National Park → Lake Nakuru

Na het ontbijt gaat u op pad richting Lake Nakuru waarbij u onderweg een stop maakt bij Nyahururu waar u een waterval bezoekt. ‘s Middags maakt u een game drive langs de oever van dit bekende 'flamingo-meer'. Meestal treft u hier wel honderden flamingo's aan. Zij fourageren hier omdat hun voedsel, kleine garnaalachtige diertjes, massaal voorkomt in het sodarijke meer. Naast de flamingo's leven hier pelikanen, ooievaars, reigers en lepelaars en kunt u witte neushoorns en leeuwen tegenkomen. Ook het luipaard komt hier in relatief grote aantallen voor, maar dit schuwe dier laat zich niet zo gemakkelijk zien (O,L,D).

Lake Nakuru → Masai Mara

Na het ontbijt verlaat u Lake Nakuru. U rijdt over de bodem van Great Rift Valley langs de uitgewerkte vulkanen Longonot en Suswa naar het plaatsje Narok. Van daar rijdt u weer verder naar het bekendste wildpark van Kenia, de Masai Mara. In de namiddag maakt u uw eerste game drive over de golvende groene grasvlakten van de Mara. U gaat op zoek naar de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Dit wildpark is vooral bekend door de jaarlijkse trek van gnoes en zebra's. De migratie van de 1,5 miljoen gnoes en zebra's in het noordoosten van Tanzania en het zuiden van Kenia is een van de meest unieke spektakels op het Afrikaanse continent. Naast de gnoes leven er in de Masai Mara grote aantallen gazellen, topi's en buffels. Door de aanwezigheid van zoveel prooidieren is ook het roofwild rijk vertegenwoordigd. Zo leeft de grootste populatie leeuwen van Kenia in dit park. De Masai Mara is tevens een paradijs voor de vogelliefhebber (O,L,D).

Masai Mara

Vandaag gaat u twee maal op game drive over de Mara Plains of naar de Mara River. De Mara is beroemd vanwege de grote aantallen wilde dieren, maar is tegelijkertijd het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. U ziet ongetwijfeld herders in hun kleurrijke rode kleding over de eindeloze vlaktes lopen, speer of lange stok in de hand. In de vroege ochtend is de mogelijkheid om een ballonvaart over de Mara te maken als facultatieve excursie. Dit wordt een onvergetelijke ervaring (vooraf reserveren) (O,L,D)!

Masai Mara → Vertrek Nairobi

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer vijf uur terug naar Nairobi waar uw safari eindigt. U wordt later op de avond naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar huis of uw vlucht naar uw strandbestemming (O).Verdere info

Reisleiding

Engelssprekende chauffeur/gids.

Beleef meer

 • Boekt u de ballonvaart over de Masai Mara vooraf bij boeking
 • Deze reis kunt u uitstekend combineren met de Best of Tanzania om uw reis door Oost-Afrika helemaal compleet te maken
 • Denkt u bij een verlenging aan het strand aan een strandvakantie nabij Dar es Salaam in Tanzania in Ras Kutani, waar het 'bare foot' concept van toepassing is.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies. Op dag 7 heeft u de mogelijkheid een ballonvaart over de Mara bij te boeken.

Deelnemers

Afhankelijk van uw reisgezelschap, maar minimaal 2 en maximaal 6.
Naar keuze in eenvoudigere tented camps en lodges of goede middenklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per 6-persoons minibus, met eigen gezelschap.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me