• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Cook Islands

Wilt u altijd al het leven op een onbewoond eiland ervaren? Ga dan naar de Cook Islands in de Stille Oceaan. Kom heerlijk tot rust op een van de witte stranden van het eiland Aitutaki. Of liever wat actiever bezig? Het eiland Rarotonga biedt de perfecte omgeving voor een wandeling in het ruwe bergachtige binnenland.
Stephanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Bestemmingen in Cook Islands
Reisinformatie Cook Islands

Kia Orana, welkom op de Cook Islands, een kleine eilandengroep met alles wat een verblijf in de Stille Oceaan zo aantrekkelijk maakt:  witte stranden, een azuurblauwe zee, lagunes en een prachtige natuur. Een vakantie Cook Islands is perfect te combineren met een rondreis Australië of Nieuw-Zeeland. Na een actieve rondreis een weekje bijkomen op een van de eilanden. Wist u dat de eilanden zijn vernoemd naar James Cook? Hij nam er voor het eerst een kijkje in 1773.Aitutaki

Het eiland Aitutaki staat bekend om zijn prachtige lagune, waarvan wordt gezegd dat het de mooiste van de Cook Islands is. Misschien zelfs wel van de hele South Pacific! Absoluut een must-see en natuurlijk heerlijk om te ontspannen.

Lees meer over Aitutaki >Rarotonga

Het hoofdeiland en tevens de aanvlieghaven van de Cook Islands is Rarotonga, een eiland van zeldzame schoonheid met een groen, bergachtig en ruw gevormd binnenland. Het bestaat uit vulkanisch gesteente en wordt omringd door een indrukwekkend koraalrif. Ideaal voor duikliefhebbers.
Lees meer over Rarotonga >

Kia Orana, welkom op de Cook Islands, een kleine eilandengroep met alles wat een verblijf in de Stille Oceaan zo aantrekkelijk maakt:  witte stranden, een azuurblauwe zee, lagunes en een prachtige natuur. Een vakantie Cook Islands is perfect te combineren met een rondreis Australië of Nieuw-Zeeland. Na een actieve rondreis een weekje bijkomen op een van de eilanden. Wist u dat de eilanden zijn vernoemd naar James Cook? Hij nam er voor het eerst een kijkje in 1773.

Tijdsverschillen

In onze winter is het op de Cook Islands 11 uur vroeger dan in Nederland, in onze zomer 10 uur.

Feestdagen

Feestdagen die overal op de Cook Islands op dezelfde dag vallen zijn:

Nieuwjaar: 1 januari

Waitangi Dag: 6 februari

Anzac Day: 25 april

Kerstmis: 25/26 december

Ook Goede Vrijdag en Pasen worden overal op de Cook Islands op dezelfde dag (maar op wisselende data) gevierd.

Op deze dagen zijn in het algemeen musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gesloten.

Dengue

Dengue (knokkelkoorts) komt in veel tropische gebieden voor en zo ook op de Cook Islands.

Informatie over Dengue
Dengue is een door muggen overgebrachte virusziekte die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.

Voorkomen
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de denguemuggen. De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Meer informatie
• RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op tel: 030-2749111 of
www.rivm.nl
• Thuisvaccinatie.nl op tel: 0900 - 1212888 of
www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel
• Travel Clinic Havenziekenhuis op telefoon 0900-5034090 of
www.travelclinic.com
• KLM Travel Clinic op telefoon 0900-1091096 of
www.klmtravelclinic.com 

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Cook Islands Maori, een vorm van het Nieuw-Zeelandse Maori, maar vrijwel iedereen spreekt Engels.

Geldzaken

Op de Cook Islands wordt er betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar. (NZD). Traveller’s cheques in Amerikaanse dollars kunt u op de luchthaven of bij de banken verzilveren. Girobetaalkaarten en Eurocheques kunt u niet verzilveren.

Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = 1,93 NZD (1 NZD = € 0,52). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com.

Creditcard: In het hele land kunt u met een creditcard van een van de bekende merken betalen. Op de luchthaven van Rarotonga is ook een ATM-automaat waar u met uw creditcard geld kunt pinnen. U betaalt dan ca. € 4,50 kosten bij uw afschrijving in Nederland, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van uw verblijf nog tenminste zes maanden geldig is.

Bij aankomst op de Cook Islands ontvangt u een gratis visum, geldig voor 31 dagen. Verlenging tot zes maanden is ter plaatse mogelijk (tegen betaling).

Vliegt u via de Verenigde Staten naar de Cook Islands dan mogen kinderen niet meer bij de ouders in het paspoort staan. Tevens is een ESTA-Reistoestemming verplicht voor reizigers vanaf 20 maart 2010. Wij verwijzen u hiervoor naar de apart bijgevoegde brief, indien dit voor u het geval is.

Houdt u er rekening mee dat deze informatie afhankelijk is van welke landen u nog meer tijdens uw reis zult aandoen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken: Bij aankomst in uw hotel checkt u in bij de receptie of ‘front desk’. Dit kan in het algemeen vanaf 15.00 uur. De meeste hotels vragen u om een borg voor de extra kosten. Uw voucher garandeert het gebruik van de kamer voor het geboekte aantal nachten inclusief de daarbij verschuldigde belastingen. Veel hotels stellen het tevens verplicht daarboven een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de kosten die u tijdens uw verblijf maakt (maaltijden, drankjes, gebruik van faciliteiten die niet gratis zijn, enzovoort) kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. De receptionist houdt deze afdruk dan bij uw papieren. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:

• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Controleert u aan de hand van de bijgevoegde lijst of de inhoud overeenkomt met hetgeen het lijstje vermeldt. Echter de kosten zijn relatief hoog. Ook voor eventuele snacks op uw kamer betaalt u. Hiervoor heeft elk hotel een lijstje klaarliggen waarop u kunt invullen wat u heeft gebruikt, het zogenaamde ‘honor-system’. Men gaat er vanuit dat u dit eerlijk invult. Overigens controleren ze dit wel, want als de kamermeisjes uw kamer schoonmaken vullen ze deze weer aan

• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.

• In bijna alle hotels kan het wassen en strijken van uw kleding nog dezelfde dag of in ieder geval binnen 24 uur gereed zijn.

• Steeds meer hotels beschikken ook over ‘Pay T.V.’. Zoals de naam al doet vermoeden is dit niet gratis. Kijk goed op uw afstandbediening welke toetsen gratis zijn en welke niet. De kleur zegt al veel, groen is meestal goed, rood is meestal betalen. Pay T.V. zendt films en documentaires zonder reclame, soms op gezette tijden, soms kunt u de gewenste film of documentaire op elk gewenst moment in uw kamer opvragen. Wanneer u Pay T.V. kijkt wordt dit direct geregistreerd en worden u de kosten in rekening gebracht. Er wordt niet geregistreerd of u de hele film heeft gezien of slechts vijf minuten.

Uitcheken: De algemene regel op de Cook Islands is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken

De door ons geselecteerde resorts hebben één of meer restaurants en een coffeeshop, waar men veelal de Australische, Nieuw-Zeelandse en lokale keuken serveert. Een gemiddelde lunch kost in de hotels NZD (=Nieuw-Zeelandse Dollar) 10-25, een avondmaaltijd NZD 20-40. Een blikje frisdrank komt gemiddeld op NZD 3-5, een biertje op NZD 4-5 en een glas wijn op NZD 5-6.

Klimaat

De Cook Islands liggen tussen de evenaar en de steenbokskeerkring en kennen hierdoor een evenwichtig klimaat met zeer geringe schommelingen in temperatuur. U kunt altijd rekenen op een temperatuur van rond de 25°C en een verkoelende bries. De temperatuur van het water schommelt ook altijd rond de 25°C. Hierdoor zijn de Cook Islands het hele jaar door een ideale bestemming. De meeste regen valt in de periode van november tot april, maar voornamelijk in de zuidoostelijke delen van de hoofdeilanden.

Belangrijk

Deze passagiersinformatie is vervaardigd volgens de laatste, bij ons bekende informatie. Desondanks kunnen er tussentijdse wijzigingen zijn opgetreden, die u dan lokaal zullen worden medegedeeld.

Meer informatie over Cook Islands vindt u op www.tenzingtravel.nl 

24/7 BZ Informatieservice
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/ 

Binnenlands vervoer

U komt op de Cook Islands aan op het hoofdeiland Rarotonga. Op dit eiland rijden regelmatig bussen, taxi’s en minibusjes. Ook fietsen op dit eiland is aan te raden, omdat de afstanden klein zijn en de wegen vlak. De andere eilanden zijn per vliegtuig, catamaran of zeilboot te bereiken. Op deze eilanden zijn de vervoersmogelijkheden relatief beperkt.


Cook Islands

Reis mee naar de paradijselijke Cook IslandsBezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

05 oktober 2019Oostelijk, Zuidelijk en Centraal Australië presentatie
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -
05 oktober 2019Nieuw-Zeeland presentatie
Aanvang: 13:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Cook Islands

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Cook Islands CK met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me