• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vanuatu

Omarm de charme van Vanuatu en haar bevolking. Efate is het hoofdeiland met het gemoedelijke stadje Port Vila en biedt veel mogelijkheden voor activiteiten. Idyllische stranden vindt u op Espiritu Santo, maar met een 'soft adventure twist'; het binnenland herbergt schitterende watervallen en regenwoud. Het eiland Tanna is voor de cultuurliefhebber; de culturele gebruiken zijn interessant op Vanuatu!
Bianca Lam
Reisspecialist Tenzing Travel
Reisinformatie Vanuatu

Omarm de charme van Vanuatu en haar bevolking. Efate is het hoofdeiland met het gemoedelijke stadje Port Vila en biedt veel mogelijkheden voor activiteiten. Idyllische stranden vindt u op Espiritu Santo, maar met een 'soft adventure twist'; het binnenland herbergt schitterende watervallen en regenwoud. Het eiland Tanna is voor de cultuurliefhebber; de culturele gebruiken zijn interessant op Vanuatu!

Omarm de charme van Vanuatu en haar bevolking. Efate is het hoofdeiland met het gemoedelijke stadje Port Vila en biedt veel mogelijkheden voor activiteiten. Idyllische stranden vindt u op Espiritu Santo, maar met een 'soft adventure twist'; het binnenland herbergt schitterende watervallen en regenwoud. Het eiland Tanna is voor de cultuurliefhebber; de culturele gebruiken zijn interessant op Vanuatu!

Tijdsverschil

In onze winter is het in Vanuatu 11 uur vroeger dan in Nederland, in onze zomer 10 uur.

Feestdagen

Feestdagen die op dezelfde dag vallen zijn:

Nieuwjaar                           1 januari

Fiji Day                               10 oktober

Kerstmis                             25/26 december

Ook Goede Vrijdag en Pasen worden overal in Fiji op dezelfde dag (maar op wisselende data) gevierd.

Op deze dagen zijn in het algemeen musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Bislama. In de hotels en restaurants van de belangrijkste toeristische eilanden kunt u met Engels goed terecht.

Geldzaken

Op Vanuatu hanteert men de Vatu (Vt). Er zijn bankbiljetten van 200, 500, 1000 en 5000 Vatu en munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 Vatu.

Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = ca. 154 Vatu (100 Vatu = ca. € 0,65).

Op het hoofdeiland Efate kunt u geld pinnen. Wij raden u aan om genoeg geld mee te nemen indien u naar een ander eiland reist. Daar op andere eilanden hier weinig tot geen mogelijkheden voor zijn.

In Port-Villa wordt derhalve ook de Australische Dollar geaccepteerd in de meeste restaurants, winkels en hotels.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van uw verblijf nog tenminste zes maanden geldig is.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken: Bij aankomst in uw hotel checkt u in bij de receptie of ‘front desk’. Dit kan in het algemeen vanaf 15.00 uur. De meeste hotels vragen u om een borg voor de extra kosten. Uw voucher garandeert het gebruik van de kamer voor het geboekte aantal nachten inclusief de daarbij verschuldigde belastingen. Veel hotels stellen het tevens verplicht daarboven een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de kosten die u tijdens uw verblijf maakt (maaltijden, drankjes, gebruik van faciliteiten die niet gratis zijn, enzovoort) kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. De receptionist houdt deze afdruk dan bij uw papieren. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:

• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Controleert u aan de hand van de bijgevoegde lijst of de inhoud overeenkomt met hetgeen het lijstje vermeldt. Echter de kosten zijn relatief hoog. Ook voor eventuele snacks op uw kamer betaalt u. Hiervoor heeft elk hotel een lijstje klaarliggen waarop u kunt invullen wat u heeft gebruikt, het zogenaamde ‘honor-system’. Men gaat er vanuit dat u dit eerlijk invult. Overigens controleren ze dit wel, want als de kamermeisjes uw kamer schoonmaken vullen ze deze weer aan

• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.

• In bijna alle hotels kan het wassen en strijken van uw kleding nog dezelfde dag of in ieder geval binnen 24 uur gereed zijn.

• Steeds meer hotels beschikken ook over ‘Pay T.V.’. Zoals de naam al doet vermoeden is dit niet gratis. Kijk goed op uw afstandbediening welke toetsen gratis zijn en welke niet. De kleur zegt al veel, groen is meestal goed, rood is meestal betalen. Pay T.V. zendt films en documentaires zonder reclame, soms op gezette tijden, soms kunt u de gewenste film of documentaire op elk gewenst moment in uw kamer opvragen. Wanneer u Pay T.V. kijkt wordt dit direct geregistreerd en worden u de kosten in rekening gebracht. Er wordt niet geregistreerd of u de hele film heeft gezien of slechts vijf minuten.

Uitchecken: De algemene regel op Vanuatu is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken

De door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. Op de hoofdeilanden kunt u daarnaast ook in restaurants terecht. Dankzij de multiculturele samenstelling van de bevolking zijn vele verschillende keukens vertegenwoordigd. Op de kleine eilanden bent u voor het eten en drinken aangewezen op uw hotel, waardoor het prijsniveau iets hoger zal liggen. Wij raden u aan om voor drinkwater altijd water uit flessen te drinken.

Klimaat

Vanuatu ligt tussen de evenaar en de steenbokskeerkring en kennen hierdoor een evenwichtig klimaat met zeer geringe schommelingen in temperatuur. U kunt altijd rekenen op een temperatuur van rond de 25°C en een verkoelende bries. De temperatuur van het water schommelt ook altijd rond de 25°C. Hierdoor is Vanuatu het hele jaar door een ideale bestemming. De meeste regen valt in de periode van november tot april, maar voornamelijk in de zuidoostelijke delen van de hoofdeilanden.

Ook kunnen in Vanuatu in de maanden november tot en met april tropische cyclonen voorkomen.

Vanuatu is gevoelig voor aardbevingen, vulkanische uitbarstingen, tropische

stormen, tsunami’s en cyclonen. Vanuatu ligt in de zogenaamde ‘ring of fire’. Er

worden dus regelmatig seismische en vulkanische activiteiten waargenomen. Sinds

november 2005 zijn er meer dan 40 aardbevingen tussen 4.0 en 7.3 op de schaal

van Richter waargenomen. Op 25 maart 2007 zijn er twee schokken van 7.1 en 7.3

waargenomen op 120 kilometer ten zuiden van Vanuatu.

Belangrijk

Deze passagiersinformatie is vervaardigd volgens de laatste, bij ons bekende informatie. Desondanks kunnen er tussentijdse wijzigingen zijn opgetreden, die u dan lokaal zullen worden medegedeeld.

Meer informatie over Vanuatu vindt u op www.tenzingtravel.nl

Binnenlands vervoer

Tussen de eilanden van Vanuatu is het vervoer prima. U kunt per boot tussen de eilanden reizen, maar dan dient u er wel voldoende tijd voor uit te trekken. Transfers van en naar uw hotel zijn raadzaam om vooraf te reserveren.


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

21 november 2020Australië & Nieuw-Zeeland
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Info & aanmelden


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Vanuatu

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Vanuatu met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me