• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Spectaculaire natuurgebieden
 • Vrijheid onderweg
 • Dieren spotten
 • Vulkanen en warmwaterbronnen
Tenzing Travel Best Deal

Costa Rica FlexDrive

autoreis

Creëer uw eigen reis door Costa Rica! Met ons Costa Rica FlexDrive-programma bieden wij u de mogelijkheid om per auto een reis op maat, op een ‘eigenwijze’ manier, samen te stellen, waarbij u zelf uw accommodaties dwars door heel Costa Rica uitkiest! U bepaal... lees verder »
Vanaf € 417,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Strand, Costa Rica
 • Kapucijn aap, Costa Rica
Strand, Costa Rica Kapucijn aap, Costa RicaImpressies
Strand, Costa Rica
Kapucijn aap, Costa Rica


Reisinformatie


Creëer uw eigen reis door Costa Rica! Met ons Costa Rica FlexDrive-programma bieden wij u de mogelijkheid om per auto een reis op maat, op een ‘eigenwijze’ manier, samen te stellen, waarbij u zelf uw accommodaties dwars door heel Costa Rica uitkiest! U bepaalt zelf uw route en het aantal nachten dat u in een plaats wilt verblijven. De FlexDrive is de meest uitgebreide manier om Costa Rica te verkennen. Alle regio’s van het land, vanaf de centrale vallei, het noorden, de Pacific kustlijn, de Caraïbische kust tot en met de ‘Wild South’ aan toe zijn in het programma opgenomen. Voor de avonturiers onder u!Dag tot dag

Hoe werkt het?
→ Kijkt u in de
lijst in welke plaatsen en gebieden wij accommodaties kunnen aanbieden die deelnemen aan het Costa Rica FlexDrive-programma.
→ U bepaalt zelf het aantal dagen dat u in Costa Rica wilt doorbrengen, met een minimum aantal van zeven hotelovernachtingen. Wenst u meer hotelovernachtingen te reserveren? Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
→ Bij boeking van het Flexi Voucher-programma is automatisch inbegrepen: de transfer bij aankomst in Costa Rica en de eerste hotelovernachting in San José
→ De huurauto wordt de ochtend na aankomst bij het hotel geleverd en u ontvangt dan de benodigde documenten.
→ GPS: Indien gewenst kunt u er een GPS bij huren. Het is zeer raadzaam er een GPS bij te nemen daar de bewegwijzering in Costa Rica soms te wensen overlaat. Het systeem is eenvoudig in gebruik en maakt het rijden een stuk makkelijker zodat u optimaal van uw reis kunt genieten.
→ U besluit ter plaatse zelf hoe u de reis verder invult. Hierbij dient u zelf onderweg de accommodaties te reserveren. Dit is een ideale manier voor de ‘ontdekkingsreizigers’ onder u: ter plaatse beslist u waar u het liefst (nog wat langer) wilt verblijven, het aantal nachten dat u in elke streek en elk hotel verblijft. U ontvangt ‘open’ vouchers.
→ U ontvangt tevens een paswoord dat u toegang verschaft tot een, speciaal voor de ‘Flexi Reiziger’ samengestelde, website van onze agent. Daarmee kunt u vooraf thuis en onderweg, in een van de talrijke internetcafés, een schat aan informatie verkrijgen over het door u gewenste reisdoel en de logeeradressen.
→ Het Flex Drive programma is niet beschikbaar van 16 december 2017 t/m 4 januari 2018 en van 25 maart t/m 31 maart 2018.
→ De periode daar tussen in, van 5 januari t/m 24 maart 2018, is de Flexdrive boekbaar, maar in die periode moeten de hotels al vooraf in Nederland gereserveerd worden.

Hoe reserveer ik de hotels onderweg?
U kunt gebruik maken van een lokale SIM-kaart voor uw mobiele telefoon tijdens de reis, zonder meerkosten! De SIM-kaart kan worden gebruikt voor het plegen van lokale telefoontjes; ideaal om met het hotel naar keuze te bellen om beschikbaarheid op te vragen en voor het maken van reserveringen. Er zijn geen telefoonkosten aan verbonden! De SIM-kaart moet van tevoren worden gereserveerd, geeft u dit aan bij boeking indien u gebruik wenst te maken van de SIM-kaart.

Kinderen mee?
 Een kind (2 t/m 11 jaar) reist in principe gratis mee op het ‘Flexi voucher’, mits bij twee volwassenen op de kamer. Echter, er zijn hotels die een bedrag in rekening brengen voor een kind op de kamer; bij aankomst ontvangt u een Flexi voucher handboek waarin (o.a.) de participerende hotels staan vermeld met de voorwaarden. Indien het hotel een meerprijs in rekening brengt, dient u die lokaal te voldoen.

Algemeen

Costa Rica is in toenemende mate een populaire bestemming gebleken. Dit houdt o.a. in dat u rekening dient te houden dat de, doorgaans kleinschalige, accommodatie met name in het hoogseizoen (juli en augustus), wel eens ‘vol’ kunnen zitten en u uw reisschema dus ‘flexibel’ dient in te vullen. Indien u enige zekerheid prefereert, zal een compleet samengestelde autoreis Costa Rica beter geschikt zijn

Kan ik mij nu al voorbereiden?
Wij helpen u graag op weg met een
overzicht van de afstanden waarbij belangrijk is om in uw reisplan mee te nemen: de kilometeraanduiding in Costa Rica is niet evenredig aan het uur! Afhankelijk van het gebied waarin u reist, kan bijvoorbeeld een afstand van 50 kilometer meer dan twee uur in beslag nemen. Geen haast, het is tenslotte vakantie...Verdere info

Bijzonderheden

Het rijden in Costa Rica: Het verkeer is rechts rijdend, net als bij ons. Daar houdt de vergelijking dan ook meteen op. Er zijn enkele tolwegen die redelijk goed zijn, echter zijn de wegen zijn over het algemeen in matige conditie, sommige ronduit slecht en de wegen die naar de natuurgebieden leiden zijn doorgaans onverhard. Met opzet is gekozen voor een beperkte infrastructuur; de natuur dient niet te worden platgereden. U kunt het rijden in Costa Rica dan ook als een belevenis op zich te zien; geen haast, het is tenslotte vakantie! 

Deze flexibele autoreis door Costa Rica is geschikt voor de meer bereisde toerist, die bovendien open staat voor het avontuurlijke karakter dat dit programma met zich meebrengt. U kunt van tevoren allerlei handige tips en informatie verkrijgen op de website die onze lokale agent speciaal voor de 'Flexi Reiziger' heeft samengesteld. Indien u de voorkeur geeft aan een uitgestippelde reis, zal een zorgvuldig samengestelde autoreis beter geschikt zijn.

Beleef meer

Flexdrive programma ook in Panama! 

Ideaal als u Costa Rica met Panama wil combineren op dezelfde 'eigenwijze' manier. U mag echter met de huurauto niet de grens over. Wilt u de grens over naar Panama, u kunt de auto inleveren aan de grenspost van Costa Rica en passeert vervolgens de douane. Wij regelen dan graag de transfer naar David voor u waar de volgende huurauto voor u klaar staat. Neemt u contact met ons op voor alle mogelijkheden.
Klik hier voor een overzicht van de deelnemende accommodaties Costa Rica FlexDrive.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Vervoer

Keuze uit verschillende autocategorieën:
- Cat. J (max. 2 pers.) SUV Mini 4WD, zoals Suzuki Jimny
- Cat. L (max. 3 pers.) SUV Compact 4WD, zoals Daihatsu BeGo
- Cat F (max. 4 pers.) SUV Intermediate 4WD, zoals Hyundai Tucson
- Cat. H (max. 5 pers.) SUV Standard 4WD, zoals Hyundai Santa Fe

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me