Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Vakantie Israël

Kiest u voor een vakantie door Israël, dan zult u ongetwijfeld verrast worden door de diversiteit van deze bestemming. Uiteraard mag een bezoek aan de Klaagmuur in Jeruzalem niet ontbreken en wilt u ook het moderne Tel Aviv niet missen, maar wist u dat u in Israël ook imposante bergen, prachtige watervallen en natuurrijke bossen vindt? Wij laten u graag met alle facetten van Israël kennis maken!

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Israël met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Israël met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Rotskoepel in Jeruzalem

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Israël

Reisinformatie Israël

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's

Vakantie Israël

Israël is de perfecte bestemming voor een gevarieerde vakantie, vanwege de indrukwekkende landschappen, eeuwenoude cultuur en rijke geschiedenis. We lichten graag enkele hoogtepunten van een reis door Israël voor u uit.

Jeruzalem

Jeruzalem, de hoofdstad van Israël en een van ’s werelds oudste en heiligste steden, is de belangrijkste stad voor het christendom, jodendom en de islam. In de strijd om de stad door deze verschillende religies is er meerdere malen verwoesting aangericht. De stad ademt daardoor geschiedenis. Tegenwoordig leven de religies samen in de stad, verdeeld over verschillende wijken. Wat Jeruzalem bijzonder maakt is dat iedere religie een belangrijke religieuze plek – en pelgrimsoord – in de stad heeft. Zo vindt u de Klaagmuur in het joodse kwartier, de voor de moslims heilige Rotskoepel op de Tempelberg en de Heilig Grafkerk in de christelijke wijk van De Oude Stad.

Tel Aviv

Direct na aankomst merkt u dat Tel Aviv een heel andere sfeer ademt dan Jeruzalem. Tel Aviv is modern, bruist en heeft veel goede restaurants en leuke boetiekjes. De Rothschild Boulevard straat is het culturele en commerciële hart van de stad en vanwege de architectonische hoogstandjes in de Bauhaus-stijl, is deze straat ook voor architectuurfanaten een aanrader. In Tel Aviv zijn verschillende lokale markten te bezoeken en het is ook zeker een aanrader om de gemoedelijke wijk Jaffa te verkennen. Dit is de oude haven van Tel Aviv. Even bijkomen van alle indrukken doet u op de heerlijke stranden van de stad.

Dode Zee

Waar de Dode Zee anderhalf miljoen jaar geleden nog onderdeel van een oceaan was, is het na een aardbeving gevormd tot de Jordaanvallei. Extreme warmte zorgt ervoor dat het water ontzettend snel verdampt, waardoor alleen zout en andere mineralen overblijven. Vanwege dit hoge zoutgehalte (van 25% tot 30%) heet de zee in het Hebreeuws ‘Jam HaMelach’, oftewel Zoutzee. Door het hoge zoutgehalte kunnen er geen vissen of andere dieren in het water leven (vandaar de naam Dode Zee), maar het zoutgehalte zorgt er wel voor dat u hier op het water blijft drijven. Neem een goed boek mee, zodat u heerlijk dobberend op het water kunt lezen.

Eilat

Eilat is de ideale plek om uw reis door Israël af te sluiten. Het zandstrand van Eilat ligt aan de Rode Zee en is elf kilometer lang. Vlak voor de kust ligt een schitterend koraalrif, waar u kunt duiken en snorkelen. Natuurlijk kunt u ook ‘gewoon’ gaan zwemmen. Het zal hoe dan ook moeilijk zijn om het helderblauwe water te weerstaan!

Negev-woestijn

‘Droog’ en ‘zuid’, dat is wat Negev in het Hebreeuws betekent. Deze benaming is zeer toepasselijk, aangezien er jaarlijks minder dan 200 millimeter regen in deze woestijn in het zuiden van Israël valt. Het indrukwekkende landschap bestaat uit hoge bergen en diepe kloven, en het is het leefgebied van nomadische bedoeïenen en hun vee. Vanaf de bergen heeft u panoramische uitzichten over de wadi’s en zandduinen. In de woestijn leven vele dieren, zoals gazelles, antilopen, schorpioenen en verschillende vogelsoorten. U kunt deze dieren observeren tijdens een bezoek aan een van de natuurreservaten.

Galilea

Het Meer van Galilea is vooral bekend omdat Jezus Christus hier meerdere wonderen verrichte. Zo is Tabgha, dat aan de noordwestelijke oever van het meer ligt, een historisch belangrijke plaats omdat dit de plek is waar Jezus broden vermenigvuldigde.

Galilea is tevens een waar paradijs voor natuur- en avontuurliefhebbers. Dit gebied bestaat uit imposante bergen, bossen, prachtige watervallen en moerrassen. Het is dan ook de aangewezen plek om rustgevende wandelingen te maken of om te kajakken, raften of zwemmen in de rivier de Jordaan.

Vakantie Israël op maat

Wilt u een complete rondreis door Israël maken? Of staat een uitgebreide stedentrip waarbij u zowel Jeruzalem als Tel Aviv verkent bovenaan uw reiswensenlijst? Bekijk dan onze reizen, die allemaal op uw wensen aan te passen zijn.

Klimaat

Het klimaat in Israël verschilt per regio. Gemiddeld kun je spreken van droge/hete zomers en koude/natte winters. De westkust van Israël beschikt over een Mediterraan klimaat, waardoor de temperaturen er het hele jaar door aangenaam zijn. In de binnenlanden kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen tot wel boven de 40 graden bij de Dode Zee. In de winter kan het in deze gebieden flink afkoelen, zo kan het in Jeruzalem sneeuwen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:

 • DTP
 • Hepatitis A

Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werken wij samen met de organisatie Thuisvaccinatie, voor vaccinatie bij u thuis:  https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Er geldt een visumplicht voor Israël. U hoeft het visum niet van tevoren aan te vragen. Bij aankomst krijgt u na de paspoortcontrole uw visum uitgereikt. Bewaar deze goed. Deze dient u bij het verlaten van het land weer in te leveren.

Veiligheid

Indien u het nieuws volgt ziet u regelmatig vervelende beelden voorbij komen over conflicten in Israël. Deze conflicten vinden eigenlijk altijd plaats in de Gazastrook, de grensgebieden met Libanon en Syrië en in Joodse nederzettingen in de Westbank. Het zijn allemaal regio’s die niet aangedaan worden tijdens de reizen die we aanbieden naar Israël en ook locaties die we afraden om te bezoeken. Buiten deze gebieden is Israël ontzettend veilig en is de douane op de luchthavens erg streng om de veiligheid van de lokale bevolking te waarborgen. In Jeruzalem zijn er overal in de stad verschillende ‘checkpoints’, waarbij u door een scan gaat om de veiligheid te waarborgen op de drukke plaatsen. Het is daarom absoluut veilig een reis te maken door dit deel van Israël.

Reisfoto's Israël

Jeruzalem

Jeruzalem

Tel Aviv

Tel Aviv

Klaagmuur in Jeruzalem

Klaagmuur in Jeruzalem

Rotskoepel in Jeruzalem

Rotskoepel in Jeruzalem

Rode Zee

Rode Zee

Street art in Bethlehem

Street art in Bethlehem

Negev-woestijn

Negev-woestijn

Judea-woestijn

Judea-woestijn

Drijven in de Dode Zee

Drijven in de Dode Zee

Tel Aviv District

Tel Aviv District

Markt in Tel Aviv

Markt in Tel Aviv

Masada

Masada

Ein Gedi

Ein Gedi

Street art in Bethlehem

Street art in Bethlehem

Sufganiyah, een soort Israëlische donut

Sufganiyah, een soort Israëlische donut

Tel Aviv

Tel Aviv

Red Canyon

Red Canyon

Dode Zee

Dode Zee

Galilea

Galilea

Tel Aviv

Tel Aviv

Ibex, Ein Gedi

Ibex, Ein Gedi

Tel Aviv

Tel Aviv

Al-Aqsamoskee in Jeruzalem

Al-Aqsamoskee in Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem

Nazareth

Nazareth

Jaffa, Tel Aviv

Jaffa, Tel Aviv

Zoutbollen bij de Dode Zee

Zoutbollen bij de Dode Zee

Masada

Masada

Klaagmuur in Jeruzalem

Klaagmuur in Jeruzalem

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.