Jeruzalem & Tel Aviv Discovery

8-daagse stedenreis

Tijdens deze 8-daagse vakantie in het heilige land worden cultuur, architectuur en strand afgewisseld. Uiteraard bezoekt u de bijzondere stad Jeruzalem, waar de bekende Klaagmuur staat. U combineert Jeruzalem met een verblijf in de levendige stad Tel Aviv, waar u de charmante wijk Jaffa kunt verkennen en op fijne stranden kunt ontspannen. Het is een gevarieerde reis met voor ieder wat wils!
lees verder

Ik waande mijzelf in een filmset in Jeruzalem. De prachtige oude stad met zijn smalle steegjes en natuurlijk de Klaagmuur zijn zo bijzonder

- Bart Pomp

Reisfoto's

Strand van Tel Aviv

Strand van Tel Aviv

Klaagmuur Jeruzalem

Klaagmuur Jeruzalem

Markt in Tel Aviv

Markt in Tel Aviv

Jeruzalem

Jeruzalem

Oude stad van Tel Aviv

Oude stad van Tel Aviv

Hoogtepunten
 • Uitgestrekte stranden voor ontspanning in Tel Aviv
 • Sfeervolle verblijven op top locaties
 • Reis als een 'local' met de nieuwe trein tussen de steden
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Breng een dagbezoek aan Bethlehem
+ +

Vanafprijs

€ 1.199 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting*
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Privé vervoer op de reisdagen van Tel Aviv - Jeruzalem en v.v.
 • Privé vervoer van en naar de luchthaven
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze 8-daagse vakantie in Israël is de perfecte keuze wanneer u op zoek bent naar een korte reis waarin cultuur, architectuur en strand worden afgewisseld. Tijdens een vakantie in het heilige land bezoekt u uiteraard de bijzondere stad Jeruzalem met zijn verschillende fascinerende wijken. U combineert Jeruzalem met een verblijf in de levendige stad Tel Aviv, waar u ook de charmante wijk Jaffa kunt verkennen. Deze wijk met nauwe, gezellige middeleeuwse straatjes staat in groot contrast met de rest van deze moderne stad. Ook kunt u hier op de fijne stranden ontspannen. Een gevarieerde reis met voor ieder wat wils!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Tel Aviv - Jeruzalem

Markt in Jeruzalem

Markt in Jeruzalem

Na aankomst in Tel Aviv wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw accommodatie in Jeruzalem gebracht. Onderweg krijgt u een goed idee van hoe het Israëlische landschap eruit ziet. Afhankelijk van uw aankomsttijd in Jeruzalem, kunt u vandaag alvast op verkenning gaan in het enerverende centrum.

U verblijft in Leonardo Boutique Jerusalem Hotel - Jeruzalem
Dag 2-3

Vrije dagen Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem

De komende twee dagen heeft u alle tijd om deze indrukwekkende stad op eigen gelegenheid te verkennen. Uiteraard mogen de bekende bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur, de Gouden Koepel en de Heilig Grafkerk, niet ontbreken.

U verblijft in Leonardo Boutique Jerusalem Hotel - Jeruzalem
Dag 4

Jeruzalem - Tel Aviv

Markt in Tel Aviv

Markt in Tel Aviv

Vandaag wordt u per privévervoer teruggebracht naar Tel Aviv. Het is tijd voor ontspanning en de heerlijke stranden die Tel Aviv rijk is. Buiten de stranden staat de stad bekend om zijn levendigheid, goede restaurants en op loopafstand ligt het sfeervolle Jaffa.

U verblijft in Fabric Hotel - Tel Aviv
Dag 5-7

Vrije dagen Tel Aviv

Markt in Tel Aviv

Markt in Tel Aviv

Naast de prachtige stranden die Tel Aviv rijk is, is er meer te ontdekken. Verken de kleurrijke straatjes van de havenstad Jaffa, bezoek een lokale markt of maak een boottocht naar het ondergrondse waterreservoir van de stad Rambla.

U verblijft in Fabric Hotel - Tel Aviv
Dag 8

Tel Aviv - Amsterdam

Vandaag komt deze indrukwekkende reis tot zijn einde. U wordt per privévervoer naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Klimaat

Het klimaat in Israël is ontzettend verschillend per regio. Gemiddeld kun je spreken van droge/ hete zomers en koude/ natte winters. De westkust van Israël beschikt over een Mediterraan klimaat, waardoor de temperaturen er het hele jaar door aangenaam zijn. In de binnenlanden kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen tot wel boven de 40 graden bij de Dode Zee. In de winter kan het in deze gebieden flink afkoelen, zo is sneeuw niet onbekend in Jeruzalem. 

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
DTP
Hepatitis A
 
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Er geldt een visumplicht voor Israël. U hoeft het visum niet van tevoren aan te vragen. Bij aankomst krijgt u na de paspoortcontrole uw visum uitgereikt. Bewaard u deze goed. Deze dient u bij het verlaten van het land weer in te leveren. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!

Veiligheid

Indien u het nieuws volgt ziet u regelmatig vervelende beelden voorbij komen over conflicten in Israël. Deze conflicten vinden eigenlijk altijd plaats in de Gaza strook, de grensgebieden met Libanon en Syrië en in Joodse nederzettingen in de Westbank. Het zijn allen regio’s die niet aangedaan worden tijdens de reizen die we aanbieden naar Israël en ook locaties die we afraden om te bezoeken. Buiten deze gebieden is Israël ontzettend veilig en is de douane op de luchthavens erg streng om de veiligheid van de lokale bevolking te waarborgen. In Jerusalem zijn er overal in de stad verschillende ‘checkpoints’, waarbij u door een scan gaat om de veiligheid te waarborgen op de drukke plaatsen. Het is daarom absoluut veilig een reis te gaan maken door Israël.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 1.199,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting*
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Privé vervoer op de reisdagen van Tel Aviv - Jeruzalem en v.v.
 • Privé vervoer van en naar de luchthaven
 • Documentatiepakket
+ +

Vanafprijs

€ 1.199 p.p.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Israël met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Rotskoepel in Jeruzalem

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.