Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

De super moderne steden, zoals Dubai en Abu Dhabi, staan in sterk contrast met de Arabische cultuur, prachtige berglandschappen en uitgestrekte woestijnen die u beslist tijdens uw vakantie Emiraten ook zult ervaren. Laat u ook betoveren door het Arabische sprookje!

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel
Burj al Arab, Dubai

Waarom naar de Verenigde Arabische Emiraten met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Advies uit eigen ervaring
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Verenigde Arabische Emiraten

Reisinformatie Verenigde Arabische Emiraten

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een federatie van zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Sharjah, Ras Al Khaimah en Umm al Quwain. Ze liggen in het zuidoostelijke puntje van het Arabische Schiereiland en grenzen aan de Arabische Golf en de Golf van Oman. Wat alle emiraten gemeen hebben is een smeltkroes aan culturen, westerse invloeden, gastvrije Arabische normen en waarden en vooral ook stijlvolle accommodaties. De afstanden zijn niet zo groot, zodat u gemakkelijk in één of twee weken uitgebreid kennis kunt maken met deze wonderlijke bestemming.

Onze regio’s in de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai

Dubai heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het Midden-Oosten. In hoog tempo zijn prachtige wijken ontwikkeld, met elk een geheel eigen karakter en aanblik.
Lees meer over Dubai

Abu Dhabi

Abu Dhabi is veruit het grootste Emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten en de hoofdstad. Het is gelegen in het zuiden van de Emiraten, met voor de kust ongeveer 200 eilanden van diverse formaten en met zeer verschillende landschappen. Dankzij de olie heeft Abu Dhabi zich ontwikkeld tot een modern en welvarend emiraat met een hoge levensstandaard.
Lees meer over Abu Dhabi

Ras al Khaimah

In het emiraat Ras Al Khaimah kunt u de mooiste natuurpanorama’s van alle emiraten bewonderen. Ras Al Khaimah heeft ruim 65 kilometer aan witte zandstranden en baaien. Er zijn veel watersportmogelijkheden en u kunt er zelfs dolfijnen spotten!

Fujairah

Fujairah ligt op slechts 1,5 uur rijden van Dubai en heeft wonderschone stranden, een bergachtig binnenland met dadelplantages en oasesteden met traditionele dorpjes. Fujairah wordt beschouwd als de mooiste van de zeven emiraten.

Sharjah, Ajman en Umm Al Quwain

Deze emiraten liggen tussen Dubai en Ras Al Khaimah. Ze zijn zeer traditioneel gebleven en hebben een bescheiden hoofdplaats met woonwijken, souks en parkjes. Langs de kust vindt u enkele strandresorts, variërend van leuke middenklasse hotels tot elegante luxe hotels. Omdat de afstanden tussen deze emiraten zo klein zijn, hebben wij deze niet standaard opgenomen in onze rondreizen.

Tijdsverschillen

Het is in de Verenigde Arabische Emiraten. tijdens onze zomertijd twee uur later en wanneer wij wintertijd hebben drie uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Arabisch, maar met Engels kunt u vrijwel overal terecht.

Geldzaken

De munteenheid is de Emirati Dirham (AED, ook wel afgekort tot Dhs). Maar de dollar (USD) is tevens een geldig betaalmiddel en wordt veelvuldig gebruikt. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Voor een verblijf van minder dan 90 dagen krijgt u bij aankomst op de luchthaven een gratis visum (stempel in uw paspoort).

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Van november tot en met april zijn de dagen zeer aangenaam (ca. 27°C) en is het in de avond zelfs ‘koel’ met een gemiddelde temperatuur van 16°C. Van mei tot en met oktober is het warm en vochtig, met name in juli en augustus. Men leeft dan vooral van airo naar airco en komt bijna niet buiten. Gedurende deze periode worden alle zwembaden in de hotels extra goed gekoeld. Er valt gedurende het jaar slechts sporadisch regen.

Reisfoto's Verenigde Arabische Emiraten