Vakantie Abu Dhabi

Het emiraat Abu Dhabi is veelzijdig met aan de ene kant de bruisende moderne metropool Abu Dhabi-Stad en het achterland met oude karavaansteden en woestijnlandschappen. Laat u ook verrassen door Abu Dhabi en reis met ons mee.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Verenigde Arabische Emiraten

Reisinformatie Abu Dhabi

  • Overzicht

Abu Dhabi is veruit het grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten en is daarnaast ook de hoofdstad. Het is gelegen in het zuiden van de Emiraten, met voor de kust ongeveer 200 eilanden van diverse formaten en met zeer verschillende landschappen. Houdt u van shoppen? Dan kunt u hier uw hart ophalen, niet in de laatste plaats vanwege de ‘tax free’ status.

Onze must sees voor Abu Dhabi

Abu Dhabi City

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en een waar shopping-walhalla!

Vriendelijke bevolking

De bevolking is vriendelijk en behulpzaam en de traditionele Arabische gastvrijheid is nog altijd zeer aanwezig. Een van de delen van het emiraat waar dit goed naar voren komt, is Abu Dhabi City. In dit deel van de stad staan namelijk de meeste hotels, die van alle luxe zijn voorzien. Dit stadsdeel is gebouwd op een van de eilandjes, ongeveer 250 meter van het vasteland. Dankzij de olie heeft Abu Dhabi zich ontwikkeld tot een modern en welvarend emiraat met een hoge levensstandaard. De economie floreert ook dankzij de handel en het toerisme. Het ooit zo pittoreske vissersdorp uit de jaren ‘50 heeft nu een indrukwekkende skyline met moderne wolkenkrabbers, prachtige moskeeën, droompaleizen en luxe strandresorts.

Prachtige bouwwerken

Wat u zeker moet bezoeken tijdens uw Abu Dhabi reis is de Corniche, de schitterende promenade langs de kust, omringd door veel groen. Het opvallendste bouwwerk is de Sheikh Zayed bin Sultan Nayan-moskee, een must-see tijdens uw Abu Dhabi reis. Dit enorme, witte bouwwerk is de op 7 na grootste moskee ter wereld. Wilt u een kijkje nemen in het Abu Dhabi van voor de jaren ‘ 50, dan is het Heritage Village de plek om van de bedoeïenen-cultuur te proeven. Letterlijk, want de lokale dadels zijn niet te versmaden en heel geschikt om als souvenir mee te nemen als aandenken aan uw reis naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Bruisend achterland

Het achterland van Abu Dhabi grenst aan de ‘Empty Quarter’ van het Arabisch schiereiland dat bestaat uit eindeloze woestijnlandschappen en goudgele duinen. In het verleden zijn op de karavaanroutes naar Oman pleisterplaatsen ontstaan, waarvan Al Ain een voorbeeld is. In deze prachtige oasestad is het bezoeken van de kamelenmarkt een aanrader. De stijlvolste resorts vindt u bij Abu Dhabi’s nieuwste strandbestemming: Saadiyat. Hier kunt u ook een balletje slaan op de prachtig aangelegde, 18-holes golfbanen.

Vliegen naar Abu Dhabi

Abu Dhabi is een uitstekende bestemming om een stopover te maken om uw (lange) vlucht naar Azië, Down Under of Afrika te onderbreken. Met de vliegtuigmaatschappij Etihad Airways wordt dit wel erg aantrekkelijk: Etihad Airways heeft de hub in Abu Dhabi, waarna ze vliegen naar meer dan 100 bestemmingen in Azië, Down Under en Afrika. Zo kost een stop in Abu Dhabi u niets extra’s, maar komt u wel uitgeruster aan op uw bestemming.