Oahu

Als u met een auto Oahu verkent is het een must om een stop te maken bij een van de vele ‘shrimp trucks’ die langs de weg staan om van een heerlijke garnalen maaltijd te genieten.

Leonie Noordhout
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Hawaii met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Haleiwa, Oahu

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Leonie Noordhout

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie Oahu

  • Over onze reizen
  • Foto's

Oahu is het dichtstbevolkte eiland van Hawaii met als hoofdstad Honolulu. Misschien wel de meest bekende plek van Hawaii. Op Oahu smelten gewoonten en tradities samen met vele culturen waardoor er een mengelmoes ontstaat tussen oosterse en westerse gebruiken. Het is hoe dan ook, het bekendste eiland van Hawaii met enorm veel bezienswaardigheden naast de aanwezigheid van fulltime zon, zee, stranden en fantastische surflocaties.

Bezienswaardigheden op Oahu

Oahu heeft enorm veel bezienswaardigheden. Een aanrader is om vooral een auto te huren om de verschillende highlights in uw eigen tempo te bezoeken:

Honolulu

De hoofdstad van Hawaii en tevens de belangrijkste aanvlieghaven van Hawaii. Hier liggen diverse hotels, maar ook het bedrijvige International Market Place.

Waikiki Beach

Het bekendste strand van Oahu. Dit strand is enorm populair bij de surfers.

Lolani

Het enige koninklijke paleis van Amerika.

Diamond Head

Diamond Head is een prachtig uitkijkpunt.

Pearl Harbor

De aanval op Pearl Harbor tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt hier herdacht in een herdenkingscentrum en museum. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan het USS Arizona Memorial, een gedenkteken dat boven op het tot zinken gebrachte slagschip Arizona is geplaatst.

Polynesian Cultural Centre

In het Polynesian Cultural Centre krijgt u een kijkje achter de scermen en in de historie van diverse culturen in de Pacific, waaronder Hawaii, Fiji, Marquesas, Samoa, Tonga en Tahiti. Er zijn dorpen nagebouwd en diverse exposities.

Goed om te weten

Een reis naar Hawaii wordt vaak gecombineerd met een reis in het westen van Amerika. Vanuit de westkust van Amerika is het nog ca. 6 uur vliegen naar Hawaii. De reisduur vanuit Amsterdam is ca. 22 uur, waarbij u rekening moet houden met één of twee overstappen in Amerika.

Reisfoto's Oahu

Oahu

Oahu