The Deep South & Carolinas

19-daagse autorondreis

Muziek, geschiedenis en natuur staan centraal tijdens deze uitgebreide reis door het zuiden van Amerika. De ontspannen sfeer in dit deel van het land is een ware verrassing! Daarnaast kunt u genieten van de cajun-keuken in New Orleans en staan er prachtige plantagehuizen rond Natchez op het programma.
lees verder

Reisfoto's

Memphis

Memphis

Natchez

Natchez

New Orleans

New Orleans

Pensacola

Pensacola

Nashville

Nashville

Highlights

 • Memphis en Graceland
 • Plantages
 • Antebellum huizen in Natchez
 • French Quarter in New Orleans
 • Nashville
 • Great Smoky Mountains
+ +

Indicatieprijs

€ 2.899 p.p.
Meer prijsinfo >

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Muziek, geschiedenis en natuur staan centraal tijdens deze uitgebreide reis door het zuiden van Amerika. De ontspannen sfeer in dit deel van het land is een ware verrassing! Daarnaast kunt u genieten van de cajun-keuken in New Orleans en staan er prachtige plantagehuizen rond Natchez op het programma. Ook een bezoek aan 'The Carolinas' ontbreekt niet aan deze reis, zo kunt u niet alleen van nog meer historie genieten, maar ook van het strand!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Memphis

Elvis Presley's Graceland in Memphis

Elvis Presley's Graceland in Memphis

Na aankomst in Memphis haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel, waar u de komende twee nachten verblijft.

U verblijft in The Guest House at Graceland
Dag 2

Vrije dag Memphis

Memphis

Memphis

Verken de beroemde Beale Street, gevolgd door een magnifiek uitzicht over de Mississippi River. Ook kunt u de beroemde Sun Studio's bekijken. Natuurlijk is Memphis vooral bekend geworden als woonplaats van Elvis. Breng een bezoek aan zijn vermaarde landgoed, Graceland, nog altijd een waar bedevaartsoord voor de echte muziekliefhebber!

U verblijft in The Guest House at Graceland
Dag 3

Memphis - Vicksburg

Vicksburg

Vicksburg

Door katoenvelden langs de machtige Mississippi-rivier rijdt u naar Vicksburg, ooit een strategische locatie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Bezoek hier het National Military Park, waar in 1863 een hevige strijd woedde. De autoroute door het glooiende park voert langs historische punten en geven een goed beeld van het slagveld in de heuvels van Vicksburg. Vele monumenten herinneren aan de strijdkrachten die hier vochten. Het meest indrukwekkende monument is het Illinois Memorial.

U verblijft in Hampton Inn & Suites - Vicksburg
Dag 4

Vicksburg - Natchez

Natchez

Natchez

Het mooie Natchez, aan de Mississippi gelegen, telt een groot aantal historische plantagehuizen. Het historische centrum is uitstekend te voet te verkennen. Geniet hier van de befaamde Cajun-keuken of vaar met een raderboot over de Mississippi.

U verblijft in Monmouth Historic Inn - Natchez
Dag 5

Natchez - Lafayette

Lafayette

Lafayette

U bereikt ‘Cajun Country’. In dit gebied vol mysterieuze bayou's (moerassen) vestigden de Frans-Canadezen zich, die de staat Louisiana het bijzondere karakter gaven.

U verblijft in Doubletree Lafayette - Lafayette
Dag 6

Lafayette - New Orleans

New Orleans

New Orleans

Vandaag een korte rit door 'Cajun Country' naar de meest enerverende stad van het zuiden, New Orleans. De stad waar de geluiden van blues en jazz 24/7 uit de clubs en bars te horen is.

U verblijft in Hilton New Orleans Riverside - New Orleans
Dag 7

Vrije dag New Orleans

New Orleans

New Orleans

Een dag ter vrije besteding, zo kunt u op eigen gelegenheid door het gezellige French Quarter struinen, bekend om z'n gietijzeren balkons, en genieten van de cajun en creoolse keuken in één van de vele restaurants. Laat de lokale sandwich 'Po boy' u smaken op één van de terrassen en zie de prachtige gebouwen langs St. Charles Street. Ervaar 's avonds de unieke sfeer onder het genot van de heerlijke smaken van de cajun-keuken en de geluiden van blues en jazz.

U verblijft in Hilton New Orleans Riverside - New Orleans
Dag 8

New Orleans - Pensacola

Pensacola

Pensacola

U rijdt langs de Mississippi Gulf Coast, via Alabama, naar Florida. U overnacht in Pensacola.

U verblijft in Comfort Inn Pensacola University Area - Pensacola
Dag 9

Pensacola - Tallahassee

Tallahassee

Tallahassee

Een ontspannen rit door de Florida Panhandle.

U verblijft in Quality Inn & Suites - Tallahassee
Dag 10

Tallahassee - Savannah

Savannah, Georgia

Savannah, Georgia

Op weg naar Savannah loont een stop in Brunswick, dat een mooie historische binnenstad heeft. in Savannah vallen vooral de schitterende eiken op langs de straten en op de pleinen. In Savannah, bekend om haar bijnaam 'America's Sweetheart', proeft u de sfeer en charme van 'The Deep South'. Maak een wandeling langs Madison Square, Forsyth Park en het History Museum.

U verblijft in Doubletree Hotel Savannah Historic District - Savannah
Dag 11

Savannah - Charleston

The Battery, Charleston

The Battery, Charleston

U vervolgt uw weg langs het moerasachtige kustgebied met zijn kreken op weg naar de historische havenstad Charleston, waar u twee nachten verblijft. Charleston is een bekende stad uit de burgeroorlog, want hier werd het eerste schot gelost. In Charleston heerst een gemoedelijke sfeer. De stad staat bekend om haar pastelkleurige huizen en elegante, in plantagestijl gebouwde Mansions en was in vroegere tijden het culturele en economische centrum van de zuidelijke staten.

U verblijft in Francis Marion - Charleston
Dag 12

Vrije dag Charleston

Charleston

Charleston

Bezoek in de omgeving van Charleston een van de vele oude plantages en zie hoe het leven op een plantage er vroeger aan toe ging. Ook de gedenkplaats van de burgeroorlog in Battery park is een bezoek waard.

U verblijft in Francis Marion - Charleston
Dag 13

Charleston - Asheville

Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains

Van de kust, door het prachtige binnenland naar de Great Smoky Mountains, bekend om de bijzondere blauwe nevel waarin het gebergte is gehuld.

U verblijft in Crowne Plaza Resort - Asheville
Dag 14

Vrije dag Asheville

Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains

Vandaag heeft u een volle dag om de Great Smoky Mountains en het Cherokee Indianenreservaat te bezoeken. U kunt een wandeling maken door het prachtige berggebied en genieten van de mooie panorama's.

U verblijft in Crowne Plaza Resort - Asheville
Dag 15

Asheville - Nashville

Nashville

Nashville

Terug naar de muziek, via Knoxville naar de bakermat van de country & western muziek, Nashville.

U verblijft in Millennium Maxwell Resort - Nashville
Dag 16

Vrije dag Nashville

Nashville

Nashville

De stad ademt muziek, overal zult u worden geconfronteerd met de 'heart and soul' van deze typisch Amerikaanse muziekstijlen. In Nashville vindt u de legendarische Grand Ole Opry, de Country Music Hall of Fame en Studio B, waar de ‘Nashville Sound’ werd ontwikkeld door legendes als Dolly Parton en de Everly Brothers.

U verblijft in Millennium Maxwell Resort - Nashville
Dag 17

Nashville - Memphis

Memphis

Memphis

U rijdt terug naar Memphis en geniet van het magnifieke uitzicht over de Mississippi. Onderweg kunt u het Casey Jones Railroad Village bekijken. Breng vandaag nog een bezoek aan de beroemde Beale Street of aan de beroemde Sun Studio's.

U verblijft in The Guest House at Graceland
Dag 18

Memphis - Amsterdam

U levert de auto in op de luchthaven waar de reis eindigt.

Dag 19

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

Het klimaat in het Zuidoosten van Amerika is erg verschillend. Dit heeft er allereerst mee te maken dat het om een ontzettend groot landoppervlak gaat. Daarnaast kent het gebied in het noordoosten berggebieden, zoals de Great Smoky Mountains waarbij de temperaturen in de winter behoorlijk kunnen teruglopen en er zelfs sneeuwval mogelijk is. De zomers zijn kort en warm met temperaturen rond 30 graden celcius. Neerslag in het noorden van deze regio is vrij gelijkmatig verdeeld. Het zuiden en de kustgebieden aan de kust van Mexico kennen een totaal ander klimaat. Tijdens de wintermaanden zal het eigenlijk nooit kouder worden dan 15 graden, terwijl het zomers gemiddeld 33 graden is. Doordat de zee zich in de zomer opwarmt, betekent dit ook dat er in de maanden september en oktober kansen zijn op orkanen. Dit betekent veel neerslag en rukwinden in korte tijd.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor de Verenigde Staten geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort! Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via de USA. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient circa ,- per persoon te worden betaald.

Tijdsverschil

In Zuidoost Amerika is het 6 uur danwel 7 uur vroeger dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.899,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekering
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Excursies
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • Aanvullende verzekeringen en GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Brooklyn Bridge, New York

Daarom een kwaliteitsreis naar Amerika met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht in of nabij de nationale parken
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld