• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park werd in 1872 als eerste park ter wereld tot nationaal park gedoopt. De meer dan 10.000 geothermische attracties, zoals geisers en modderpoelen trekken toeristen van over de hele wereld.
Suzanne Gabrielse
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Yellowstone National Park compleet te maken.

Circle of Fire Bustour

Maak kennis met de highlights van het Yellowstone National Park, zoals de Upper and Lower Geyser Basins, Yellowstone Lake, Grand Canyon en Norris Geyser Basini.

Indicatieprijs 115,- p.p. | Meer info >

Geyser Gazers Bustour

Maak een tour door het hart van het grootste geisergebied op aarde en aanschouw gekleurde bronnen, stoomgaten en pruttelende poelen. Natuurlijk wordt er ook gestopt bij het spotten van wild.

Indicatieprijs 40,- p.p. | Meer info >

Paardrijden Yellowstone N.P.

Verken het Yellowstone National Park te paard door de valleien, heuvels en bossen en rijdt langs meren met de mooiste vergezichten.

Indicatieprijs 69,- p.p. | Meer info >

Picture Perfect Photo Safari

Onder begeleiding van een professionele fotograaf gaat u op zoek naar de mooiste plekjes in het park om het mooiste picture perfect moment vast te leggen, zoals grazende bizons in de mist van de vroege ochtend.

Indicatieprijs 128,- p.p. | Meer info >

Evening Wildlife Bustour

Ga in de vroege avond op zoek naar wilde dieren in het Yellowstone National Park. Hét tijdstip dat u de meeste kans heeft om bizons, elanden en beren te zien.

Indicatieprijs 94,- p.p. | Meer info >Reisinformatie Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park werd in 1872 als eerste park ter wereld tot nationaal park gedoopt. De meer dan 10.000 geothermische attracties, zoals geisers en modderpoelen trekken toeristen van over de hele wereld. Het park strekt zich uit over het zuiden van Montana en het noorden van Wyoming. Het grootste gedeelte van Yellowstone National Park bestaat uit bos. Onder het Yellowstone National Park bevindt zich een vulkanische hotspot. Dergelijke hotspots komen wel meer voor, maar het is een zeldzaamheid dat ze onder een continent liggen en niet in de zee. De vulkaan onder Yellowstone geldt als één van de grootste ter wereld. Yellowstone geldt als één van de populairste nationale parken en wordt sinds de jaren zestig jaarlijks bezocht door twee miljoen toeristen.

 

Reizen door Yellowstone

U kunt met de auto door Yellowstone rijden. Er zijn in totaal vijf ingangen:
• North Entrance
• North East Entrance
• East Entrance
• South Entrance
• West Entrance
Er loopt één rondweg door het park, de Grand Loop Road, met een totale lengte van 230 kilometer (142 mijl). Alle bekende punten van het park liggen bij deze rondweg. De maximum snelheid bedraagt 70 kilometer/uur (45 mijl/uur).
Vanwege de weersomstandigheden (sneeuw en vrieskou) is alleen de North Entrance en de North East Entrance het gehele jaar geopend. Alle andere ingangen zijn gesloten van oktober/november - april/mei.

 

Bezienswaardigheden Yellowstone

Yellowstone National Park bezoekt u vooral vanwege de bijzondere natuur en de uitgebreide wandelingen die u er kunt maken. Wij raden u aan om minimaal vier nachten in Yellowstone te blijven, met een verdeling van bijvoorbeeld twee nachten aan de noordkant en twee nachten aan de zuidkant van het park, zodat u alles ziet van het park.

Wildleven in Yellowstone

In het park leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven. Houd uw camera gereed, want er kan plotseling een dier op uw pad staan!

Geisers en warmwaterbronnen

Het meest bijzondere aan Yellowstone zijn de vulkanische activiteiten in het park. Tijdens een wandeling door het park loopt u tussen de geisers, mud pools en hot pools door.

Old Faithful
De meest bekende geiser is de Old Faithful. De eruptie van deze geiser is redelijk te voorspellen. U kunt de tijden van dit bijzondere spektakel opvragen bij de ingang van het park. Het is een absolute aanrader om hier te gaan kijken.

Morning Glory
Even voorbij de Old Faithful ligt de Morning Glory Pool. Een indrukwekkende warmwaterbron die wel honderd verschillende kleurschakeringen heeft.

Grand Prismatic Spring
Minder beroemd, maar minstens even mooi is de Grand Prismatic Spring. Dit is de grootste heetwaterbron van het park, gelegen in het Midway Geyser Basin en vanwege de kleuren een van de meest gefotografeerde bronnen.

Norris Geyser Basin
In het Norris Geyser Basin wordt u omringd door tal van stomende geisers. Hier vindt u ook de prachtig gekleurde geiser Echinus en de Steamboat Geyser, ’s werelds hoogst spuitende geiser die continu stoom blaast.

Mammoth Hot Springs
In het noordwesten van Yellowstone National Park liggen de Mammoth Hot Springs. Deze bijzondere, terrasvormige kalksteenformatie is ontstaan door het warme water, de vele mineralen en de kalkstenen bodem.
Reisblog Amerika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Amerika met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me