Los Angeles

Bezoek de Grove in downtown Los Angeles. Dit is een openlucht winkelcentrum met een foodmarket met heerlijke lokale gerechten.

Suzanne Gabrielse
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Los Angeles met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Suzanne Gabrielse

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie Los Angeles

  • Overzicht

Los Angeles is een grote, uitgestrekte metropool en qua oppervlakte de grootste stad van het land. Los Angeles is eigenlijk een verzameling van woongebieden, samen goed voor net zoveel inwoners als heel Nederland! Het subtropische klimaat en de ligging aan de Pacific maken een bezoek aan Los Angeles het hele jaar door mogelijk.

Hotels Los Angeles

Los Angeles is enorm groot en natuurlijk is er veel te zien. Wij raden u dan ook aan minimaal 2 nachten te reserveren tijdens een autoreis. Voor een stedenreis naar Los Angeles zijn zeker 3 nachten aan te raden, alhoewel 4 of 5 nachten, of zelfs een hele week(!) nog meer recht aan deze stad doen.  De attracties liggen verspreid over de stad, vandaar dat wij met klem aanraden om een auto te huren als u naar Los Angeles gaat.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Los Angeles kent vele bekende wijken en bezienswaardigheden. Wij stellen er een aantal aan u voor.

Hollywood

Geen naam zo bekend als deze. Bekendste plekken van Hollywood zijn:

  • Walk of Fame: De Walk of Fame is de naam die is gegeven aan het gedeelte van het trottoir dat langs Hollywood Boulevard en Vine Street loopt, waarop meer dan 2000 grote kleurige tegels in de vorm van een ster zijn aangebracht, elk met de naam van een beroemdheid uit de wereld van film, televisie, radio, muziek en/of theater.
  • Grauman’s Chinese Theatre: Ter hoogte van Grauman’s Chinese Theatre vindt u bovendien enkele tientallen betonnen tegels, waar diverse beroemdheden hun hand- en voetafdrukken in het natte cement hebben achtergelaten.

Beverly Hills

Beverly Hills is een stad en gemeente in Los Angeles County. De stad is vooral bekend vanwege het grote aantal pop- en filmsterren dat er woont. Het geldt dan ook als het middelpunt van Hollywood.

Santa Monica

Santa Monica is één van de gezellige wijken aan de Pacifische kust. Het leven is er gemoedelijk, voor een grote stad althans. Op vele terrasjes kunt u genieten van het zonovergoten Californische klimaat. De 3rd Street Promenade is een autovrije winkelstraat is, waar het goed toeven is. Eén van de grote toeristische trekpleisters van Santa Monica is de Santa Monica Pier, naast natuurlijk de bekende lifeguards op de stranden!

Venice Beach

De drukke boulevard van Venice Beach loopt langs een van de populairste stranden van Californië. In een sportscenter nabij Venice Boulevard is de fitness rage begonnen en het is dan ook een aparte gewaarwording sporters hier in de buitenlucht hun work-out te zien doen op het zogeheten ‘Muscle Beach’.

Rodeo Drive

Rodeo Drive is ongetwijfeld de bekendste winkelstraat ter wereld. Hier vindt u alle grote designer labels en haute couture. Bij een bezoekje aan Rodeo Drive zult u zich er wellicht op betrappen uw ogen langs de voorbijgangers te laten glijden; wie weet staat u immers oog in oog met één van de grote sterren van Hollywood die hier ook hun inkopen doen!

Universal Studios

Wellicht wel de bekendste studio’s van de wereld, Hier zijn vele series en films opgenomen, zoals The Bold & The Beautiful, 24, The Fresh Prince of Bel Air en Beverly Hills 90210. Films die de stad prominent als decor gebruikten zijn onder meer The Graduate, de Beverley Hills Cop-trilogie, Die Hard, The Day After Tomorrow en Collateral.