San Francisco

San Francisco is de vierde stad van Californië. De stad ligt op een landtong die de Stille Oceaan scheidt van de Baai van San Francisco en is gebouwd op 43 heuvels. San Francisco is zeer goed te voet en met het openbare vervoer te verkennen.

Miranda Schoone
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef San Francisco met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Zuidwest-Amerika met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht in of nabij de nationale parken
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Alamo Square in San Francisco

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Miranda Schoone

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie San Francisco

  • Overzicht
  • Video's

De ‘Golden Gate City’ is een fascinerende stad met een multicultureel karakter. San Francisco wordt door velen gezien als de mooiste stad van Amerika. Bij de haven wordt het geluid van de meeuwen overstemd door misthoorns en cable cars. Bovendien een spraakverwarring in het Italiaans, Spaans en Chinees. Uit de keukens aan de Pier komen de heerlijkste geuren naar buiten en een stadsrondrit laat u kennismaken met de vele bezienswaardigheden.
Bezoek de unieke Fisherman’s Wharf, zie de Golden Gate Bridge en Alcatraz, de gevangenis met het mooiste uitzicht ter wereld. Maak ook een excursie buiten de stad naar Muir Woods, Napa Valley of Monterey.

Bezienswaardigheden San Francisco

San Francisco heeft een aantal opvallende en bekende bezienswaardigheden die een absolute ‘must see’ tijdens uw bezoek aan de stad:

Golden Gate Bridge

De Golden Gate-brug is een prachtig staaltje constructie dat het schiereiland waarop San Francisco ligt met het noorden verbindt. De brug is hoog genoeg om de grote zeeschepen de haven van San Francisco zonder problemen te laten bereiken. Erg leuk is om een fiets te huren en over de brug te fietsen naar de andere kant van de Baai.

Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf is een oude zeeliedenbuurt die veranderd is in een bezienswaardigheid. Er zijn veel visrestaurants en hedendaagse, trendy cafés. Fisherman’s Wharf kijkt uit op Alcatraz Op Pier 39 is altijd een groep zeehonden te vinden.

Alcatraz

Alcatraz was vroeger een bijzonder beveiligde gevangenis op een eiland voor de kust van San Francisco waar de grootste misdadigers werden opgesloten, en waar, naar men zegt, nooit iemand levend is ontsnapt. Één van de bekendste gevangenen van het eiland was Al Capone. Het eiland is nu een drukbezocht museum.

Union Square

Union Square is ongetwijfeld het bekendste plein van de stad. Rondom het plein concentreren zich het uitgaansdistrict, theaters en vele winkels.

Alamo Square

Dit plein ligt meer in een residentieel gebied en is vooral bekend vanwege de beroemde ‘Painted Ladies’, een rij Victoriaanse huizen in kenmerkende kleuren.

Cable Cars

De heuvels in San Francisco zijn te steil om er een normale tram te laten rijden. Daarom rijden er ‘cable cars’ die zich ‘vast grijpen’ aan kabels die door een sleuf tussen de rails onder de grond bewegen. U kunt een ritje maken van Union Square tot Fisherman’s Wharf, de eindpunten van de belangrijkste lijn.

Chinatown

San Francisco huisvest het op één na grootste Chinatown van Noord-Amerika, een van de topattracties van de stad.

Castro

Ook de homowijk Castro geniet internationale bekendheid.

Sausalito

Pareltje net buiten de stad is de schilderachtige wijk Sausalito, aan het noordelijke uiteinde van de Golden Gate Bridge, te bereiken tijdens een aan te raden fietstocht vanuit de stad over de brug of per veerboot vanuit San Francisco.

Films opgenomen in San Francisco

Het kenmerkende silhouet van San Francisco heeft ertoe geleid dat vele series en films in deze stad zijn opgenomen, waarbij natuurlijk de vroegere serie ‘Streets of San Francisco’ de kroon spant. Films die de stad prominent als decor gebruikten zijn onder meer Alcatraz en The Rock, Vertigo en de Dirty Harry serie van en met Clint Eastwood, zelf nog een tijd burgemeester geweest in Carmel, iets ten zuiden van San Francisco!

San Francisco

Proef de sfeer van San Francisco met de unieke Fisherman’s Wharf, de Golden Gate Bridge en de bekende cable cars.

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.