Zion National Park

In het Zion National Park zijn er diverse wandelingen uitgezet. Wij kozen voor de River Side Walk waarbij je zowel langs als door de rivier in de canyon van Zion loopt. Zorg wel dat u goede wandelschoenen heeft en eventueel een wandelstok. Deze kunt u eventueel huren in Springdale, net zo makkelijk!

Suzanne Gabrielse
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Suzanne Gabrielse

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie Zion National Park

  • Overzicht

Zion National Park is een natuurreservaat in Amerika. Zion, dat al een National Park is sinds 1919, bestaat uit bijna 600 km² rotsen en ravijnen. Zion kenmerkt zich door majestueuze rotsformaties die op ieder moment van de dag weer een andere kleur krijgen door de lichtinval.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Zion National Park

De meeste mensen komen naar het Zion National Park om mooie wandelingen te maken. En dat is hier schitterend! De majestueuze rotsformaties in verschillende kleuren zorgen er voor dat uw wandeling op ieder moment van de dag onvergetelijk zal zijn.
Er lopen in totaal vier autoroutes door het park:

Zion-Mount Carmel Highway

Deze route loopt door het zuidoostelijke gedeelte van het park.

Zion Canyon Scenic Drive

De drukst bezochte route door het park die een vertakking van de Virgin River volgt in noordelijke richting. Het is in het zomerseizoen niet toegestaan om deze route met uw eigen auto te rijden. Er zijn speciale (gratis) shuttlebussen die u over deze voeren. U kunt uw auto dan parkeren bij de ingang van het park en vervolgens meegaan op één van de (gratis) shuttlebussen die regelmatig vertrekken en stoppen op diverse plaatsen in het park.

Kolob Canyons Road

Deze route loopt door het noordwestelijke deel van Zion.

Kolob Terrace Road

Deze route loopt gedeeltelijk buiten het park om en gedeeltelijk in het park.
Welke route u ook kiest. U kunt in het park de auto op verschillende plekken parkeren (of de shuttlebus verlaten) en één van de prachtige uitgestippelde wandelroutes maken.