Winter Adventure in Jasper

9-daagse winterreis

Beleef een wintersportvakantie om nooit te vergeten: ga skiën of snowboarden in het sneeuwzekere West-Canada en combineer dit met bijzondere ervaringen zoals een hondensledetocht, wildlife spotten en wandelen op een zes kilometer lange gletsjer. Bent u klaar voor dit winterse avontuur?
lees verder

In alle stilte, omringd door besneeuwde bomen en imposante bergtoppen, de hellingen af skiën in Marmot Basin is een ervaring om nooit te vergeten

- reisspecialist Kees

Reisfoto's

Skiën in Jasper

Skiën in Jasper

Icefields Parkway, West-Canada

Icefields Parkway, West-Canada

Columbia Icefield, Athabasca Glacier

Columbia Icefield, Athabasca Glacier

Maligne Canyon

Maligne Canyon

Eland op de weg in Jasper National Park

Eland op de weg in Jasper National Park

Highlights

 • Sneeuwzekerheid
 • Snowboarden
 • Bevroren meren en watervallen
 • Jasper SkyTram
 • Après-skiën
 • De indrukwekkende Maligne Canyon
+ +

Indicatieprijs

€ 1.599 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

Wilt u op wintersport naar een sneeuwzekere bestemming? Dan is Jasper in West-Canada de aangewezen plek! Naast deze sneeuwzekerheid skiet of snowboardt u hier ook nog eens door een betoverend mooi landschap in Jasper National Park, tussen de hoge bergtoppen van de Rockies en door besneeuwde bossen. Tel hier de schilderachtige, bevroren meren en watervallen en de vriendelijkheid van de Canadezen bij op en dit zal een wintersportreis worden om nooit te vergeten! 

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Edmonton - Jasper

Besneeuwde bergtoppen en witte bossen; dat zal het eerste zijn wat u ziet zodra het vliegtuig de landing in zet. Na een directe vlucht vanaf Amsterdam komt u aan op de luchthaven van Edmonton en is het tijd om van uw wintersportavontuur te gaan genieten! Nadat u uw huurauto heeft opgehaald rijdt u via een schitterende route naar Jasper.

U verblijft in Chateau Jasper Hotel - Jasper

Optionele excursie:

Dogsledding Experience - Jasper

Dag 2-7

Vrije dagen Jasper

Columbia Icefield, Athabasca Glacier

Columbia Icefield, Athabasca Glacier

Als u het ons vraagt, is Jasper National Park een van de allermooiste plekken voor een wintersportvakantie. Het dorpje Jasper ligt in het park, dus u bereikt gemakkelijk de mooiste locaties om te skiën of te snowboarden. Wij kunnen Marmot Basin, dat in het hart van het park ligt, van harte aanbevelen. De spierwitte poedersneeuw is onaangetast en over het algemeen is het een rustige locatie. Ski of snowboard tussen de vele besneeuwde boomtoppen door terwijl u ondertussen geniet van een fenomenaal uitzicht op de machtige bergtoppen.
 
Naast skiën en snowboarden kunt u hier uiteraard ook gezellig après-skiën. Mocht u Jasper National Park verder willen ontdekken, bezoek dan de schilderachtige, bevroren meren en indrukwekkende – eveneens bevroren – watervallen! Als er een activiteit niet mag ontbreken, dan is het wel de ‘icewalk’ die u door Maligne Canyon leidt. Wandelen door een bevroren kloof met steile rotswanden en een besneeuwde grond; betoverend mooi! Verder kunnen wij ook een ritje met de Jasper TramWay aanbevelen. Eenmaal op de top van de berg geniet u namelijk van een spectaculair uitzicht!  Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de regio Jasper, dan is een bezoek aan het Jasper Yellowhead Museum een aanrader.

U verblijft in Chateau Jasper Hotel - Jasper

Optionele excursies:

Winter Wildlife Discovery Tour

Ice Explorer Ride on the Athabasca Glacier

Jasper SkyTram - Jasper

Dag 8

Jasper - Edmonton - Amsterdam

Het is tijd om de wonderschone natuur van Jasper National Park achter u te laten en weer terug naar Edmonton te rijden. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd bij de luchthaven maakt u zich klaar voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 9

Aankomst Amsterdam

En het einde van een winterreis om nooit te vergeten!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

In Canada is het aan de westkust (Vancouver) 9 uur vroeger en aan de Oostkust (Toronto) 6 uur vroeger dan in Nederland en België.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor Canada geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft is een visum noodzakelijk. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig!
 
Vanaf 15 maart 2016 dient iedereen die naar Canada reist vooraf online toestemming te vragen via het Electronic Travel Authorization ETA, vergelijkbaar met de bestaande ESTA-procedure voor de Verenigde Staten. Meer informatie ontvangt u uiteraard bij boeking en veel informatie is te vinden op http://www.Canada.ca/eTA.
 
Houdt u hiervoor uw geldige paspoort (waarmee u reist, minimaal geldig t/m de dag na terugkomst uit Canada) en een creditcard bij de hand. Wij adviseren om het ETA-formulier uiterlijk 72 uur voor uw vertrek aan te vragen. Na goedkeuring is uw ETA 5 jaar geldig (tenzij u uw paspoort vernieuwt; vraagt u dan een nieuwe ETA aan). De kosten bedragen op dit moment CA$ 7,- per persoon.

Klimaat

Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.
Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van €1.599,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Huurauto (categorie Standard SUV)
 • Alle overnachtingen in het aangegeven hotel en kamers, op basis van logies
 • Skipas
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen KLM
 • Ski- en/of snowboarduitrusting
 • Ski- en/of snowboardlessen
 • Optionele excursies
 • Maaltijden
 • Brandstof
 • Toegang nationale parken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Grizzlybeer bij de Knight Inlet Lodge

Waarom naar Canada met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds