• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Whitehorse

Whitehorse, de hoofdstad van Yukon, is dé uitvalsbasis voor een rondreis in Yukon, Canada’s meest noordelijke provincie. In Whitehorse zijn alle voorzieningen van een grote stad, maar dan in de stijl van een echt provinciestadje.
Sander Leystra
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Whitehorse compleet te maken.

Whitehorse City Tour

Leer alles over de historie van Whitehorse tijdens deze stadstour. U bezoekt onder andere de SS Klondike, de Log Skyscraper, de Old Log Church en Canyon View Point.

Indicatieprijs 37,- p.p. | Meer info >

Canoe Tour on the Yukon River

Maak onder begeleiding van een gids een kanotocht over de Yukon River. Geniet onderweg van het prachtige landschap.

Indicatieprijs 148,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Reisinformatie Whitehorse

Whitehorse, de hoofdstad van Yukon, is dé uitvalsbasis voor een rondreis in Yukon, Canada's meest noordelijke provincie. In Whitehorse zijn alle voorzieningen van een grote stad, maar dan in de stijl van een echt provinciestadje.


Hotels Whitehorse

Als startpunt van een rondreis Canada is uw hotel erg belangrijk om lekker bij te kunnen komen van de (lange) vlucht. Wij hebben een aantal hotels in ons aanbod, in diverse prijsklasses en kwaliteitniveaus.


Bezienswaardigheden Whitehorse

Als hoofdstad van de provinciehoofdstad zijn veel overheidsinstanties in Whitehorse vertegenwoordigd, maar er zijn ook een aantal andere bezienswaardigheden en musea die interessant zijn tijdens uw verblijf in de stad.

SS Klondike

Dit is een oude raderboot uit de periode 1921-1950 toen de raderboten vracht vervoerden tussen Whitehorse en Dawson City. Het schip is volledig gerenoveerd en is sinds 1966 een National Historic Site.

MacBride Museum

Het MacBride Museum biedt een van de meest uitgebreide verzamelingen van de geschiedenis van de Canadese provincie Yukon. Het gebouw zelf is al de moeite waard, maar van binnen kunt u opgezette dieren bewonderen en kunt u zelf uw eigen goud bij elkaar schrapen.

Transportation Museum

Dit museum is niet te missen, want voor het museum staat een enorm vliegtuig: een prachtig gerestaureerde DC-3. In het ruige noorden van Canada is transport heel belangrijk, want niet alle delen zijn via de ‘gewone’ wegen te bereiken. In dit museum komt u alles te weten over het (bijzondere) transport in het ruige, weidse noorden van Canada.

Beringia museum

Een ander bijzonder museum is Beringia, direct naar het Transportation Museum. Yukon was gedurende de laatste ijstijd onderdeel van de Beringia-regio. Hier was geen ijsvorming en was daardoor een belangrijke toevluchtsoord voor bijzondere planten en dieren, zoals bijzondere mammoeten, bevers en katten. In dit museum leest, ziet en hoort u hier alles over.Reisblog Canada

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Canada met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me