Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Vakantie Frans-Polynesië

Wij verzorgen uw reis naar Frans-Polynesië volledig op maat. Een waar paradijs, met wuivende palmbomen en hagelwitte stranden. Maar u vindt hier ook een verrassend mooi binnenland met bergen, regenwouden en watervallen. Frans-Polynesië bestaat uit meerdere eilanden. Gaat u bijvoorbeeld ontspannen in een watervilla op palen op Bora Bora of bent u liever actief op Tahiti?

Inge Stam
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Frans-Polynesië met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Le Meridien, Bora Bora

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Inge Stam

Reisspecialist Frans-Polynesië

Reisinformatie Frans-Polynesië

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's

Een vakantie op Bora Bora of Tahiti, wie heeft daar stiekem niet eens over gedroomd? Deze eilanden behoren tot de eilandengroep Frans-Polynesië en liggen in de Stille Oceaan, op ca. 5 uur vliegen vanaf Nieuw-Zeeland. Naast mooie stranden en een azuurblauwe zee vindt u op Frans-Polynesië een verrassend mooi binnenland met bergen, regenwouden en watervallen.

De eilanden van Frans-Polynesië

Tahiti

Tahiti is het hoofdeiland van Frans Polynesië en heeft een prachtig binnenland met hoge bergtoppen, groene regenwouden en schitterende watervallen. Ook goed te combineren met Bora Bora.
Lees meer over Tahiti

Bora Bora

Bora Bora is een ware droombestemming. Hier wordt uw tropische droomvakantie waarheid: hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een exotische bevolking die u met bloemen in het haar opwacht.
Lees meer over Bora Bora

Moorea

Samen met Bora Bora behoort Moorea tot de mooiste eilanden van Frans-Polynesië. Alles draait hier om het grote genieten: helderblauwe zee, oogverblindende witte stranden, fantastische duik- en snorkelplekken en vooral ook geweldige faciliteiten en de service bij de resorts.
Lees meer over Moorea

Een vakantie Tahiti in combinatie met Australië, Nieuw-Zeeland of Amerika

Frans Polynesië, en met name Tahiti, wordt vaak gecombineerd met een vakantie naar Australië, Nieuw-Zeeland of zelfs Amerika.

De meest voorkomende routes en vliegtijden:

 • Auckland, Nieuw-Zeeland – Tahiti: ca. 5 uur vliegen
 • Brisbane/ Sydney/ Melbourne, Australië – Tahiti: ca. 8-9 uur vliegen
 • Los Angeles, Amerika – Tahiti: ca. 8 uur vliegen
  Neemt u contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden.

Goed om te weten

Een reis naar Frans Polynesië kan heel goed gecombineerd worden met een citytrip in Los Angeles. Vanuit Amsterdam is het ongeveer 24 uur reizen naar Tahiti. U vliegt vanuit Amsterdam via Parijs of Londen naar Los Angeles, vervolgens vliegt u door naar Papeete, de luchthaven van Tahiti. Vanaf hier is het vervolgens nog ongeveer 1 uur vliegen naar Bora Bora. De totale reistijd is dan dus ongeveer 25 uur.

Tijdsverschillen

In onze winter is het in Frans-Polynesië 12 uur vroeger dan in Nederland, in onze zomer 11 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële talen zijn Tahitiaans en Frans. In de hotels en restaurants van de belangrijkste toeristische eilanden kunt u tijdens uw vakantie Frans Polynesië ook goed met Engels terecht.

Geldzaken

Tijdens uw vakantie Frans-Polynesië betaalt u met de Cour de Franc Pacifique (XPF). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een vakantie Frans-Polynesië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van uw verblijf nog tenminste drie maanden geldig is. Een visum is alleen verplicht indien u langer dan drie maanden in Frans Polynesië zult verblijven.

Alleenstaande ouders of andere volwassenen die alleen met kinderen reizen moeten rekening houden met het vereiste dat men documentatie toont die bewijst dat men voogdij of ouderlijke verantwoordelijkheid voor de kinderen draagt. Zonder deze documentatie kan toegang tot het land worden ontzegd, of wordt niet toegestaan dat de kinderen het land verlaten.

Via Amerika naar Frans-Polynesië
Dan mogen kinderen niet meer bij de ouders in het paspoort staan. Tevens is een ESTA-Reistoestemming verplicht. Meer informatie over ESTA, kijk dan op: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Op Frans-Polynesië kunt u altijd rekenen op een temperatuur van rond de 25°C en een verkoelende bries. De temperatuur van het water schommelt ook altijd rond de 25°C. Hierdoor is Frans-Polynesië het hele jaar door een ideale bestemming

De meeste regen valt in de periode van november tot april, maar voornamelijk in de zuidoostelijke delen van de hoofdeilanden

Frans-Polynesië ligt in een gebied waar aardbevingen kunnen voorkomen. Van november tot en met april kunnen er tropische cyclonen in deze regio voorkomen.

Reisfoto's Frans-Polynesië

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.