Thailand Naturally

18-daagse privéreis

De natuurlijke schoonheid van Thailand is een van de redenen om het land aan te doen. Watervallen, jungle, meren en stranden, in een relatief korte tijd kunnen al deze landschappelijke elementen elkaar afwisselen. Deze rondreis voert u langs prachtige plekken en een afwisselend landschap, maar doet daarnaast tevens de beroemde hoogtepunten van het land aan.
lees verder

Reisfoto's

Erawan watervallen in Kanchanaburi

Erawan watervallen in Kanchanaburi

Sanphet Prasat Palace in Ayutthaya

Sanphet Prasat Palace in Ayutthaya

Kano in Khao Sok National Park

Kano in Khao Sok National Park

Koh Samui

Koh Samui

Olifanten in Khao Sok National Park

Olifanten in Khao Sok National Park

Highlights

 • Wandelen door Bangkok
 • Bridge over the River Kwai
 • Historisch Ayutthaya
 • Chiang Mai te fiets
 • Bijzonder Elephant Hills
 • Watervallen, jungle en stranden
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

De natuurlijke schoonheid van Thailand is een van de redenen om het land aan te doen. Watervallen, jungle, meren en stranden, in een relatief korte tijd kunnen al deze landschappelijke elementen elkaar afwisselen. Deze rondreis voert u langs prachtige plekken en een afwisselend landschap, maar doet daarnaast tevens de beroemde hoogtepunten van het land aan. De River Kwai, het bruisende Bangkok, cultureel Chiang Mai en zonovergoten stranden, ze passeren stuk voor stuk de revue. Verder staan er tijdens de reis leuke actieve excursies op het programma, evenals een heel speciaal verblijf bij Elephant Hills. Ontdek de natuurlijke kant van Thailand!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Bangkok.

Dag 2

Aankomst Bangkok

Beelden van een tempel in Bangkok

Beelden van een tempel in Bangkok

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. U kunt vandaag deze wereldstad alvast op eigen houtje gaan verkennen.

U verblijft in Casa Nithra - Bangkok
Dag 3

Vrije dag Bangkok

Wat Arun in Bangkok

Wat Arun in Bangkok

Vandaag gaat u deze levendige stad per riksja en te voet verkennen. Het voordeel van deze verkenning te voet is dat u op plekjes komt die op een andere manier niet bereikbaar zijn. U wandelt naar een typisch lokaal tempeltje, door een kleine buurtgemeenschap en steekt per longtailboot de Chao Phraya River over. Aan de overkant van het water bevindt u zich ineens temidden van bananen, mango's en papayas. Na een smaakvolle Thaise lunch vervolgt u uw weg per 'samlor', oftewel: riksja. Hiermee verkent u een van de groenere delen van Bangkok.

U verblijft in Casa Nithra - Bangkok
Dag 4

Bangkok - Damnoen Saduak - River Kwai

Drijvende mark Damnoen Saduak in Bangkok

Drijvende mark Damnoen Saduak in Bangkok

Een vroege start vandaag! In de provincie Samut Songkram krijgt u een goede indruk van het Thaise plattelandsleven. U stapt aan boord van een lokale trein voor een ritje richting een kleine markt, direct langs het spoor. Het is een waar schouwspel om te zien hoe snel de verkopers hun spulletjes weten in te pakken wanneer zij de trein zien naderen. Uw volgende stop is de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak. Hier kunt u heerlijk rondslenteren tussen de drijvende 'kraampjes' vol marktkoopwaar. Aansluitend rijdt u naar Kanchanaburi, waar u de wereldberoemde Bridge over the River Kwai en de oorlogsbegraafplaats bezoekt. Ook maakt u een ritje over de beruchte Dodenspoorweg.

U verblijft in River Kwai Jungle Rafts - River Kwai
Dag 5-6

Vrije dagen River Kwai

Drijvend hotel in River Kwai

Drijvend hotel in River Kwai

Vandaag heeft u de gehele dag vrij. Het is leuk deze omgeving per mountainbike te verkennen (niet inbegrepen). Rondom het resort waar u verblijft vindt u diverse fietsroutes.

U bezoekt de volgende ochtend de Erawan Waterfall. U kunt ervoor kiezen naar de top te klimmen, waar u een spectaculaire klif vindt . Het is een pittige route, maar u wordt rijkelijk beloond door de natuurlijke schoonheid om u heen. U kunt uw tijd hier ook doorbrengen met een verkoelende duik in het water van de waterval. De middag is ter vrije besteding.

U verblijft in River Kwai Jungle Rafts - River Kwai
Dag 7

River Kwai - Ayutthaya

Buddha in Ayutthaya

Buddha in Ayutthaya

U vertrekt naar Ayutthaya, ooit de hoofdstad van Thailand. Voordat u hier arriveert brengt u eerst een bezoek aan het prachtig gelegen Bang Pa-In Summer Palace.

U verblijft in Baan Tye Wang Resort - Ayutthaya
Dag 8

Ayutthaya - Chiang Mai

Nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai

Nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai

Een hele dag in het historische Ayutthaya. Per tuktuk gaat u op verkenning in het historische park, waar u een aantal van de belangrijkste tempels en tempelruïnes bezoekt. Dit indrukwekkende park staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nadat u zich aan het einde van de middag even kort heeft opgefrist in het hotel, stapt u aan boord van de nachttrein naar het noordelijk gelegen Chiang Mai.

U verblijft in Nachttrein Bangkok – Chiang Mai
Dag 9

Chiang Mai

Een monnik in Wat Phrathat Doi Suthep in Chiang Mai

Een monnik in Wat Phrathat Doi Suthep in Chiang Mai

Na wat hopelijk een goede nacht was, komt u vanochtend aan in cultuurstad Chiang Mai. U wordt opgewacht bij het station en naar uw hotel gebracht. U heeft de hele dag om op eigen houtje deze leuke stad te verkennen. Er is hier genoeg te doen, u zult zich zeker niet vervelen. Slaat u vanavond een bezoekje aan de gezellige avondmarkt zeker niet over.

U verblijft in HOMM Boutique Hotel - Chiang Mai
Dag 10

Vrije dag Chiang Mai

Fietstour in Chiang Mai

Fietstour in Chiang Mai

Ervaar de vele kleuren van Chiang Mai tijdens een leuke fietsexcursie! De vier à vijf uur durende fietstocht voert u over stille en met groen omgeven landweggetjes, langs tempels en ruïnes en lokale dorpjes. U bezoekt ook een speciale school voor kinderen van de bergstammen. Al fietsende langs de Ping River dompelt u zichzelf onder in de lokale sfeer.

U verblijft in HOMM Boutique Hotel - Chiang Mai
Dag 11

Chiang Mai - Krabi

Typische boot op Krabi

Typische boot op Krabi

U vliegt deze ochtend naar Krabi, waar u na aankomst naar uw hotel wordt gebracht.

U verblijft in Centara Anda Dhevi Resort & Spa - Krabi
Dag 12

Vrije dag Krabi

Kano varen bij Krabi

Kano varen bij Krabi

U heeft deze dag volledig ter vrije besteding. Het is aan te raden even heerlijk te ontspannen op het strand en te genieten van de smaakvolle lokale keuken.

U verblijft in Centara Anda Dhevi Resort & Spa - Krabi
Dag 13

Krabi - Khao Sok National Park

Olifanten bij Elephant Hills

Olifanten bij Elephant Hills

De komende drie dagen staan in het teken van een zeer bijzondere ervaring. U gaat verblijven bij Elephant Hills, gelegen in het Khao Sok National Park. Na de lunch start uw programma van vandaag: de Elephant Experience! Bij Elephant Hills staat het welzijn van de olifanten altijd voorop, iets wat u zelf zult gaan ervaren de komende dagen. Daarnaast vaart u per kano, onder begeleiding van ervaren gidsen, over de Sok-rivier langs de unieke flora en fauna.

U verblijft in Elephant Hills Camp [2 dagen]
Dag 14

Vrije dag Elephant Hills

Aap in de jungle bij Elephant Hills

Aap in de jungle bij Elephant Hills

Het is heerlijk ontwaken met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Na het ontbijt bezoekt u een lokale markt, waarna u per traditionele longtailboot Cheow Larn Lake verkent. Vanavond kunt u deelnemen aan een Thaise kookles of genieten van een lokale dansvoorstelling bij het 'main camp'.

U verblijft in Elephant Hills Camp [2 dagen]
Dag 15

Khao Sok National Park - Koh Samui

Strand van Koh Samui

Strand van Koh Samui

U start vandaag met een wandeling door de jungle. Indien het weer het toelaat wordt de lunch hier geserveerd, weer eens iets anders! Vanuit het Elephant Hills Camp heeft u een transfer naar uw hotel op Koh Samui.

U verblijft in Karma Resort - Koh Samui
Dag 16

Vrije dag Koh Samui

De Wat Phra Yai tempel op Koh Samui

De Wat Phra Yai tempel op Koh Samui

De voetjes in het zand, nippend aan een ijskoud drankje… Het zou zomaar uw dagprogramma kunnen zijn op dit heerlijke eiland. U kunt zich natuurlijk wel inspannen, maar… waarom zou u?

U verblijft in Karma Resort - Koh Samui
Dag 17

Koh Samui - Amsterdam

In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven van Koh Samui gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP en Hepatitis A
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De regenperiode is van juni tot en met oktober. Maakt u zich echter geen zorgen: regenseizoen betekent een flinke bui in de middag, waarna het normaal gesproken weer zonnig wordt. De temperatuur is het hoogst van maart tot en met juni.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit Thailand geldig is. Indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen.

Tijdsverschil

In Thailand is het in de zomer 5 uur – en in de winter 6 uur – later dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vlucht, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Overige excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Genoemde excursies in Bangkok en Chiang Mai en de activiteiten tijdens uw verblijf in Elephant Hills zijn in internationaal groepsverband
 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Khao Sok National Park

Waarom naar Thailand met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds