• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

• Magische Ruta  40
• Ruige Carretera Austral
• Verlatenheid en natuur van Patagonië
• Sfeervolle accommodaties

Ruta 40 & Carretera Austral

11-daagse autoreis

In deze autoreis begint en eindigt u op de Argentijnse Ruta 40, de magische noord-zuidverbinding langs de Andes. U begint in het merengebied met veel groen en eindigt in El Calafate, dat in de steppe ligt en toegangspoort is naar de spectaculaire gletsjers. M... lees verder »


ACTIE:
Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Ruta 40, Argentinië
 • Ruta 40, Fitz Roy massief, Argentinië
 • Lago General Carrera, zuidoever, Chili (2)
 • Cueva de las Manos, Argentinië
 • El Chalten, Argentinië
Ruta 40, Argentinië Ruta 40, Fitz Roy massief, Argentinië Lago General Carrera, zuidoever, Chili (2) Cueva de las Manos, Argentinië El Chalten, ArgentiniëImpressies

Ruta 40, Argentinië
Ruta 40, Fitz Roy massief, Argentinië
Lago General Carrera, zuidoever, Chili (2)
Cueva de las Manos, Argentinië
El Chalten, Argentinië


Reisinformatie


In deze autoreis begint en eindigt u op de Argentijnse Ruta 40, de magische noord-zuidverbinding langs de Andes. U begint in het merengebied met veel groen en eindigt in El Calafate, dat in de steppe ligt en toegangspoort is naar de spectaculaire gletsjers. Maar tussendoor bent u enkele dagen op de Carretera Austral in Chili, de mooiste route van Patagonië. Sommige wegen zijn onverhard én rustig. Er zijn af en toe dorpen onderweg maar tussendoor is er amper bewoning. Dat geeft voor ons Nederlanders wel een gevoel van avontuur. Aan het einde van de reis boekt u natuurlijk een paar nachten bij voor de gletsjers.
Ruta 40 & Carretera Austral Ruta 40 & Carretera AustralDag tot dag

Bariloche

Na aankomst in Bariloche wordt u van het vliegveld naar het kantoor van de autoverhuurmaatschappij in de stad gebracht. Ontvangst van de huurauto. Uw hotel ligt in het centrum. Als u met een ochtendvlucht bent gekomen, kunt u in de middag nog een rondje omgeving maken. Bezoek het schiereiland Llao Llao of neem de kabelbaan naar de top van de Cerro Catedral voor een magistraal uitzicht over de meren en de Andes.

Bariloche → Trevelin (300 km)

De reis begint; u trekt door grootse landschappen, die nog het meest doen denken aan British Columbia. Voorbij El Bolson zijn er twee alternatieven. De oostelijke route gaat over asfalt via de steppe en Esquel, onderweg passeert u in Maitén de laatste overblijfselen van de ‘Old Patagonian Railway’. De westelijke route gaat door het nationale park Los Alerces met veel bossen en over gravel. Overnachting in Trevelin.

Trevelin → Futaleufu (65 km)

Op de route naar de grens (onverhard) ligt een oude watermolen met een klein museum over de eerste kolonisten en een paar prachtige watervallen. Af en toe passeert u een eenzame boerderij, het golvende landschap maakt langzaamaan plaats voor de bergen van de Andes. Na de Argentijnse en Chileense grenscontroles is het nog 20 kilometer naar het dorp Futaleufu (O).

Futaleufu → Puyuhuapi (195 km)

De hele dag alleen maar bossen en meren. Slecht 2 dorpen waar u vooral een kijkje moet nemen, de eenvoud van het leven in deze streken komt hier goed tot uiting. U bent ver weg van alles, het is nauwelijks voor te stellen dat u hier op de enige noord-zuidroute van het land rijdt, onverhard en omringt door dichte begroeiing. Dit is beslist een van de mooiste regio's van de Carretera Austral. Tegen een meerprijs kunt u verblijven in Hotel Termas de Puyuhuapi, dat alleen per boot bereikbaar is. De locatie aan het fjord is indrukwekkend met een prachtig uitzicht over het water naar de beboste hellingen. De auto wordt zo lang gestald op een afgesloten parkeerterrein (O)

Puyuhuapi → Coyhaique (190 km)

De weg naar het zuiden slingert eindeloos door prachtige bossen.  Onderweg kunt u leuke wandelingen maken in 'Het Betoverde Woud' of naar de 'Hangende Gletsjer'. Zo'n 50 kilometer voor Coyhaique opent het landschap zich en rijdt u door glooiende weilanden met veeboerderijen. Coyhaique heeft een centrum met winkels en cafés, de enige plaats op deze route (O).

Coyhaique → Lago General Carrera (280 km)

Deze dag voert de route door een spectaculaire bergwereld: ruig, eenzaam, besneeuwde bergtoppen. Rotsschilderingen midden in de weilanden met uitzicht over de verwilderde rivier. U rijdt langs oevers waarin dode bomen getuigen van een vulkaanuitbarsting in de negentiger jaren, over mooie bergpassen en dan opent het landschap zich tijdens de afdaling naar het enorme meer General Carrera. U moet beslist een stop maken in Puerto Tranquillo, dat onderaan het meer ligt. Want van hieruit kunt u een boottocht maken naar de marmergrotten Capilla de Mármol. Het zijn rotsoevers waarin door de erosie van het water holen zijn uitgesleten. In sommige kun je met de boot naar binnen varen (O).

Puerto Guadal

In Puerto Guadal op de zuidoever van het meer General Carrera verblijft u twee nachten. Een dagje rust of meegaan op een van de excursies, die vanuit het hotel worden aangeboden. Bijvoorbeeld naar de bossen van Tamango om het Andeshert te spotten of u neemt een kijkje bij wildstromende Rio Baker (O).

Lago General Carrera → Perito Moreno (175 km)

De route langs de zuidoever oostwaarts is één van de mooiste van heel Patagonië: ruim 100 km hoog langs het meer met alsmaar schitterende panorama's over het meer en de bergen. Bij de grens laat u de bergen achter u en bent u plots in de steppe belandt. Leegte en weidsheid zijn vanaf nu uw gezelschap tot El Calafate. U overnacht in Estancia Cueva de las Manos (O).

Perito Moreno → Gobernador Gregores (315 km)

Door de eindeloze, zacht golvende steppes; een wereld die zo leeg lijkt. Tot u een bezoek brengt aan de Cuevas de los Manos; fresco-achtige rotsschilderingen, prachtig gelegen hoog in de rotswand boven een kleine, groene kloof. U logeert op een eenvoudige veeboerderij met de wetlands van de Rio Chico in de voortuin (O).

Gobernador Gregores → El Chaltén ((270 km)

Nog zo’n dag met af en toe een boerderij, een kruispunt, een gehucht. U verlaat de Ruta 40 en rijdt zo'n 100 kilometer lang recht op de fantastische 'torres' af in het nationale park Los Glaciares; scherpe pieken die uitsteken boven een zee van ijs (O).

El Chaltén → El Calafate (220 km)

Maak ’s morgens een wandeling in de heuvels van het Fitz-Roymassief. ’s Middags volgt de rit naar El Calafate (O).Verdere info

Bijzonderheden

• Reisperiode: september t/m maart (de Patagonische zomer)
• Als u tijd en avontuurgeest hebt, dan is deze reis eigenlijk een ‘must’.
• Wij adviseren u om deze autoreis met minimaal 2 personen te maken.
• U ontvangt een uitgebreide routebeschrijving met wegenkaart.

Beleef meer

 • Boek een nachtje in Termas de Puyuhuapi; alleen per boot bereikbaar. Veel buiten- en binnenbaden, alles thermaalwater.
 • Ons hotel in Puerto Guadal biedt veel activitieiten aan: een dagje zonder auto, met wandelingen, trekkings, paardrijden.
 • Met de boot naar estancia Cristina in El Calafate kan het supersluitstuk van uw reis zijn.
Verblijf in goede middenklasse hotels of anders de best beschikbare accommodatie.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Verblijf op basis van logies en ontbijt.

Vervoer

Keuze huurauto: Cat.F: bijv. Renault Duster 2 x 4, 5-deurs Cat.J: bijv. Renault Duster 4 x 4, 5-deurs Cat.J: bijv.Toyota Hilux 4 x 4, 4-deurs, pick up modelTenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak