• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Yucatan Koloniale steden

De steden in Yucatan hebben stuk voor stuk een rijke historie. Het bijzondere van het koloniale hart van Mexico, is dat iedere plaats weer zijn eigen typische sfeer en uitstraling heeft. De invloeden van Franse en Spaanse kolonisten zijn nog overal te zien.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Bestemmingen in Yucatan Koloniale steden
Reisinformatie Yucatan Koloniale steden

De steden in Yucatan hebben stuk voor stuk een rijke historie. Het bijzondere van het koloniale hart van Mexico, is dat iedere plaats weer zijn eigen typische sfeer en uitstraling heeft. De invloeden van Franse en Spaanse kolonisten zijn nog overal te zien. Zij vernielden veel van de oorspronkelijke, door de indianen gebouwde bebouwing en de resten werden gebruikt om nieuwe gebouwen te bouwen. De Spanjaarden hebben wel bijgedragen aan de opbouw van de lokale economie, door hier een landbouwcultuur te introduceren. Er zijn nog steeds haciënda’s, grote boerderijen die tegenwoordig sfeervol zijn omgetoverd tot museum of hotel. 


Campeche

In Campeche, aan de Golf van Mexico,  ervaart u de sfeer van weleer, uit de tijd van de Spaanse kolonisten. Al lopend door de stad ervaart u de oude legendes. Vroeger was Campeche het centrum van de tarwe- en oliehandel, waardoor het vroeger een van de rijkste steden van Mexico was.  Het stadje is prachtig gelegen aan de Golf van Mexico. Ook geniet u van prachtige uitzichten in de haven van Campeche. In de oude stad kunt u prachtige wandelingen maken langs de boulevard Avenida Daarnaast is Campeche ook een echte culinaire hot spot. U kunt hier heerlijk genieten van verse zeevruchten en vis. Vanaf Campeche kunt u ook een uitstapje maken naar de archeologische plek Edzna. Hier vind u meerdere tempels en een grote Acropolis op een plein. Circuito Baluartes.

Lees meer over Campeche >


Mérida

Vanwege de vele witte gebouwen wordt Mérida ook wel ‘de witte stad’ genoemd. De stad werd gesticht door de Spanjaarden, waardoor er een typisch koloniale sfeer hangt.

Lees meer over Mérida >Reisblog Mexico

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Mexico met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me