• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Alaska

Tijdens uw rondreis Alaska rijdt u regelmatig helemaal alleen, door overweldigend verlaten landschappen met bergen, gletsjers, bossen, meren en rivieren. Bijna overal in Alaska kunt u wild spotten, vergeet daarom zeker uw verrekijker niet. Zo mist u niets van de wonderschone en ongerepte natuur.

Suzanne Gabrielse
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:
Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Alaska compleet te maken.

Katmai National Park

Vroeg in de ochtend vliegt u vanuit Anchorage naar King Salmon, gevolgd door een korte vlucht naar Brooks Camp. Na een briefing kunt u volop op eigen gelegenheid van de natuur genieten en vanaf de diverse platforms mogelijk de bruine beren aanschouwen op zoek naar zalm.

Minimum leeftijd is 7 jaar.

Indicatieprijs 1055,- p.p. | Meer info >

Denali Express Flightseeing

Een indrukwekkende vlucht in een 'bush plane' over het Denali National Park met uitzicht over de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Indicatieprijs 335,- p.p. | Meer info >

Chulitna Gorge Tour

Per jet boat vaart u over de Talkeetna, Chulitna en Susitna River door de prachtige Chulitna Gorge. Onderweg zijn er stroomversnellingen van de tweede en derde klasse.

Indicatieprijs 133,- p.p. | Meer info >

Resurrection Bay Cruise

Ga op zoek naar wildlife tijdens een boottocht door Resurrection Bay.

Indicatieprijs 129,- p.p. | Meer info >

Kenai Fjords National Park Cruise

U vaart door het Kenai Fjords National Park en het Alaska Maritime National Wildlife Refudge en geniet van de prachtige kustlijn met haar fjorden, gletsjers en wildlife als walvissen, zeeleeuwen en vele vogels, waaronder puffins.

Indicatieprijs 185,- p.p. | Meer info >

Meares Glacier

Geniet van een boottocht door de Prince William Sound naar de Meares Glacier. Onderweg heeft u de kans om otters, zeeleeuwen en walvissen te spotten.

Indicatieprijs 174,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies


Reisinformatie Alaska

In Alaska vindt u ongerepte natuur en wildernis, zo uitgestrekt als wij ons nauwelijks kunnen voorstellen. Het grootste nationale park Wrangell- St. Elias heeft een oppervlakte van ruim 53.000 km2 en is veel groter dan heel Nederland met onze 41.000 km2. Tijdens uw rondreis door Alaska rijdt u regelmatig helemaal alleen, door overweldigend verlaten landschappen met bergen, gletsjers, bossen, meren en rivieren. Dat u wilde dieren tegenkomt, is vrijwel zeker. Tijdens een overtocht met de veerboot kijkt u uw ogen uit: gletsjers, zeeleeuwen, otters en walvissen! Als contrast passeert u hier en daar een klein goudzoekersstadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Alaska is onherbergzaam, imposant, maar ook gastvrij. Elke gast is welkom.

Beste reistijd voor Alaska

Een rondreis Alaska kan het beste in de zomer. 's Zomers kunnen de temperaturen boven de 30º C stijgen. En in de winter kan het maar liefst onder de -50º C zakken. De winter is dan ook erg koud, maar vooral donker, gemiddeld schijnt de zon in december slechts twee uur per dag.

Must sees Alaska

Denali National Park

Dit natuurpark werd in 1917 opgericht als Mt. McKinley National Park, naar de hoogste berg in het park en met ruim 6000 meter hoogte zelfs van heel Noord-Amerika. Het Denali National park omvat een volledig subarctisch ecosysteem, met grote zoogdieren als grizzlyberen, wolven, en elanden. U mag zelf niet het park inrijden, er zijn tours die u het park inbrengen, of u kunt kiezen voor een verblijf in het park.


Glacier Bay National Park

Het gebied rond Glacier Bay, voor de kust bij Juneau, is onderdeel van een UNESCO World Heritage Site. U vindt in dit fascinerende nationale park hoge besneeuwde bergen in een baai waar zich tevens spectaculaire ijsbergen vormen. Ook diverse gletsjers vormen onderdeel van het park. Wilde dieren die in het gebied leven zijn onder meer beren, herten, berggeiten, walvissen en watervogels.


Wrangell- St Elias National Park

Wrangell-St. Elias is het grootste nationale park van het land. In het park ligt Mount Saint Elias, de op één na hoogste berg van het land. Wrangell-St. Elias is samen met Kluane, Glacier Bay en Tatshenshini-Alsek opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Alaska

Ontdek de overweldigend verlaten landschappen van Alaska.Meer Tenzing Travel video's? Bekijk onze collectie op Vimeo.Reisblog Amerika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Amerika met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me