• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Alaska

Tijdens uw rondreis Alaska rijdt u regelmatig helemaal alleen, door overweldigend verlaten landschappen met bergen, gletsjers, bossen, meren en rivieren. Bijna overal in Alaska kunt u wild spotten, vergeet daarom zeker uw verrekijker niet. Zo mist u niets van de wonderschone en ongerepte natuur.

Melanie Modder
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Alaska compleet te maken.

Glacier Dog Sledding Tour

Een korte vlucht per helikopter brengt u naar de gletsjer waarover u een tocht van 3,5 kilometer met de hondenslee maakt.

Indicatieprijs 569,- p.p. | Meer info >

McKinley Run Scenic Float

U vaart over de Nenena River en komt langs verschillende stroomversnellingen van de eerste en tweede klasse. Wie weet spot u nog wildlife onderweg.

Minimum leeftijd is 5 jaar.

Indicatieprijs 99,- p.p. | Meer info >

Denali Wilderness ATV Tour

Onder begeleiding van een ervaren gids verkent u per stoere quad het ruige terrein van het Denali National Park. Onderweg stopt u bij enkele uitkijkpunten waar u van panoramische uitzichten geniet over het Alaska gebergte, het Otto Lake en Healy Valley. Baan uw weg door de rotsige bedding van de beekjes en de plassen (afhankelijk van het weer). Ontdek tevens de schat aan wildlife en misschien zelfs een eland!

Indicatieprijs 195,- p.p. | Meer info >

Denali Express Flightseeing

Een indrukwekkende vlucht in een 'bush plane' over het Denali National Park met uitzicht over de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Indicatieprijs 335,- p.p. | Meer info >

Tundra Wilderness Tour

Aangezien het niet is toegestaan om met uw huurauto het park in te rijden is deze excursie een van de weinige manieren om de wildernis van het Denali National Park in een dag te bezoeken. U rijdt tot 85 kilometer het park in. De bus stopt onderweg wanneer er wilde dieren worden gespot en maakt tevens enkele stops bij diverse uitzichtpunten.

Indicatieprijs 205,- p.p. | Meer info >

Arctic Circle Adventure

Per vliegtuigje naar de wildernis ten noorden van de poolcirkel. Per minibus over de Dalton Highway reist u door de eindeloze toendra terug.

Indicatieprijs 485,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies


Reisinformatie Alaska

In Alaska vindt u ongerepte natuur en wildernis, zo uitgestrekt als wij ons nauwelijks kunnen voorstellen. Het grootste nationale park Wrangell- St. Elias heeft een oppervlakte van ruim 53.000 km2 en is veel groter dan heel Nederland met onze 41.000 km2. Tijdens uw rondreis door Alaska rijdt u regelmatig helemaal alleen, door overweldigend verlaten landschappen met bergen, gletsjers, bossen, meren en rivieren. Dat u wilde dieren tegenkomt, is vrijwel zeker. Tijdens een overtocht met de veerboot kijkt u uw ogen uit: gletsjers, zeeleeuwen, otters en walvissen! Als contrast passeert u hier en daar een klein goudzoekersstadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Alaska is onherbergzaam, imposant, maar ook gastvrij. Elke gast is welkom.

Beste reistijd voor Alaska

Een rondreis Alaska kan het beste in de zomer. 's Zomers kunnen de temperaturen boven de 30º C stijgen. En in de winter kan het maar liefst onder de -50º C zakken. De winter is dan ook erg koud, maar vooral donker, gemiddeld schijnt de zon in december slechts twee uur per dag.

Must sees Alaska

Denali National Park

Dit natuurpark werd in 1917 opgericht als Mt. McKinley National Park, naar de hoogste berg in het park en met ruim 6000 meter hoogte zelfs van heel Noord-Amerika. Het Denali National park omvat een volledig subarctisch ecosysteem, met grote zoogdieren als grizzlyberen, wolven, en elanden. U mag zelf niet het park inrijden, er zijn tours die u het park inbrengen, of u kunt kiezen voor een verblijf in het park.


Glacier Bay National Park

Het gebied rond Glacier Bay, voor de kust bij Juneau, is onderdeel van een UNESCO World Heritage Site. U vindt in dit fascinerende nationale park hoge besneeuwde bergen in een baai waar zich tevens spectaculaire ijsbergen vormen. Ook diverse gletsjers vormen onderdeel van het park. Wilde dieren die in het gebied leven zijn onder meer beren, herten, berggeiten, walvissen en watervogels.


Wrangell- St Elias National Park

Wrangell-St. Elias is het grootste nationale park van het land. In het park ligt Mount Saint Elias, de op één na hoogste berg van het land. Wrangell-St. Elias is samen met Kluane, Glacier Bay en Tatshenshini-Alsek opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Alaska

Ontdek de overweldigend verlaten landschappen van Alaska.Meer Tenzing Travel video's? Bekijk onze collectie op Vimeo.Reisblog Amerika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Amerika met u.


Bekijk alle berichten


 
please chat with me