Boston

In Boston is het bijwonen van een baseball-wedstrijd van de Red Sox dé ultieme mogelijkheid om de ‘Real American Experience’ te ervaren. Maar bezoek ook Harvard University, waarschijnlijk de meest bekende universiteit van het land.

Miranda Schoone
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Oost-Amerika met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Old State House, Boston

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Miranda Schoone

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie Boston

  • Over onze reizen

Boston, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts, heeft zo’n 600.000 inwoners. Boston werd in 1630 gesticht door puriteinse kolonisten die de nieuwe vestiging de naam Boston gaven, naar de gelijknamige stad in Lincolnshire in Engeland.

Bezienswaardigheden in Boston

De historische stad Boston

De stad is de bakermat van de Amerikaanse Revolutie. De eerste schermutselingen die tot de revolutie leidden vonden er plaats en met de ‘Boston Tea Party’ op 16 december 1773 begonnen de inwoners van Boston een boycot tegen de belasting op geïmporteerde producten zoals thee.

Universiteiten in Boston

Onderwijs neemt in Boston een belangrijke plaats in. Er zijn meer dan honderd universiteiten en colleges in Boston en omgeving, waarvan de belangrijkste en bekendste ongetwijfeld Harvard University is.

Freedom Trail

Voor Amerikaanse begrippen is Boston een zeer oude stad, iets dat goed zichtbaar is tijdens een wandeling langs de Freedom Trail, een wandelroute van ongeveer 4 kilometer, aangegeven door een rode lijn op de trottoirs. Het begint bij de Boston Common en voert langs historische plekken, waaronder onder meer het Old State House. Voor dit gebouw vond de Boston Massacre plaats. Ook ziet u Faneuil Hall, een marktgebouw dat nu samen met de ernaast gelegen Quincy Market een toeristengebied met veel winkeltjes en kleine restaurants vormt.

Boston: sportstad

Interessant is tenslotte ook de sportieve inslag van de stad, waarvan bekende teams en evenementen getuigen. Wie heeft er niet gehoord van de Boston Red Sox (honkbal), de Boston Celtics (basketbal) en de Boston Marathon, die ieder jaar op Patriot’s Day, de derde maandag van april, wordt gelopen.