New York

Need we say more?! New York is natuurlijk dé ultieme bestemming voor een stedentrip! Maak in de ochtend een wandeling in het dan nog rustige Central Park voordat je de bruisende wereldstad verder gaat ontdekken.

Suzanne Gabrielse
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Suzanne Gabrielse

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie New York

 • Overzicht
 • Foto's

New York wordt als de hoofdstad van de wereld gezien en ook als een van de meest toonaangevende steden ter wereld met de beste restaurants, de beste musea, de beste shopping-mogelijkheden en de beste hotels. Maar ook op muzikaal gebied en cultureel terrein staat New York haar mannetje.
New York trekt jaarlijks miljoenen toeristen, en dat is niet voor niets. De stad is uitstekend geschikt als city trip bestemming, is in veel van onze rondreizen in Amerika opgenomen en is wellicht ook een stad op uw verlanglijstje? Wij stellen New York in ieder geval alvast wat meer aan u voor.

Bezienswaardigheden in New York

New York kent zoveel bezienswaardigheden en attracties dat wij hieronder slechts een kleine greep uit het enorme aanbod doen.

Vrijheidsbeeld

Het overbekende Vrijheidsbeeld staat symbool voor het verwelkomen van iedereen, ook u! Het beeld was een geschenk van Frankrijk, ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring. Er is een veerverbinding van Battery Park naar Liberty Island, het eiland waarop het Vrijheidsbeeld staat, en naar Ellis Island.

Times Square

Mogelijk het beroemdste plein ter wereld! De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times. Hier staat u in het hart van de stad, tevens de plek waar elk jaar met Oud & Nieuw de aftelling plaatsvindt. The Place to be, als u in de buurt wilt verblijven van alle hoofd-attracties van de stad.

Meatpacking District

Het Meatpacking District is een hippe en moderne wijk in New York City. Het ligt in de Lower West Side van Manhattan (tussen 9th Ave en West Side Highway). Het contrast is zeer groot in deze wijk, aan de ene kant wordt nog vlees verhandeld en aan de andere kant zitten trendy winkeltjes, waar ook veel beroemdheden heen gaan. De nieuwste ‘hotspot in town’!

Rockefeller Center

Het Rockefeller Center is een complex van 14 commerciële gebouwen, gebouwd tussen 1929 en 1940, in het hart van Manhattan in New York. ’s Winters ligt er voor de deur een kunstijsbaan, tot groot plezier van jong en oud!

Central Park

Central Park is het bekendste park van New York, komt veelvuldig voor in films en is volledig door mensenhanden aangelegd. Het bevat verschillende meren, een uitgebreid net aan wandelpaden, open grasgebieden en speeltuinen. De 10 kilometer lange weg die het park omringt is populair bij joggers en fietsers, zeker in de weekenden wanneer het autoverkeer wordt geweerd. Jogt of fietst u mee?

Wall Street

Wall Street is natuurlijk vooral bekend vanuit de financiële wereld. Leuk om te weten, in Wall Street en omliggende straten kan de zon door de hoge gebouwen nauwelijks doordringen, vandaar dat deze straten wel de ‘canyons van New York’ worden genoemd!

De wijken van New York

New York is verdeeld in vijf stadsdelen oftewel ‘boroughs’ en elk stadsdeel is uniek, heeft een eigen identiteit en zou op zich al een stad kunnen zijn. Manhattan is de belangrijkste en drukste borough en de wijk met de hoogste bevolkingsdichtheid.

Manhattan

Manhattan is een eiland en door middel van tunnels, bruggen en een veerpont verbonden met andere wijken. Ook Manhattan is weer verdeeld in diverse wijken, zoals:

 • SoHo
 • Harlem
 • Chinatown
 • Little Italy
 • Meatpacking District

Bekende bezienswaardigheden in Manhattan:

 • Times Square
 • Rockefeller Center
 • Wall Street
 • Greenwich Village
 • Empire State Building
 • Central Park
 • Guggenheim Museum
 • Museum The Met
 • Fifth Avenue

Alleen al in dit stadsdeel kunt u dagen doorbrengen.

The Bronx

The Bronx ligt in het noorden van de stad en wordt door de Harlem River gescheiden van Manhattan. Het is de thuisbasis van de New York Yankees en is voornamelijk een volkswijk.

Bezienswaardigheden in The Bronx:

 • Bronx Park met de New York Botanical Garden
 • Bronx Zoo

Brooklyn

De wijk met een Nederlandse connectie; de naam is een Engelse verbastering van het Nederlandse Breuckelen. De gelijknamige Brooklyn Bridge overbrugt de East River en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan.

Bezienswaardigheden in Brooklyn:

 • Brooklyn Bridge
 • Het Brooklyn museum, een van de grootste kunstmusea van New York
 • Brooklyn Botanice Garden
 • Prospect Park Zoo

Queens

Queens kent een variëteit aan inwoners en is bekend van de Mets, het professionele honkbalteam van New York.

Bezienswaardigheden in Queens:

 • Flushing Meadows Corona Park, hier is jaarlijks het US Open tennistoernooi. Maar het is ook een park waar vele andere recreatieve bezigheden worden beoefend maar dat ook een museum, botanische tuin en dierentuin omvat.
 • Diverse musea, zoals Museum of the Moving Image en Country Farm museum.

Staten Island

Dit eiland ligt bij de ingang van de havens van New York en is het dunst bevolkte district van New York.

Bezienswaardigheden Staten Island:

 • Staten Island Ferry: erg populair is de ferry tussen Manhattan en Staten Island. Een aanrader voor een prachtig uitzicht op de skyline van Lower Manhattan en ook het Vrijheidsbeeld komt goed in beeld.

Excursies in New York

Vanzelfsprekend zijn er in zo’n grote stad als New York enorm veel mogelijkheden om te stad te verkennen. Neemt u contact met ons op voor meer mogelijkheden en/of prijzen.

Eten/uitgaan in New York

De stad biedt een legio mogelijkheden voor eten en drinken en is erg gevarieerd door de diversiteit aan culturen. De restaurants in de wijken Chinatown, Little India en Harlem zullen u zeker verleiden tot het nuttigen van een hapje en drankje.
Het culinaire niveau varieert van eenvoudig en snel tot haute cuisine. Wilt u uw verblijf in New York optimaal besteden en niet te veel tijd spenderen aan eten en drinken, dan kunt u met fastfood ook prima uit de voeten.

Uitgaansleven

New York kent een bruisend uitgaansleven. Bekend is uiteraard de Radio City Music Hall. In het Meatpacking District en Chelsea lokken vele clubs. En wat dacht u van een Broadway Show? Musicals, opera’s of de nieuwste films kunnen ook de uren in de avond vullen. Er is voldoende keus om elke avond een andere invulling te geven.

Reisfoto's New York