Explorers Highway

19-daagse autoreis

Deze reis laat u de veelzijdigheid zien van de outback in Australië. U doorkruist het land van Darwin naar Adelaide en komt onderweg langs prachtige natuurparken als Kakadu, Katherine en Flinders Ranges. Langs iconen als Kings Canyon en Ayers Rock, bijzondere dorpen en stadjes als Coober Pedy en Tennant Creek om tenslotte te eindigen in de beroemde wijnstreek van Clare Valley.
lees verder

Reisfoto's

Uluru (Ayers Rock)

Uluru (Ayers Rock)

Nourlangie Rock, Kakadu National Park

Nourlangie Rock, Kakadu National Park

Kanoën in Katherine Gorge

Kanoën in Katherine Gorge

Katherine Gorge

Katherine Gorge

Krokodil in Kakadu

Krokodil in Kakadu

Ayers Rock

Highlights

 • Kakadu N.P. & Katherine Gorge
 • De schitterende kloof Kings Canyon
 • De monoliet Ayers Rock
 • Flinders Ranges
 • Wijngebied Clare Valley
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze reis laat u de veelzijdigheid zien van de outback in Australië. U doorkruist het land van Darwin naar Adelaide en komt onderweg langs prachtige natuurparken als Kakadu, Katherine en Flinders Ranges. Langs iconen als Kings Canyon en Ayers Rock, bijzondere dorpen en stadjes als Coober Pedy en Tennant Creek om tenslotte te eindigen in de beroemde wijnstreek van Clare Valley. U legt grote afstanden af in een veranderlijk landschap en zult maar weinig andere toeristen tegenkomen. Een indrukwekkende reis waarin u in korte tijd veel indrukken zult opdoen en u menige keren nietig zult voelen in de immense natuur van de outback.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Darwin

U maakt zich klaar voor de vlucht naar Darwin.

Dag 2

Aankomst Darwin

Haven in Darwin

Haven in Darwin

Na aankomst op de luchthaven van Darwin haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel. Vandaag heeft u de tijd om Darwin te bekijken. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan het Parliament House en de botanische tuinen.

U verblijft in Travelodge Resort Darwin - Darwin
Dag 3

Darwin - Kakadu

Saltie in Kakadu National Park

Saltie in Kakadu National Park

Uw reis begint met een 2-daags bezoek aan het prachtige Kakadu National Park. Dit park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO door zowel zijn prachtige natuur als de Aboriginal-cultuur die hier aanwezig is. U ziet hier rotstekeningen van wel 20.000 jaar oud, vele unieke vogel- en plantensoorten, termietenheuvels van wel zes meter hoog en enorme zoutwaterkrokodillen, de zogeheten 'salties'.

U verblijft in Mercure Kakadu Crocodile Hotel - Kakadu
Dag 4

Vrije dag Kakadu

Kakadu National Park

Kakadu National Park

U heeft nog een dag om dit spectaculaire gebied in u op te nemen. Neemt u de tijd, want er is veel te zien. U kunt bijvoorbeeld voor een gratis begeleide wandeltocht kiezen waarbij u veel informatie over de flora en fauna van uw gids zult vernemen. Tevens staat er een anderhalf uur durende bootexcursie voor u op het programma, waarbij u op zoek gaat naar de 'salties'.

U verblijft in Mercure Kakadu Crocodile Hotel - Kakadu
Dag 5

Kakadu - Katherine

Edith Falls, Katherine Gorge

Edith Falls, Katherine Gorge

U rijdt door het Kakadu N.P. verder naar Katherine om vanuit daar het Nitmiluk National Park te bezoeken. Dit park herbergt een spectaculair zandstenen landschap en weidse valleien met als hoogtepunt de Katherine River die een diepe kloof heeft gesneden in het berglandschap. Hierop maakt u een twee uur durende boottocht langs steile rotswanden.

U verblijft in Knotts Crossing Resort - Katherine
Dag 6

Katherine - Tennant Creek

Aboriginal Art

Aboriginal Art

U trekt weg uit het 'Top End' van Australië en rijdt het binnenland in waar de omgeving langzaam overgaat in rode woestijn. U heeft een lange reis voor de boeg, maar met vele leuke stopmogelijkheden. U rijdt langs Mataranka waar u warmwaterbronnen vindt waarin u kunt zwemmen. In de plaats Larrimah ziet u krokodillen en in Daly Waters bevindt zich de oudste pub van het land. Genoeg te beleven dus. U overnacht in het goudmijndorpje Tennant Creek.

U verblijft in Goldfields Hotel Motel - Tennant
Dag 7

Tennant Creek - Alice Springs

Devils Marbles

Devils Marbles

Een volgend opvallend bezoek staat op het programma. Op de weg naar Alice Springs rijdt u namelijk langs Devils Marbles. Dit zijn reusachtige, natuurlijk geronde keien met een doorsnee tot wel zeven meter. Ze zijn roodgekleurd en lijken te zijn gestapeld, een wonderlijk gezicht.

U verblijft in Mercure Alice Springs Resort - Alice Springs
Dag 8

Alice Springs - Kings Canyon

Aboriginal tekeningen

Aboriginal tekeningen

Vanuit Alice Springs kunt u op twee manieren naar Kings Canyon rijden. Indien u een 4-WD auto heeft kunt u op de onverharde Mereenie Loop Road rijden. Een route langs de westkant van het MacDonnell National Park met prachtige uitzichten over de outback en door Aboriginal-land. Indien u geen 4-WD auto heeft rijdt u via de verharde Stuart Highway. Komt u op tijd aan in Kings Canyon, want de zonsondergang is hier spectaculair.

U verblijft in Kings Canyon Resort - Kings Canyon
Dag 9

Vrije dag Kings Canyon

Kings Canyon

Kings Canyon

Kings Canyon is wellicht het mooiste ravijn van Australië. Hier kunt u meerdere wandelingen maken waaronder de Canyon Walk. Dit is een zes kilometer lange wandeling met een uitdagende klim naar de top van de kloof! Daar zult u worden beloond met een schitterend uitzicht over het 200 meter diepe ravijn en over de Garden of Eden, een smalle kloof met palmen en kleine waterpoelen. De minder intensieve wandeling over de bodem van de kloof brengt u in anderhalf uur naar een natuurlijke bron bij Kathleen Gorge. In het park leven vele wilde dieren en u heeft dan ook de kans om kamelen, dingo's, kangoeroes, wallabies en emoes te spotten.

U verblijft in Kings Canyon Resort - Kings Canyon
Dag 10

Kings Canyon - Ayers Rock

Uluru Rock

Uluru Rock

U rijdt vandaag via de spectaculaire Lasseter Highway naar de grootste monoliet ter wereld; Ayers Rock.

U verblijft in Voyages Outback Pioneer Hotel
Dag 11

Vrije dag Ayers Rock

Zonsondergang Ayers Rock

Zonsondergang Ayers Rock

De zonsopgang bij Ayers Rock is er een om nooit meer te vergeten. De kleurenpracht die wordt afgeschilderd op de monoliet moet u zeker gezien hebben. U kunt een tien kilometer lange wandeling maken rondom de rots en het wonder van dichtbij aanschouwen of wat dacht u van een fietstocht in deze omgeving? Ook kunt u een begeleide tour boeken, dan hoort u meer over de Aboriginal-geschiedenis en -cultuur die onlosmakelijk met de monoliet verbonden is. De zonsondergang is hier al even prachtig als de zonsopgang. Bent op u zoek naar een romantische ervaring, dan is het Sounds of Silence-diner een echte aanrader (wij informeren u graag).

U verblijft in Voyages Outback Pioneer Hotel
Dag 12

Ayers Rock - Marla

Emoes op de weg

Emoes op de weg

U verlaat de staat Northern Territory en rijdt Zuid-Australië binnen. U overnacht in Marla, een klein dorp in een woestijnachtige omgeving met maar 150 inwoners.

U verblijft in Marla Travellers Rest - Marla
Dag 13

Marla - Coober Pedy

Flinders Ranges

Flinders Ranges

Op naar de opaalhoofdstad van de wereld, zoals Coober Pedy ook wel wordt genoemd. Deze stad neemt 80% van de wereldproductie aan opalen voor haar rekening. Hierdoor wordt het omgeven door honderden open mijnschachten en staat het vooral bekend om de vele accommodaties, huizen en winkels die zich onder de grond bevinden. Een bijzondere plek.

U verblijft in Opal Inn Hotel Motel - Coober Pedy
Dag 14

Coober Pedy - Port Augusta

Pier in Port Augusta

Pier in Port Augusta

Door het ruige landschap van de 'outback' rijdt u naar Port Augusta, een vriendelijk stadje grenzend aan de Spencer Gulf. Een bezoek aan het Wadlata Outback Centre mag u zeker niet missen. Hier kunt u een driedimensionale show bijwonen terwijl u meer te weten komt over het ontstaan van de Outback en het landschap van de Flinders Ranges (optioneel).

U verblijft in Majestic Oasis Apartments - Port Augusta
Dag 15

Port Augusta - Wilpena Pound

Flinders Ranges

Flinders Ranges

U rijdt vandaag de ongerepte natuur van de Flinders Ranges in. Dit oeroude landschap wordt gevormd door scherpe kliffen en toppen, kloven en riviertjes in combinatie met de typische rode grond van de outback. Wilpena Pound is een sikkelvormige rotsformatie midden in dit park. U kunt hier begeleide tochten per 4-WD maken (optioneel) en u laten inspireren door alles wat uw gids u over dit gebied kan vertellen. Daarnaast leeft er veel wild in het park en weet uw gids waar de kans het grootst is om dit te spotten. Denkt u daarbij aan verschillende soorten kangoeroes, emoes, varanen en arenden.

U verblijft in Wilpena Pound Resort - Wilpena Pound
Dag 16

Vrije dag Wilpena Pound

Wilpena Pound

Wilpena Pound

Vanuit Wilpena Pound kunt u mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld een tocht naar de Wangara Lookout. Een wandeltocht van circa anderhalf uur met aan het einde een schitterend uitzicht over de Pound. Er worden tevens verschillende tochten per mountainbike georganiseerd en als hoogtepunt kunt u ook kiezen voor het maken van een rondvlucht over het gebied (alle optioneel).

U verblijft in Wilpena Pound Resort - Wilpena Pound
Dag 17

Wilpena Pound - Clare Valley

Wijn in Zuid Australië

Wijn in Zuid Australië

Iets heel anders vandaag. U verlaat de outback voor een landschap van lieflijke heuvels en wijngaarden; Clare Valley. De wijnhuizen hier zijn met name gespecialiseerd in het produceren van witte wijnen zoals Riesling en Pinot Gris. Hier heeft u de tijd om van de meest heerlijke wijnen te proeven.

U verblijft in Clare Country Club - Clare Valley
Dag 18

Clare Valley › Adelaide - Amsterdam

Geniet u nog even van de sfeervolle omgeving voordat u terugrijdt naar Adelaide waar een einde komt aan deze veelzijdige reis. U levert de auto in op de luchthaven.

Dag 19

aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Reisdocumenten

Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een (internationaal) paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij terugkomst in Nederland/België. Ook als u uw reis onderbreekt in Azië, dient uw paspoort nog tenminste zes maanden geldig te zijn bij terugkomst in Nederland of België.
Reist u met kinderen? Dan hebben zij altijd een eigen paspoort nodig.
 
Daarnaast heeft u een visum nodig. Wij verzorgen dit graag voor u (gratis). U ontvangt het visum (ETA approval) voor vertrek bij uw reisdocumenten. Controleert u of deze zijn bijgevoegd en houdt u de visa bij de hand tijdens de paspoortcontrole in Australië.

Inentingen

Voor Australië zijn geen inentingen nodig. De hygiënische normen zijn erg hoog. Ziektes als Malaria komen er niet voor.

Klimaat

U kunt Australië het beste bezoeken in de tussen de maanden september tot en met maart/april.
Omdat het onder de evenaar ligt, is het er zomer gedurende onze winter. Doordat het land zeer uitgestrekt is, komen er meerdere klimaattypen voor. Het noorden kent bijvoorbeeld een regenseizoen in de periode oktober tot maart. Over het algemeen is het er droog, zonnig en heet.

Noorden: tropisch regenklimaat met een droge periode gedurende onze zomer
Zuidoosten: Mediterraan klimaat
Midden en Westen: Woestijn en steppen klimaat

Vooral op het zuidelijke halfrond is de ozonlaag de laatste jaren dunner geworden. Wij adviseren u tussen 11.00 en 15.00 uur uit de zon te blijven.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Singapore Airlines vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursie boottocht in Kakadu & Katherine River
 • Autohuur met basisverzekering
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij Singapore Airlines
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Koala

Waarom naar Australië met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Contact binnen 24 uur
 • Advies uit eigen ervaring
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds