Experience South Africa & Namibia

20-daagse autoreis

Deze reis combineert het onbekende Zuid-Afrika met het zuidelijke Namibië. U rijdt vanaf Kaapstad via Augrabies naar de grens met Namibië waar u de machtige Kalahari woestijn bezoekt. Via Erongo en Swakopmund rijdt u naar Sossusvlei en zijn prachtige natuur en duinlandschappen, waar u een wandeling kunt maken in de Deadvlei.
lees verder

Reisfoto's

Een oryx in Deadvlei in Namibie

Een oryx in Deadvlei in Namibie

Namaqualand in Zuid-Afrika

Namaqualand in Zuid-Afrika

Uitzicht op Kaapstad vanaf de Tafelberg

Uitzicht op Kaapstad vanaf de Tafelberg

De Augrabies watervallen

De Augrabies watervallen

Fish River Canyon in Namibie

Fish River Canyon in Namibie

Highlights

 • Calvinia en Augrabies
 • Kalahari en het onbekende Omaruru
 • Woestijn bij Sossusvlei
 • Imposante Fish River Canyon
 • Namaqualand
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze reis combineert het onbekende Zuid-Afrika met het zuidelijke Namibië. U rijdt vanaf Kaapstad via Augrabies naar de grens met Namibië waar u de machtige Kalahari woestijn bezoekt. Via Erongo en Swakopmund rijdt u naar Sossusvlei en zijn prachtige natuur en duinlandschappen, waar u een wandeling kunt maken in de Deadvlei. Na het imposante Fish River Canyon komt u Zuid-Afrika weer binnen en rijdt u door het enorme Namaqualand naar Lamberts Bay waarna u weer terugkeert in Kaapstad. U rijdt lange afstanden door afgelegen gebieden en ruige landschappen waar de mens nog nauwelijks zijn stempel op heeft weten te drukken. Een reis door onmetelijke gebieden van twee prachtige landen.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Kaapstad

Schilderachtig Bo-Kaap

Schilderachtig Bo-Kaap

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Kaapstad. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

U verblijft in La Splendida Hotel - Kaapstad
Dag 2

Kaapstad - Calvinia

Landschap in de Karoo

Landschap in de Karoo

Vandaag haalt u uw huurauto op bij de luchthaven van Kaapstad en vertrekt u naar uw eerste bestemming van deze mooie reis: Calvinia. Een enerverende dag dwars door de wijngebieden van de Kaap. Calvinia ligt aan de voet van de Hantamsberg en ten noorden van Calvinia ligt het Akkerendam Nature Reserve waar u een mooie wandeling kunt maken.

U verblijft in Calvinia Hotel - Calvinia
Dag 3

Calvinia - Augrabies

De Augrabies Falls

De Augrabies Falls

Het Augrabies Falls National Park heeft oorverdovende watervallen van wel 56 meter, die worden gevoed door de Oranjerivier. Het gebied heeft een enorme flora en fauna.

U verblijft in The Falls Guest House - Augrabies
Dag 4

Augrabies - Grunau (Namibië)

Protea Bloem

Protea Bloem

U steekt vandaag de grens over met Namibië bij Onseepkans, waar u na de grensformaliteiten uw reis vervolgt naar de omgeving van Grunau.

U verblijft in White House Guest Farm - Grünau
Dag 5

Grunau - Keetmanshoop

Kokerboom in Keetmanshoop

Kokerboom in Keetmanshoop

Vandaag rijdt u weer verder naar het noorden, op weg naar Keetmanshoop. U kunt het Quiver Tree Forest bezoeken. Hier staan kokerbomen van soms meer dan 200 jaar oud en via paden kunt u een route lopen waar u een mooi beeld krijgt van het woud. De Giants Playground ligt er in de buurt en staat bekend om zijn bizarre rotsformaties.

U verblijft in Quivertree Forest Rest Camp - Keetmanshoop
Dag 6

Keetmanshoop - Kalahari

Zonsondergang in de Kalahari Desert

Zonsondergang in de Kalahari Desert

De rode zandvlaktes van de Kalahari doemen al snel op aan de horizon. U bent aangekomen in de Kalahari waar u twee nachten verblijft.

U verblijft in Auob Country Lodge - Gochas
Dag 7

Vrije dag Kalahari

Oryx in de Kalahari Desert

Oryx in de Kalahari Desert

Vandaag kunt u facultatieve excursies maken door de woestijn.

U verblijft in Auob Country Lodge - Gochas
Dag 8

Kalahari - Omaruru

Route naar Windhoek

Route naar Windhoek

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. Vroeg uit de veren en na het ontbijt rijdt u richting Rehoboth, waar vele nakomelingen van Nederlanders van de Kaap-kolonie en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen leven, ook wel de Rehoboth Basters genoemd. Daarna vervolgt u uw weg via Windhoek, de hoofdstad van Namibië, naar Omaruru. Deze omgeving ligt nabij de Erongo Mountains en het Erindi wildreservaat, het hart van Namibië.

U verblijft in Omaruru Game Lodge - Omaruru
Dag 9

Vrije dag Omaruru

Olifant in Erindi Game Reserve

Olifant in Erindi Game Reserve

Vandaag kunt u deelnemen aan excursies (facultatief) of even ontspannen bij het zwembad van de lodge.

U verblijft in Omaruru Game Lodge - Omaruru
Dag 10

Omaruru - Swakopmund

Gekko in Swakopmund

Gekko in Swakopmund

Rond het middaguur rijdt u Swakopmund binnen, een gezellig plaatsje aan de kust. Prima om even bij te komen zowel in uw hotel als in het plaatsje zelf. Swakopmund heeft gezellige winkeltjes en restaurants en u kunt er een lange strandwandeling maken.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Dag 11

Vrije dag Swakopmund

Zeehonden in Swakopmund

Zeehonden in Swakopmund

Ga mee met een boottocht voor het spotten van dolfijnen en zeehonden of kies voor een bezoek aan de aangrenzende woestijn en laat u verrassen door het bijzondere kleine leven wat zich afspeelt in de zandduinen tijdens de Living Desert-excursie. Of wat dacht u van een 'scenic flight' over de Skeleton Coast? Een onherbergzaam gebied dat zich uitstrekt langs de kust. Alle excursies zijn facultatief.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Dag 12

Swakopmund - Sossusvlei

Zonsondergang in Sossusvlei

Zonsondergang in Sossusvlei

U reist naar de Sossusvlei met zijn intens rode duinen, hetgeen Namibië zo bijzonder en uniek maakt. Onderweg kunt u een stop maken bij Solitaire, een heel klein dorp dat bekend staat om haar heerlijke appeltaart en waar u even de benen kunt strekken.

U verblijft in Desert Camp - Sossusvlei
Dag 13

Vrije dag Sossusvlei

Oryx in de Sossusvlei

Oryx in de Sossusvlei

Vroeg op want u wilt niets missen van de prachtige zonsopkomst die u tegemoetkomt bij het binnenrijden van het park. U kunt zelfstandig door het park rijden of meegaan met een (facultatieve) excursie. Interessante hoogtepunten zijn de Dead Vlei en de veelbesproken Dune 45. U maakt hier ongetwijfeld fantastische foto's.

U verblijft in Desert Camp - Sossusvlei
Dag 14

Sossusvlei - Aus

Wilde paarden bij Aus in Namibie

Wilde paarden bij Aus in Namibie

In de ochtend rijdt u naar Aus, wat grenst aan het Namib Naukluftpark. Hier heeft u de mogelijkheid om wilde woestijnpaarden te zien.

U verblijft in Bahnhof Hotel - Aus
Dag 15

Aus - Fish River Canyon

Wandelpad bij Fish River Canyon in Namibie

Wandelpad bij Fish River Canyon in Namibie

U vervolgt uw weg naar de op twee na grootste kloof ter wereld, de Fish River Canyon. Opvallend is de stilte bij zo’n machtig natuurwonder.

U verblijft in Canyon Roadhouse - Fish River Canyon
Dag 16

Vrije dag Fish River Canyon

Fish River Canyon in Namibie

Fish River Canyon in Namibie

U heeft op de tweede dag alle tijd om de kloof te bewonderen. Het is moeilijk voor te stellen dat hier miljoenen jaren geleden een enorme hoeveelheid water stroomde.

U verblijft in Canyon Roadhouse - Fish River Canyon
Dag 17

Fish River Canyon - Springbok (Zuid-Afrika)

Bloemen in Namaqualand

Bloemen in Namaqualand

Vandaag vroeg uit de veren voor een lange reisdag, u gaat de grens over naar Zuid-Afrika bij Vioolsdrif. De formaliteiten kunnen soms wat langer duren, dus zorg ervoor dat u voldoende tijd over houdt om te genieten van het mooie landschap bij Springbok.

U verblijft in Okiep Country Hotel - Springbok
Dag 18

Springbok - Lamberts Bay

Vogels en strand in Lambertsbaai

Vogels en strand in Lambertsbaai

U rijdt door het Namaqualand, waar in augustus en september alle bloemen en planten in bloei staan; wat een kleurrijk schouwspel. U vervolgt uw reis naar Lamberts Bay, een klein vissersdorp in de West-Kaap. Lamberts Bay wordt ook wel de ‘Diamant van de Westkust’ genoemd vanwege zijn witte stranden en gematigde klimaat.

U verblijft in Grootvlei Guest Farm - Lamberts Bay
Dag 19

Lamberts Bay - Kaapstad - Amsterdam

Vandaag is alweer de laatste dag van deze reis aangebroken. U kunt een gedeelte van de route naar Kaapstad via de kustroute rijden waar u langs plaatsjes komt als Paternoster en Langebaan. Aan het eind van de dag levert u de auto in op de luchthaven van Kaapstad en kunt u nagenieten van alle herinneringen van deze reis.

Dag 20

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische rondreis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Zuid-Afrika

Inentingen

DTP en Hepatitis A en B worden aangeraden. Voor Swaziland, het Krugerpark en de natuurparken in Kwazulu Natal wordt het wel aangeraden om malaria tabletten in te nemen. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Zuid-Afrika heeft een gematigd klimaat met milde winters en warme zomers. Toch zijn er per provincie wel verschillen. De temperatuur langs de kust kan oplopen tot boven de 40°C en in de hooggelegen gebieden juist dalen tot ver beneden het vriespunt (-15°C).  De regen die zomers valt zijn vaak korte, heftige buien. Daarna komt de zon weer tevoorschijn.

Tijdsverschil

In onze zomer is er geen tijdverschil met Zuid-Afrika, in onze winter is het 1 uur vroeger dan in Nederland/België.

Reisdocumenten

Op het moment van het samenstellen van het programma was voor alle opgenomen bestemmingen een geldig paspoort tot en met 30 dagen na terugkomst vereist. Doet u tijdens uw reis ook Swaziland aan? Dan moet uw paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Houdt u er rekening mee dat bij aankomst in en vertrek uit Afrika verscherpte veiligheidsmaatregelen gelden.
 

Namibië

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Namibië is het gehele jaar te bezoeken. Het ligt beneden de evenaar, wat betekent dat het zomer is gedurende onze winter en andersom. In onze zomer kunnen de temperaturen gedurende de avond flink dalen, tot net boven het vriespunt. In onze winter kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden. Namibië heeft een droog klimaat. Aan de kust kan het mistig zijn en wat vaker regenen dan in het binnenland. Kustplaatsen als Swakopmund, Walvisbaai en Lüderitz, zijn wat koeler.

Tijdsverschil

In onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger en in onze wintertijd is het 1 uur later dan in Nederland & België.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Namibië. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een visum.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam inclusief luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in middenklasse verblijven
 • Dagelijks ontbijt en in Keetmanshoop en Kalahari is tevens de lunch en het diner inbegrepen
 • Autohuur Intermediate Classic Plus EBB
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Overige maaltijden
 • Benzine
 • Parkentreegelden en Conservation Fees
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering

Zuid-Afrika

Bijzonderheden

 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden
 • U kunt de route ook met een SUV of een 4-WD auto afleggen. Dit is iets duurder, maar zeker comfortabeler

Namibië

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Oryx in de Kalahari Desert

Waarom naar Namibië met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Advies uit eigen ervaring
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds