Experience Ancient China & Hong Kong

20-daagse privé rondreis

Ontdek de schatten van het eeuwenoude China; van de wereldberoemde Chinese Muur en het Zomerpaleis tot aan de spectaculaire rijstterrassen van Longsheng en het onbekendere Hangende Klooster in Datong. U sluit af in bruisend Hong Kong.


In alle stilte over de Li-rivier varen bij Yangshuo, door een groen landschap met karstgebergtes en boerenakkertjes...Wat een ervaring

- reisspecialist Bianca van Nispen

Reisfoto's

Landschap van Yangshuo

Landschap van Yangshuo

Hangend Klooster nabij Datong

Hangend Klooster nabij Datong

Chinese Muur

Chinese Muur

Terracottaleger in Xian

Terracottaleger in Xian

Lokale klederdracht in Longsheng

Lokale klederdracht in Longsheng

Hoogtepunten
 • Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad
 • Authentiek Pingyao
 • Hangende Kloosters in Datong
 • Indrukwekkende rijstterrassen van Longsheng
 • Terracottaleger in Xi'an
 • Boottocht door betoverend Yangshuo
+ +

Vanafprijs

€ 4.199 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals wandelen over de Chinese Muur
 • Privévervoer met Engelssprekende gids
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

Een reis die u meeneemt door het eeuwenoude China, een land vol culturele schatten van grote historische waarde. Deze reis begint in hoofdstad Beijing, waar uiteraard de Verboden Stad en het Zomerpaleis bezocht worden. Hierna reist u naar de Chinese Muur, waar u ook zult overnachten, en vervolgens staat het minder bekende Datong op het programma. Hier bewondert u het indrukwekkende Hangende Klooster. Via het authentieke Pingyao reist u per trein naar Xi’an, thuis van het imponerende Terracottaleger. Vanuit de oude theestad Chengdu bezoekt u de schattige panda’s en de heilige berg Emeishan met daarnaast de Grote Boeddha van Leshan. Vervolgens is het tijd voor een compleet ander China en vliegt u naar Yangshuo, bekend om zijn schilderachtige, groene landschap met grillige karstgebergtes en kronkelende rivieren. Voordat u de reis afsluit in wereldstad Hongkong bezoekt u eerst nog de spectaculaire rijstterrassen van Longsheng.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Beijing

Vandaag vliegt u rechtstreeks naar de Chinese hoofstad Beijing, waar u de volgende ochtend aankomt.

Dag 2

Aankomst Beijing

Tempel van de Hemel, Beijing

Tempel van de Hemel, Beijing

Bij aankomst op de luchthaven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op en wordt u naar uw hotel gebracht. De rit van de luchthaven naar uw hotel zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen. Zodra u arriveert in Beijing zult u zien dat prachtige, oude gebouwen worden afgewisseld met moderne bouwwerken en wat u ook zal opvallen is hoeveel Chinezen hier op de fiets stappen! In de namiddag bezoekt u de schitterende Tempel van de Hemel.

U verblijft in The Orchid Hotel - Old Town & Drum Tower - Beijing
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Bezoek aan Tempel van de Hemel - Beijing

Dag 3

Vrije dag Beijing

Verboden Stad, Beijing

Verboden Stad, Beijing

Onder begeleiding van een Engelstalige gids bezoekt u vandaag het immense Plein van de Hemelse Vrede, de mysterieuze Verboden Stad en het fotogenieke Zomerpaleis.

U verblijft in The Orchid Hotel - Old Town & Drum Tower - Beijing
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Plein Hemelse Vrede, Verboden Stad, Zomerpaleis en Tempel van de Hemel

Dag 4

Beijing - Mutianyu

Chinese Muur bij Mutianyu

Chinese Muur bij Mutianyu

Vandaag staat een van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van China op de planning. U bezoekt de Chinese Muur bij Mutianyu. Tijdens de rit van anderhalf uur zult u de natuur steeds meer zien veranderen en eenmaal aangekomen maakt u een mooie wandeling over de Chinese Muur die door het schitterende landschap slingert.

U verblijft in The Pondlife Hotel at Mutianyu - Mutianyu
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Ervaar de Chinese Muur - Beijing

Dag 5

Mutianyu - Beijing - Datong

Hangende Klooster nabij Datong

Hangende Klooster nabij Datong

In de loop van vanochtend wordt u naar het treinstation in Beijing gebracht. Hier stapt u op de trein naar Datong, een stad vol historische bezienswaardigheden en indrukwekkende tempels. Na een treinrit van iets meer dan twee uur arriveert u in Datong en wordt u naar uw hotel gebracht.

U verblijft in Datong Hotel - Datong
Inclusief ontbijt
Dag 6-7

Vrije dagen Datong

Grotten van Yungang nabij Datong

Grotten van Yungang nabij Datong

De komende dagen gaat u Datong en omgeving verkennen. Uiteraard staat het zeer bijzondere Hangende Klooster op het programma. Ook bezoekt u de Nine Dragon Wall, de bijzondere Yingxian Wooden Pagoda – de oudste (volledig) houten pagode van China – en de boeddhistische grotten van Yungang.

U verblijft in Datong Hotel - Datong
Inclusief ontbijt
Dag 8

Datong - Pingyao

Authentiek Pingyao

Authentiek Pingyao

Na het ontbijt rijdt u in vier à vijf uur naar Pingyao. Het is fijn om vanuit de auto het landschap aan u voorbij te laten gaan. Het landschap tussen Datong en Pingyao is voornamelijk vlak, maar wordt zo nu en dan afgewisseld met een wat bergachtigere omgeving. Onderweg maakt u een tussenstop om de Qiao Family Courtyard te bewonderen, ooit het thuis van een succesvolle bankier en een uitmuntend voorbeeld van de architectuur van de Qing dynastie. Na aankomst in Pingyao wordt u naar uw hotel gebracht dat binnen de oude stadsmuren, in het autovrije centrum is gelegen. De rest van de dag kunt u dit traditionele, authentieke plaatsje op uw gemak te voet verkennen.

U verblijft in Dejuyuan Guest House - Pingyao
Inclusief ontbijt
Dag 9

Pingyao - Xi'an

Stadsmuur van Xi'an

Stadsmuur van Xi'an

Vanochtend wordt u na het ontbijt weer opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation van Pingyao gebracht. Vanaf hier reist u met de hogesnelheidstrein naar Xi’an, de eindbestemming van vandaag. Deze treinrit duurt drie uren. Na aankomst in Xi’an bezoekt u het historische centrum en de interessante moslimwijk. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.

U verblijft in Eastern House Boutique Hotel - Xi'an
Inclusief ontbijt
Dag 10

Vrije dag Xi'an

Terracotta leger, Xi'an

Terracotta leger, Xi'an

Na het ontbijt is het tijd om een van de absolute hoogtepunten van China te ervaren; het imposante Terracottaleger. Na dit indrukwekkende schouwspel is het aan te raden in de middag een ontspannend activiteit te ondernemen. Wat te denken van een prachtige fietstocht over de eeuwenoude stadsmuren?  Een leuke manier om een goed beeld van deze voormalige hoofdstad te krijgen!

U verblijft in Eastern House Boutique Hotel - Xi'an
Inclusief ontbijt
Dag 11

Xi'an - Chengdu

Panda Research Center

Panda Research Center

Vanochtend wordt u naar het treinstation van Xi’an gebracht, waarna u in iets meer dan drie uur in razend tempo naar de oude theestad Chengdu reist. Hier aangekomen bezoekt u het Panda Research Center, een van de hoogtepunten van Chengdu. Nadat u de schattige reuzenpanda’s en rode panda’s heeft bewonderd maakt u een wandeling door Remnin Park, ook wel People’s Park genoemd. Hier komen de inwoners van Chengdu graag om thee te drinken, te sporten, te dansen – echt waar! – of te wandelen.

U verblijft in Tibet Hotel - Chengdu
Inclusief ontbijt
Dag 12

Vrije dag Chengdu

Grote Boeddha van Leshan

Grote Boeddha van Leshan

De stad Chengdu is bekend vanwege het Panda Research Center. Hier wordt alles in het werk gesteld om de Panda’s te behoeden voor het uisterven en kunt u deze prachtige dieren zelf bewonderen. Niet alleen de stad Chengdu is het bezoeken meer dan waard; ook de omgeving is prachtig. Zo mag een bezoek aan de grote Boeddha van Leshan bijvoorbeeld niet ontbreken, als u het ons vraagt.

U verblijft in Tibet Hotel - Chengdu
Inclusief ontbijt
Dag 13

Chengdu - Guilin - Yangshuo

Yangshuo

Yangshuo

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Chengdu gebracht om in iets minder dan zes uur door een continu veranderend landschap naar Guilin in Zuid-China te reizen. Het zuiden van China bestaat uit betoverende landschappen met grillige karstgebergtes, mooie rivieren en spectaculaire rijstvelden en -terrassen. Verspreid in dit landschap liggen kleine, authentieke plattelandsdorpjes. Na aankomst in Guilin wordt u naar de schitterende, rustgevende omgeving van Yangshuo gebracht.

U verblijft in Yangshuo Mountain Retreat - Yangshuo
Inclusief ontbijt
Dag 14

Vrije dag Yangshuo

Fietsen in Yangshuo

Fietsen in Yangshuo

Vandaag gaat u de idyllische omgeving verkennen op twee leuke manieren; per bamboevlot en per fiets!

U verblijft in Yangshuo Mountain Retreat - Yangshuo
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Verken de omgeving per boot en fiets - Yangshuo

Dag 15

Yangshuo - Longsheng

Rijstterrassen van Longsheng

Rijstterrassen van Longsheng

Vanochtend vertrekt u naar de indrukwekkende rijstterrassen van Longsheng, een gebied waar ook veel etnische bevolkingsgroepen wonen. Na aankomst maakt u een wandeling door dit schilderachtige landschap, waar tussen de trapsgewijze rijstterrassen en piepkleine dorpjes smalle wandelpaden zijn aangelegd die naar fenomenale uitzichtpunten leiden. U overnacht in het eeuwenoude dorpje Ping’an.

U verblijft in Longji Vita Hotel - Longsheng
Inclusief ontbijt
Dag 16

Longsheng - Hong Kong

Uitzicht over Hongkong

Uitzicht over Hongkong

Sta vanochtend vroeg op om te genieten van een zonsopkomst over de rijstterrassen en maak, indien de tijd het toelaat, nog een korte wandeling. Vervolgens wordt u in de loop van de ochtend naar het treinstation van Guilin gebracht. Hier stapt u aan boord van de hogesnelheidstrein die u in ongeveer drie uur naar Hongkong brengt, de laatste bestemming van deze mooie reis. Na aankomst in Hongkong neemt u een taxi naar uw hotel.

U verblijft in Eaton HK - Hong Kong
Dag 17-18

Vrije dagen Hong Kong

Ngong Ping Cable Car naar Lantau Island

Ngong Ping Cable Car naar Lantau Island

De komende twee dagen heeft u tijd om deze fascinerende metropool te ontdekken. Bij helder weer raden we aan de Peak Tram te nemen met een fantastisch zicht op de indrukwekkende skyline van de stad. Wilt u juist de drukte ontvluchten en het ‘andere’ Hong Kong ervaren. Breng dan een bezoek aan het sfeervolle vissersdorp Tai O.

U verblijft in Eaton HK - Hong Kong
Dag 19

Hong Kong - Amsterdam

Uw mooie rondreis door China en Hongkong komt vandaag tot zijn einde. U neemt een taxi naar de luchthaven, waar u zich gereedmaakt voor de terugvlucht.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Klimaat

China is het op twee na grootste land ter wereld en heeft een zeer divers klimaat. In grote lijnen zijn de zomers warm, 30 graden of hoger. In de winters kan het vooral in noorden koud zijn. De temperatuur ligt dan rond de 10 graden, maar vanwege de noordenwind voelt het veel kouder aan. In het midden en zuiden van China kan het in de zomerperiode, vooral in juni tot augustus, vochtig zijn en regenen. Vaak blijft de neerslag beperkt tot flinke buien in de late namiddag. In de ‘niet toeristische gebieden’ zijn er in deze periode ieder jaar grote overstromingen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u DTP en Hepatitis A nodig.
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

Reisdocumenten

Reizigers met een Nederlands paspoort, moeten voor China in alle gevallen een visum in het paspoort gestempeld hebben. Voor het verkrijgen van een visum moet uw paspoort bij aankomst in China nog zes maanden geldig zijn en heeft u een pasfoto en een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier nodig. De kinderen dienen in het bezig te zijn van een eigen paspoort en visum.

Tijdsverschil

In China is het 6 uur later in de zomer, in de winter is het 7 uur later.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 4.199,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals wandelen over de Chinese Muur
 • Privévervoer met Engelssprekende gids
 • Reizen per hogesnelheidstrein
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Documentatiepakket
+ +

Vanafprijs

€ 4.199 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar China met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Terracotta leger in Xi'An

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.