Highlights of Tibet

9-daagse privéreis

Tijdens deze reis ontdekt u een adembenemend mooie regio, met een indrukwekkende boeddhistische kloostercultuur. Geniet van de mystieke sfeer van draaiende gebedsmolens en zingende monniken en het imposante berglandschap met grillige pieken. Dit is letterlijk een reis vol hoogtepunten!
lees verder

Reisfoto's

Tibet

Tibet

Vlaggetjes in Tibet

Vlaggetjes in Tibet

Monnik, Tibet

Monnik, Tibet

Klooster in Tibet

Klooster in Tibet

Tibet

Tibet

Highlights

 • Indrukwekkend Potala-paleis
 • Tibetaanse kloosters
 • Bruisende bazaars
 • Ritten door een imposant berggebied
 • Een reis vol hoogtepunten, letterlijk!
+ +

Indicatieprijs

€ 2.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze reis ontdekt u een adembenemend mooie regio, met een indrukwekkende boeddhistische kloostercultuur. Geniet van de mystieke sfeer van draaiende gebedsmolens en zingende monniken en het imposante berglandschap met grillige pieken. Dit is letterlijk een reis vol hoogtepunten!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Lhasa in Tibet.

Dag 2

Aankomst Lhasa

Polata Paleis

Polata Paleis

Na aankomst in Lhasa (op de luchthaven of het treinstation) volgt de transfer naar uw hotel. U doet er verstandig aan om deze dag rustig aan te doen zodat u aan de hoogte kunt wennen. U bent in het gebied met de hoogste bergketens ter wereld, eeuwenlang nauwelijks toegankelijk en zeer dun bevolkt door een bonte verscheidenheid aan minderheidsvolken.

U verblijft in Yak - Lhasa
Dag 3-4

Vrije dagen Lhasa

Lhasa

Lhasa

U begint direct met een bezoek aan een van de mooiste bezienswaardigheden van Tibet, beroemde Potala-paleis, de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama. Het paleis, dat 117 meter hoog is en maar liefst 13 verdiepingen telt, is een waar kunstwerk en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de lunch bezichtigt u het Jokhang-klooster, het heiligste oord van Tibet. Hier vindt u onder andere prachtige muurschilderingen en vele beelden, stuk voor stuk het bewonderen waard. Aansluitend kunt u op eigen houtje de levendige Barkhor-bazaar verkennen, die zich rond de tempel bevindt. U leert ook over 'tangka', een kleurrijke Tibetaans-boeddhistische verfkunst.

De volgende dag staat in het teken van de boeddhistische kloosters Sera en Drepung. Het Drepung-klooster was ooit het grootste klooster van alle religies ter wereld en bood in zijn hoogtijdagen onderdak aan 10.000 monniken. Het Sera-klooster dateert uit 1419 en liep tijdens de Chinese invasie zware beschadigingen op. Ondanks dat huisvest het klooster vandaag de dag nog een paar honder monniken. Het bekendste tafereel van het klooster, de discussiërende monniken, vormt een leuk schouwspel.

U verblijft in Yak - Lhasa
Dag 5

Lhasa - Gyantse

Vlaggen bij Gyantse, Tibet

Vlaggen bij Gyantse, Tibet

Na een lange rit (circa 7 uur) bereikt u via het Yamdrok-meer de plaats Gyantse. Het klooster werd al in de 9e eeuw gebouwd als bergvesting en is in de 14e eeuw omgebouwd tot een klooster voor de Tibetaanse monniken. Onderweg naar uw hotel passeert u nog een gletsjer, een indrukwekkend stukje natuur.

U verblijft in Gyantse Hotel - Gyantse
Dag 6

Gyantse - Shigatse

Klooster in Shigatse

Klooster in Shigatse

U bezoekt deze ochtend het Palkhor-klooster, het meest bekend vanwege de Bodhi Stupa, dat maar liefst 2200 m² beslaat. Na uw bezoek rijdt u door naar Shigatse, de tweede stad van Tibet. Na aankomst staat de rest van de dag in het teken van een bezoek aan het vermaarde kloostercomplex Tashilumpo, waarvan de naam in het Tibetaans 'alle geluk en voorspoed zijn hier verzameld' betekent. Het klooster, dat in 1447 gebouwd werd, is het grootste nog functionerende, religieuze instituut van Tibet. Het luisteren naar het zingen van de gebeden van de monniken, dat wordt begeleid door de karakteristieke drums, is een onvergetelijk gebeuren.

U verblijft in Shigatse Hotel
Dag 7

Shigatse - Lhasa

Lhasa

Lhasa

Vandaag reist u in ongeveer vijf uur tijd terug naar Lhasa. Onderweg heeft u alle tijd om de opgedane indrukken van de afgelopen dagen even te laten bezinken. Bij aankomst in Lhasa wordt u naar het hotel gebracht, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

U verblijft in Yak - Lhasa
Dag 8

Lhasa - Amsterdam

U heeft een transfer naar de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag 9

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Bij het reizen naar een verre bestemming moet u altijd rekening houden met mogelijke ziekten die ter plaatse kunnen voorkomen. Volgens onze laatste informatie heeft u inentingen tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GGD (www.ggdreisvaccinaties.nl) of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.
Wellicht is vaccinatie van al uw gezinsleden bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op www.thuisvaccinatie.nl.

Klimaat

Tibet heeft een droog bergklimaat. De beste reistijd voor Tibet is de periode van begin mei tot oktober. Deze maanden zijn relatief droog en onbewolkt. In de zomermaanden schijnt de zon fel, is het overwegend droog met soms een buitje en is het overdag warm. De winters zijn droog en zonnig maar ijskoud. Daarom wordt aangeraden in de zomer Tibet te bezoeken. Doordat er zoveel hoogte- en landschapsverschillen zijn is het klimaat heel wisselend. In de valleien heerst een gematigd klimaat en kan het aangenaam warm worden in de zomer met in juli 25 graden gemiddeld. In de bergen van de Himalaya blijft de tempratuur vrijwel altijd onder 0 en is het landschap bedekt met ijs en sneeuw.

In de periode maart tot en met mei en oktober treft u in Nepal de beste weersomstandigheden met een aangename temperatuur, amper tot middelmatige neerslag en vaak een onbewolkte lucht waardoor u geniet van het mooie uitzicht op de bergen. De hoogste gemiddelde temperatuur is in juni namelijk 26 graden en de laagste gemiddelde temperatuur is in januari namelijk 15 graden. In de lagere gedeeltes van Nepal heerst een subtropisch klimaat en in de bergen heerst een koud bergklimaat. De zomers zijn heet en vochtig en de winters zijn mild en droog. De moesson valt in de periode van juni tot september. Het vochtigheidsgehalte van de lucht is dan hoog en er vallen regelmatig stevige buien.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Tevens heeft u een visum nodig voor China en een Tibet Travel Permit. U kunt het visum zelf regelen bij de ambassade van China in Den Haag of Brussel of uitbesteden aan een visum dienst. De Tibet Travel Permit zal voor u worden aangevraagd door ons lokale agentschap in China. Houd u er rekening mee dat het verkrijgen van de permit sterk afhankelijk is van de op dat moment geldende lokale regels en dat deze regels gewijzigd kunnen worden zonder enige aankondiging. Indien u na Tibet verder reist naar Nepal, heeft u ook een Nepalees visum nodig. Dit visum kan ter plaatse aan de grens met Nepal worden geregeld en betaald.
Aanvullende informatie over het visum vindt u hier: https://nepal.nl/consulaat/

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Andere excursies
 • Tibet permit (op aanvraag)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Houdt u rekening met de enorme hoogte van Tibet. Het is zeer aan te raden de eerste dag rustig te acclimatiseren in Lhasa
 • De maanden mei, juni en september zijn de beste maanden om Tibet te bezoeken. Houdt u wel rekening met de felle zon en vergeet niet uw zonnebril en een zonnebrandcreme met een hoge beschermingsfactor mee te nemen
 • I.v.m. de slechtere weersomstandigheden en/of lage temperaturen zijn de maanden januari, februari, maart en augustus de minst geschikte maanden om deze reis te maken
 • Let op; voor Tibet heeft u behalve een visum tevens een Travel Permit nodig.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Terracotta leger in Xi'An

Waarom naar China met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Advies uit eigen ervaring
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds