Walking through China’s History

18-daagse privéreis

Deze reis biedt u een geweldige totaalervaring China, waarbij u op een actieve manier de belangrijkste culturele en natuurlijke bezienswaardigheden verkent. U begint met een magnifiek stuk van de Chinese Muur dat u vanuit het ernaast gelegen hotel naar hartenlust kunt beklimmen. Na deze onvergetelijke start nemen wij u mee naar de beroemdste monumenten van de hoofdstad,
lees verder

Reisfoto's

Chinese Muur

Chinese Muur

Local in China

Local in China

Skyline, Shanghai

Skyline, Shanghai

Yu-tuin in Shanghai

Yu-tuin in Shanghai

Guilin

Guilin

Hoogtepunten
 • Overnachting naast de Chinese Muur
 • Sfeervol Shanghai
 • Groene omgeving van Hangzhou
 • Schilderachting Yangshuo
 • Terracottaleger bij Xi'an
 • Panda's bij Chengdu
+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze reis biedt u een geweldige totaalervaring China, waarbij u op een actieve manier de belangrijkste culturele en natuurlijke bezienswaardigheden verkent. U begint met een magnifiek stuk van de Chinese Muur dat u vanuit het ernaast gelegen hotel naar hartenlust kunt beklimmen. Na deze onvergetelijke start nemen wij u mee naar de beroemdste monumenten van de hoofdstad, waarna het moderne Shanghai, de imposante terracottakrijgers van Xi'an en de natuurlijke schoonheid van Zuid-China de revue passeren.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Beijing

Vandaag vertrekt u naar Beijing.

Dag 2

Aankomst Beijing - Chinese Muur

Chinese Muur, Beijing

Chinese Muur, Beijing

Na aankomst op de luchthaven van Beijing rijdt u in ca. twee uur naar het Brickyard Retreat Hotel, dat direct naast de Chinese Muur bij Mutianyu is gelegen. U heeft de tijd voor uzelf, waarna u aan het eind van de middag dit machtige monument beklimt om de zonsondergang te bekijken.

U verblijft in Brickyard Retreat at Mutianyu Great Wall - Chinese Muur
Dag 3

Chinese Muur - Beijing

Verboden Stad, Beijing

Verboden Stad, Beijing

Laat het ontbijt u goed smaken, want vanochtend gaat u een flink stuk lopen over de 'Draak van Tienduizend Mijl' bij de sectie Jinshanling. Dit stuk dateert uit de 14e eeuw en is door de eeuwen heen goed onderhouden. U zult foto's blijven maken, zowel van het uitzicht als de bochten, hoogten, trappen en wachttorens…prachtig! U heeft na de wandeling een lokale lunch, waarna u per transfer in ca. drie uur uw centraal gelegen hotel in Beijing bereikt.

U verblijft in Hotel Kapok - Beijing
Dag 4

Vrije dag Beijing

Opera in Beijing

Opera in Beijing

Vanochtend staan het enorme Plein van de Hemelse Vrede en de ernaast gelegen Verboden Stad op het programma. Vervolgens bezoekt u de Tempel van de Hemel, de fraaiste en belangrijkste van de vier aanwezige tempels in de hoofdstad. De tempel is de beroemdste van het land en een absolute must see.

U verblijft in Hotel Kapok - Beijing
Dag 5

Beijing - Shanghai

Boulevard in Shanghai

Boulevard in Shanghai

Met de hogesnelheidstrein reist u in ongeveer vijf uur naar de grootste stad van het land: Shanghai. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht nabij de gezellige wijk Xintiandi, waar u gemakkelijk een leuk plekje zult kunnen vinden voor het diner.

U verblijft in Ambassador Hotel - Shanghai
Dag 6

Vrije dag Shanghai

Yu Garden, Shanghai

Yu Garden, Shanghai

Met uw gids verkent u Xintiandi, waar eeuwenoude huizen en straten zijn gerenoveerd om u een inkijkje te geven in de internationale geschiedenis van dit deel van het land. Bezoekt u ook vooral het Taipingqiao Park, waar de buurtbewoners samen ontspannen door te dansen, zingen of tai chi te beoefenen. Hierna rijdt u naar de Bund, een boulevard met statige koloniale gebouwen, gelegen langs de Huangpu River. De middag heeft u vrij om zelf deze bijzondere stad verder te ontdekken.

U verblijft in Ambassador Hotel - Shanghai
Dag 7

Shanghai - Hangzhou

Hangzhou

Hangzhou

Met de hogesnelheidstrein bent u in minder dan een uur in het mooie Hangzhou, een relatief kleine stad met karakteristieke straten en kanalen. De voornaamste attractie is het West Lake, dat wordt omringd door statige huizen, aangename tuinen en boomrijke lanen. Het meer zelf wordt doorkruist door een aantal geschakelde bruggen, waarvan de Gebroken Brug het bekendst is.

U verblijft in Tea Boutique Hotel West Lake - Hangzhou
Dag 8

Vrije dag Hangzhou

Hangzhou

Hangzhou

Deze dag heeft u volledig vrij om uw eigen plan te trekken. In de vroege ochtend is het erg leuk om door de Lotus Garden naast het meer te wandelen. In de verschillende paviljoentjes zijn er groepjes mensen aan het dansen of zingen. 's Middags is het ook leuk om hier te wandelen, als de lokale vriendengroepen samen kaarten of Mahjong spelen onder het genot van een kopje thee.

U verblijft in Tea Boutique Hotel West Lake - Hangzhou
Dag 9

Hangzhou - Guilin

Vrouw met uitzicht op de Li Rivier, Guilin

Vrouw met uitzicht op de Li Rivier, Guilin

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Guilin, in Zuid-China. In het oude centrum van Guilin zijn nog sporen te zien van de theecultuur waardoor deze stad groot is geworden. Tijdens uw vrije middag is een theeproeverij erg leuk om mee te maken.

U verblijft in Jolie Vue Boutique Hotel - Guilin
Dag 10

Guilin - Yangshuo

Yangshuo

Yangshuo

Voor de vroege vogels onder u is het een aanrader om nog voor het ontbijt een wandeling te maken langs de Li River, waar de lokale bevolking de dag op ontspannen of juist sportieve wijze begint. Uw ochtend staat daarna in het teken van een boottocht (in internationaal groepsverband) over de rivier, naar het gezellige plaatsje Yangshuo. U vaart langs prachtige landschappen met bamboebossen, theevelden en karstbergen. Hoe meer mist er hangt boven de omgeving, hoe mooier uw Chinese medereizigers de reis vinden! Nadat u in Yangshuo bent gearriveerd, wordt u naar uw accommodatie gebracht.

U verblijft in Yangshuo Mountain Retreat - Yangshuo
Dag 11

Vrije dag Yangshuo

Chinese visser bij de Li Rivier

Chinese visser bij de Li Rivier

Op deze mooie locatie heeft u wederom een volledige dag vrij. U kunt gaan fietsen, een boottochtje maken (beide optioneel), wandelen of vanuit uw accommodatie genieten van het uitzicht op de rivier.

U verblijft in Yangshuo Mountain Retreat - Yangshuo
Dag 12

Yangshuo - Guilin - Xi'an

Terracotta leger, Xi'an

Terracotta leger, Xi'an

U geniet van wederom een rustige start van de dag in deze mooie omgeving, waarna u in de vroege middag naar de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht naar de stad Xi'an. Vanuit dit cultuurcentrum in het hart van China is de ontwikkeling van het land ooit begonnen.

U verblijft in Tianyu Gloria Grand Hotel - Xi'an
Dag 13

Vrije dag Xi'ian

Op de stadsmuur in Xi'an

Op de stadsmuur in Xi'an

Xi'an omvat evenals Beijing een schat aan monumenten, waarvan het Terracottaleger het bekendst is. Uw dag begint dan ook met een bezoek aan dit archeologische complex om de indrukwekkende terracotta-krijgers te bewonderen, een grafleger van 7.000 beelden die de eerste keizer van China moesten beschermen in het hiernamaals. Na de lokale lunch bezoekt u de uitstekend bewaard gebleven stadsmuur. U kunt er uiteraard op wandelen, maar tijdens deze excursie zal er een fiets voor u klaarstaan waarmee u een groter deel van de bijna 14 kilometer lange muur kunt verkennen. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel, maar als u nog puf heeft kunnen wij u aanraden om (op eigen gelegenheid) de levendige drukte van de moslimwijk op te zoeken. Hier vindt u bijzonder streetfood en een keur aan souvenirstalletjes.

U verblijft in Tianyu Gloria Grand Hotel - Xi'an
Dag 14

Xi'an - Chengdu

Panda, Chengdu

Panda, Chengdu

De volgende hogesnelheidstrein brengt u vandaag naar Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. Houdt u van pittig eten, dan bent u in deze stad op de juiste plek. Een lokale hotpot-maaltijd is echt een aanrader. Met uw gids wandelt u vanmiddag door het 'People's Park', Renmin, waar de lokale bevolking neerstrijkt om samen thee te drinken, spelletjes te spelen, te zingen of te dansen.

U verblijft in Sofitel Chengdu Taihe - Chengdu
Dag 15

Chengdu - Emeishan

Puxian beeld in Emeishan

Puxian beeld in Emeishan

In de vroege ochtend rijdt u naar het beroemde Panda Research Center, waar u zult genieten van deze fotogenieke dieren. Vervolgens rijdt u door naar Emeishan. Deze berg is een van China's heilige boeddhistische bergen en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hier maakt u vanmiddag een wandeling en bezoekt u de tempels Baoguo en Fuhu.

U verblijft in Hongzhu Shan Hotel - Emeishan
Dag 16

Emeishan - Chengdu

Stadsbeeld Chengdu

Stadsbeeld Chengdu

Met een shuttlebus en per kabelbaan gaat u vanochtend de Emeishan op, waar u de Wannian Temple bezoekt. U daalt te voet de berg weer af en geniet onderweg van de mooie omgeving. Onderweg stopt u bij verschillende uitzichtspunten en het Qingyin Pavillion. Na de lunch rijdt u weer terug naar Chengdu, waar u vanavond op zoek kunt gaan naar een leuk restaurantje voor alweer het laatste diner van deze reis.

U verblijft in Sofitel Chengdu Taihe - Chengdu
Dag 17

Chengdu - Amsterdam

Monnik, China

Monnik, China

De reis eindigt met een transfer naar de luchthaven.

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Tijdsverschil

In China is het 6 uur later in de zomer, in de winter is het 7 uur later.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u DTP en Hepatitis A nodig.
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

China is het op twee na grootste land ter wereld en heeft een zeer divers klimaat. In grote lijnen zijn de zomers warm, 30 graden of hoger. In de winters kan het vooral in noorden koud zijn. De temperatuur ligt dan rond de 10 graden, maar vanwege de noordenwind voelt het veel kouder aan. In het midden en zuiden van China kan het in de zomerperiode, vooral in juni tot augustus, vochtig zijn en regenen. Vaak blijft de neerslag beperkt tot flinke buien in de late namiddag. In de ‘niet toeristische gebieden’ zijn er in deze periode ieder jaar grote overstromingen.

Reisdocumenten

Reizigers met een Nederlands paspoort, moeten voor China in alle gevallen een visum in het paspoort gestempeld hebben. Voor het verkrijgen van een visum moet uw paspoort bij aankomst in China nog zes maanden geldig zijn en heeft u een pasfoto en een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier nodig.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Treinreizen volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • Houdt u er rekening mee dat de Verboden Stad gesloten is op maandag
 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen.
+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar China met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Terracotta leger in Xi'An

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.