Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Rondreis India

India is een enorm veelzijdige, kleurrijke, contrastrijke bestemming. Er is veel te zien, een schat aan cultuur en historie. Uw rondreis India laat een onuitwisbare indruk achter. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van dit sprookjesachtige land.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef India met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar India met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in India

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist India

Reisinformatie India

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Ontdek tijdens uw rondreis door India de prachtige cultuur en maak kennis met de vriendelijke bevolking. India heeft u veel te bieden. Het land beschikt over een prachtig landschap en indrukwekkende steden. Neem een kijkje in het dagelijkse leven van de Indiase bevolking en geniet van de natuur om u heen. India bestaat uit verschillende deelstaten die ieder iets interessants te bieden hebben.

Hoogtepunten tijdens uw rondreis India

Agra

Misschien wel een van de meest bekende bezienswaardigheden van India in Agra: de Taj Mahal. De Taj Mahal bevindt zich in Agra staat dit wereldwonder welke gebouwd is door keizer Sjah Jahan die het liet bouwen als grafmonument voor zijn overleden vrouw. Hét ultieme symbool van de liefde! Absoluut oogverblindend en een absoluut hoogtepunt van uw reis door het noorden van India.

Delhi

Delhi is de hoofdstad van India. Delhi is een drukke stad en een echte ‘cultuurschok’ als u vanuit Nederland in de hoofdstad arriveert: fietsers, voetgangers, paarden, koeien, ezels, honden, bussen, tuktuk’s, riksja’s, auto’s, paard en wagen, werkelijk alles rijdt en loopt door elkaar heen.

Goa

Goa, een voormalige Portugese kolonie, is dé strandbestemming van India. De meeste stranden zijn kilometers lang, breed en zo goed als ongerept. Goa is een heerlijke afsluiter van uw rondreis door India.

Kanha National Park

Met een oppervlakte van maar liefst 1.945 vierkante kilometer is dit veruit het grootste nationale park van India. Dit nationale park was de grote inspiratiebron voor het boek Jungle Book van Rudyard Kipling.

Kerala

Kerala is de zuidwestelijk gelegen deelstaat van India en is zeer fotogeniek. Denkt u aan de unieke visnetten die worden gebruikt door de vissers in de backwaters, de knaloranje tijgers die zich verschuilen in de tropische begroeiing en de mooie zonsondergangen.

Mumbai

Mumbai, de moderne naam van Bombay, ligt in het midden van India aan de westkust. Het is een stad met superlatieven met 19 miljoen inwoners, de belangrijkste haven van India en het commerciële en entertainment centrum (Bollywood) van India.
Lees meer over Zuid-India en Kerala en bekijk ons aanbod

Rajasthan

Rajasthan is de deelstaat in het noordwesten van India. Deze deelstaat is een populair reisdoel tijdens uw reis door India vanwege de sprookjesachtige paleizen en forten en vanwege de uitgestrekte woestijnvlakten. U vindt hier fraai beschilderde koopmanshuizen (haveli’s), diverse forten en prachtige oude paleizen die momenteel als hotel dienen.

Jaipur

Jaipur is de derde stad naast Delhi en Agra die in de zogenoemde Gouden Driehoek ligt van Noord-India. Jaipur staat bekend als ‘roze stad’ vanwege de kleur waarin de gebouwen in de stad geschilderd zijn. Een interessant reisdoel tijdens uw rondreis Noord-India.

Udaipur

In Rajasthan ligt ook de stad Udaipur; ongetwijfeld een van de interessantste steden van Noord-India met vele fraaie paleizen, meren en tempels. Het is een belevenis om in Udaipur rond te wandelen.

Ranthambore National Park

Het populairste en meest bezochte nationale park is Ranthambore. Het spotten van tijgers is vaak de voornaamste reden om dit park te bezoeken.

Lees meer over Noord-India en Rajasthan en bekijk ons aanbod

Nepal

Het Himalayarijk Nepal is een uitstekende verlengingsmogelijkheid op een reis door India. U vindt er een prachtig berglandschap en talrijke religieuze cultuurmonumenten.

Tijdsverschillen

Het is in India tijdens onze zomertijd 3½ uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het 4½ uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In India worden 18 officiële talen gesproken, waarvan bij het Hindi 13 verschillende dialecten bestaan. Engels is voor het zakelijke verkeer ook een officiële taal, maar voor westerlingen is het even een paar dagen wennen aan de specifieke intonatie van de Indiërs. In de diverse staten gelden vaak vele andere officieuze talen.

Geldzaken

De munteenheid van India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij aankomst in India nog tenminste zes maanden geldig is. Daarnaast is een elektronisch visum noodzakelijk. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor India aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum aanvragen India.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

In de periode november tot en met maart treft u in India de beste weersomstandigheden, met een prettige temperatuur overdag en heerlijk koele nachten. Vanaf februari wordt het steeds warmer, waarbij het in de periode april tot juli extreem warm kan zijn met temperaturen boven de 40 graden. Het weer slaat in juni om en dan begint het regenseizoen (de moesson) in een groot deel van India. De moessontijd kenmerkt zich in het noordwesten door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. In de maanden september tot december kan het in Kerala behoorlijk regenen.

Reisfoto's India

Taj Mahal

Taj Mahal

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.