Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Noord-India en Rajasthan

Volg de voetsporen van de maharadja’s naar romantische woestijnsteden, logeer in paleisachtige optrekjes, bewonder tempels, verbazingwekkende sculpturen en monumenten met de Taj Mahal als schitterend hoogtepunt. Een rondreis Noord-India is volgens ons een belevenis die uw leven lang bij zult blijven.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Noord-India en Rajasthan met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar India met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Paleis der Winden in Jaipur

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist India

Reisinformatie Noord-India en Rajasthan

  • Overzicht

Noord-India is wellicht de meest bekende regio van India. Als we het over een rondreis India hebben, hebben we het vaak over deze regio in het noorden van India. Voor een eerste bezoek aan India is dit dan ook de meest interessante regio van India waar u naast sprookjesachtige paleizen en forten ook de wereldberoemde Taj Mahal vindt.

Reisadvies op maat?

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u graag advies wilt bij uw planning van uw vakantie naar India. Onze reisspecialisten vertellen u graag de meest interessante reisdoelen en vertellen uit eigen ervaring welke reis voor u de meest geschikte is en waar u op moet letten bij het boeken van een rondreis India.

Belangrijke plaatsen en gebieden in Noord-India

Waar moet u naartoe en wat zijn de belangrijkste plaatsen en regio’s in Noord-India? Wij lichten ze graag aan u toe:

Gouden Driehoek

Waarschijnlijk het meest bekende gebied van Noord-India. De Gouden Driehoek staat voor de route tussen de drie plaatsen Delhi, Agra en Jaipur. Stuk voor stuk zijn dit schitterende steden met een eeuwenoude geschiedenis.

Rajasthan

De deelstaat Rajasthan mag ook zeker niet ontbreken tijdens uw reis door Noord-India. In deze schitterende woestijnstaat treft u sprookjesachtige steden, eindeloze woestijnen en fraai beschilderde koopmanshuizen (haveli’s).

Ranthambore National Park

Dichte wouden, uitgestrekte meren, steile kliffen en een indrukwekkende diversiteit aan diersoorten. Ook dat is India! Het Ranthambore National Park is het meest bezochte nationale park van India en is ruim 400 km2 groot!. Het spotten van tijgers is vaak de voornaamste reden om dit park te bezoeken. Met een beetje geluk wordt u daarmee beloond en bent u een zeer bijzondere ervaring rijker.

Kanha National Park

Ook het Kanha National Park is een groot nationaal park in het centrale deel van India. Voor de schrijver Rudyard Kipling was een bezoek aan dit park een grote inspiratie voor het schrijven van Jungle Book. De oppervlakte van het Kanha National Park is maar liefst 1.945 km2 en is veruit het grootste nationale park van India!

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.