Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Zuid-India en Kerala

Tijdens een unieke fietstocht door het platteland ziet u goed het verschil met het drukke noorden van India: aanschouw de vissers op de backwaters en proef de smakelijke lokale gerechten. Als toetje wacht u een adembenemende zonsondergang tijdens uw strandverblijf aan de kust.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar India met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Cochin

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist India

Reisinformatie Zuid-India en Kerala

  • Overzicht

Het fascinerende zuiden van India verschilt landschappelijk en cultureel enorm van het noorden. Dit is het gebied van barokke tempelcomplexen, een tropisch klimaat, prachtige stranden, fraaie paleizen, natuur- en wildreservaten en kleurrijke markten en levendige steden. In tegenstelling tot de drukke steden van het noorden zijn veel van de kleinere wegen hier in de regio geschikt voor een unieke fietstocht door het platteland (Biking Tour of Kerala). Ook kunt u een bijzondere homestay ervaren (Nelpura Heritage) en overnachten tussen de theevelden (Munnar).
In het zuiden van India ligt de paradijselijke deelstaat Kerala met koloniale gebouwen, een tijgerreservaat, natuurparken, theeplantages en rivieren. Alsmede prachtige stranden met fijn zand, wuivende palmbomen en een smaragdgroene zee.

Bezienswaardigheden Zuid-India

Graag lichten wij de belangrijkste regio’s en plaatsen van het zuiden van India aan u toe:

Kerala

De zuidwestelijk gelegen deelstaat Kerala is zeer fotogeniek. Denkt u aan de unieke visnetten die worden gebruikt door de vissers in de backwaters, de knaloranje tijgers die zich verschuilen in de tropische begroeiing en de adembenemende zonsondergangen die u kunt aanschouwen vanuit uw luie strandstoel met een koel drankje in de hand. Deze deelstaat combineert het beste van het afwisselende koloniale verleden van India met de smakelijke lokale gerechten, de bedrijvige nijverheid en de eeuwenoude leefwijze op de binnenwateren.
Sluit uw reis af met een strandvakantie aan de stranden van de 550 kilometer lange kuststrook waar u prachtige strandresorts vindt.

Kumarakom

De vele smalle kanalen tussen uitgestrekte rijstvelden geven de stad Kumarakom een bijzonder karakter.

Periyar National Park

Dit nationale park en tevens tijgerreservaat is een absoluut hoogtepunt tijdens uw reis door Zuid-India. U kunt hier een excursie maken waarbij u per boot op zoek gaat naar de vele dieren in het park, zoals apen, bizons, luipaarden, olifanten, tijgers en wilde zwijnen. Wij zijn u graag van dienst indien u meer informatie wilt over de diverse mogelijkheden.

Goa

Goa is dé strandbestemming van India. Goa wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het culturele noorden van India. Goa is een Portugese kolonie met kilometerslange ongerepte stranden, een volstrekt eigen karakter en een ontspannende en levendige bevolking.

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.