• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Toraja Land
 • Traditionele Toraja-huizen
 • Prachtige landschappen & vergezichten

Toraja Land & Beyond

6-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Zuid-Sulawesi heeft zoveel moois te bieden! Vanuit Makassar ontdekt u Toraja Land. Met eeuwenoude tradities en rituelen is dit een nog echt authentieke bestemming. U leert veel over de cultuur, maar geniet ook zeker van de geweldige natuur.

Vanaf € 759,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


ACTIE:
Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Toraja-huizen
 • Poso-meer
 • Poppen in Sulawesi
 • Toraja-huizen, Sulawesi
 • Sulawesi
Toraja-huizen Poso-meer Poppen in Sulawesi Toraja-huizen, Sulawesi SulawesiImpressies

Toraja-huizen
Poso-meer
Poppen in Sulawesi
Toraja-huizen, Sulawesi
Sulawesi


Reisinformatie


Zuid-Sulawesi heeft zoveel moois te bieden! Vanuit Makassar ontdekt u Toraja Land. Met eeuwenoude tradities en rituelen is dit een nog echt authentieke bestemming. U leert veel over de cultuur, maar geniet ook zeker van de geweldige natuur.
Dag tot dag

Aankomst Makassar

U wordt opgehaald vanaf de luchthaven en naar uw hotel gebracht, waarna u de rest van de dag vrij heeft (D).

Makassar › Toraja Land

Vandaag heeft u een lange, maar mooie rit naar het hoogland van Toraja. U rijdt over bergpassen en langs traditionele dorpjes. Voor de lunch stopt u bij een visrestaurant in Pare-pare. Het mooiste deel van de route volgt in de middag; u stopt bij Puncak Lakawan om van het adembenemend mooie uitzicht te genieten (O,L,D).

Toraja Land

U heeft twee volle dagen om deze bijzondere regio in Zuid-Sulawesi te verkennen. Mooie natuur, maar meer in het bijzonder, de eeuwenoude tradities en rituelen. Met name de ceremonies rondom begrafenissen, die wel 10 dagen kunnen duren, zijn bijzonder. De ziel wordt geëerd, waarbij de lichamen regelmatig volgens traditie worden begraven in grotten, vaak bewaakt door een houten figuur bij de ingang. Vandaag bezoekt u allereerst Lemo, waar u de zogenaamde hangende graven bekijkt. Hierna rijdt u door naar Sanggala waar u de koninklijke Suaya-tombes bezoekt. Na de lunch vervolgt u uw weg naar de volgende stop: de grot van Londa, die dient als een natuurlijke begraafplaats en waar u de bijzondere rotsgraven kuntt bekijken. Na een stop in het houtbewerkingsdorpje Kete-Kesu wordt u naar uw hotel gebracht voor de nacht (O,L,D).

Toraja Land

Na het ontbijt wordt u opgehaald en rijdt u naar Bori, waar u eeuwenoude megalieten vindt. Hierna rijdt u naar Batutumonga voor een prachtig uitzicht over Rantepao en omgeving. Ook bezoekt u Palawa, het oudste dorp in de regio, met de traditionele boothuizen. Na een laatste stop bij het traditionele dorp Nanggala en de lunch heeft u de rest van de middag ter vrije besteding (O,L,D).

Toraja Land › Sengkang

Wederom een lange rit met onderweg een paar stops om de benen te strekken. Na de lunch bezoekt u een traditionele Bugis-zijdefabriek, waar met de hand wordt geweven. Bij het Tempe-meer ziet u drijvende huizen en vissersdorpjes (O,L,D).

Sengkang › Makassar

Onderweg terug naar Makassar bezoekt u Leang-Leang, oftewel de Pattea-grotten. Hier ziet u prehistorische grottekeningen en handafdrukken. Bij Rammang-Rammang geniet u van een van de mooiste uitzichten van Sulawesi. U wandelt door een vallei met rijstvelden, karststenen pieken en grotten die enigszins doen denken aan de magnifieke Baai van Halong in Vietnam. U eindigt bij de luchthaven (O,L).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden
 • In Sengkang overnacht u in een zeer eenvoudige accommodatie tijdens zowel de middenklasse als de eersteklasse variant, dit is de beste mogelijkheid ter plaatse
 • U kunt deze rondreis uitbreiden met een bezoek aan Noord-Sulawesi. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Reisleiding

Engelssprekende gids.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Deelnemers

Minimaal 2.
Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties. De accommodatie in Sengkang is eenvoudig, maar het beste ter plaatse.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


De onderstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Middenklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
19-12-2017 t/m 26-01-2018€ 759,-

Eersteklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
19-12-2017 t/m 26-01-2018€ 921,-

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Airco auto of (mini)bus met privé-chauffeur.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak