Rondreis Laos

Laos is authentiek met veel natuur en groen en daarom niet te vergelijken met een ander Aziatisch land. Wij zijn zelf erg enthousiast over een combinatie van Laos met een van de buurlanden Thailand, Cambodja of Vietnam. Dan pas ziet u goed het verschil.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Kuang Si Waterval, Laos

Waarom naar Laos met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Laos

Reisinformatie Laos

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Video's

Tijdens een rondreis door Laos gaat u letterlijk terug in de tijd. De Mekong-rivier vormt de levensader van Laos. Een reis door Laos wordt veelal gecombineerd met een reis door een van de buurlanden: Cambodja, Thailand, Myanmar en Vietnam. En dat is niet voor niets, want de interessante geschiedenis, bijzondere cultuur, de vriendelijke en charmante bevolking en de prachtige bouwwerken hebben veel met elkaar gemeen.

De belangrijkste regio’s en plaatsen van Laos

Laos is een land met een lange historie. Deze historie is nog altijd zichtbaar in de verschillende regio’s en plaatsen die wij, vanzelfsprekend, hebben opgenomen.

Luang Prabang

De plaats Luang Prabang in het noorden van Laos is prachtig gelegen aan de Mekong-rivier en wordt omgeven door heuvels. Het vormt het hart van de cultuur van Laos.

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos en daarmee ook de belangrijkste stad. De brede straten stammen nog wel uit de Franse tijd, alsmede een aantal monumenten en enkele grote maar helaas vervallen koloniale huizen. Hier vindt u beroemde tempels en monumenten zoals de That Luang. In de restaurantjes en de barretjes aan de rivier kunt u een heerlijke avond doorbrengen.

Vlakte der Kruiken

De provincie Phonsavan is bekend om de mysterieuze kruikenvlakten die hier op verschillende plekken zijn te vinden. De ‘kruiken’ zijn nauwkeurig uitgeholde monolieten in de vorm van kruiken, soms nog compleet met deksels. Het is een raadsel waar ze voor hebben gediend. Hier zijn ook nog loopgraven en bomkraters te zien uit de tijd van de Indochinese oorlog. Een andere bezienswaardigheid is de voormalige provinciehoofdstad Mouang Khoun, waar ruïnes aan de glorietijden herinneren. Phonsavan ligt iets meer in het binnenland en de accommodaties zijn redelijk eenvoudig.

Pakse

Pakse is een goede uitvalsbasis voor een reis door het zuiden van Laos. Het centrum van Pakse laat nog mooie huizen in koloniale stijl zien.

Champasak

Champasak was tot 30 jaar geleden een koninklijke stad, met koloniale huizen en prachtige oude tempels.

Khong Island

Khong Island is gelegen in een delta dat het gebied van de ‘4.000 eilanden’ wordt genoemd, is prachtig met kleine dorpjes en watervallen.

Vanuit Zuid-Laos kunt u bovendien zeer gemakkelijk de grens oversteken naar Thailand of Cambodja, om hier uw reis voort te zetten.

Grensovergangen

Vanuit Laos zijn er grensovergangen met Thailand, Cambodja, Myanmar en Vietnam.

 • Wilt u naar Thailand, dan kunt u reizen via Chongmek in Zuid-Laos. Vanuit Vientiane is de ‘Friendship Bridge’ bij Nong Khai de beste optie. Vanuit Luang Prabang kunt u via de Mekong-rivier naar Houeixay reizen, naar Noord-Thailand.
 • Wilt u naar Cambodja, dan kan dit via Don Kralo in Zuid-Laos. U kunt zo doorreizen naar Phnom Penh.
 • Wilt u naar Vietnam, dan bereikt u dit land via onder meer het plaatsje Na Meo in Noordwest-Vietnam.

Tijdsverschillen

Het is in Laos tijdens onze zomertijd vijf uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zes uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Lao, dat verwantschappen toont met het Thai. In de hotels en de internationale restaurants kunt u met Engels terecht. Mensen die niet in de toeristische industrie werkzaam zijn, spreken nauwelijks Engels. Verder kunt u (hier en daar) nog met Frans terecht.

Geldzaken

De munteenheid van Laos is de Laotiaanse Kip (LAK). Overgebleven Kip kunt u lastig tot niet terug wisselen, zorgt u er dan ook voor dat u zo weinig mogelijk (niets) overhoudt aan het einde van uw reis. Officieel mag er niet met buitenlandse valuta worden betaald. maar deze regel geldt vooral op papier. We raden u dan ook aan om tevens Thaise Baht en/of USD mee te nemen (vooral in kleine coupures). Let u er wel goed op dat de bankbiljetten niet (teveel) zijn beschadigd.
De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Laos aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum aanvragen Laos.

Het is ook mogelijk uw visum bij aankomst te regelen. Dit kost ca. USD 40 (ten tijde van het samenstellen van deze informatie, contant te voldoen).

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34°C. Tussen mei en oktober regeert de moesson. Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk droog, terwijl in de namiddag een (kortstondige) heftige regenbui voor verfrissing zorgt. Hoewel het ook kan voorkomen dat het dagen achter elkaar regent. De gemiddelde temperatuur is in de zomer ongeveer 32°C. In de koele tijd tussen november en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C.

N.B. Daar Laos een langgerekt en bergachting land is, kan het weer erg verschillen per gebied.

Ontdek Luang Prabang

Maak kennis met de bijzondere cultuur en het groene landschap in de omgeving van Luang Prabang.