In Touch with Laos

10-daagse privéreis

Deze reis brengt u in een ruime week van Vientiane, de hoofdstad van Laos, naar het eeuwenoude Luang Prabang. Onderweg passeert u kleine Hmong-dorpen, gebergtes en rivieren. U bekijkt mooie tempels, bezoekt de beroemde Buddha Caves en de indrukwekkende Plain of Jars en geniet van de prachtige natuur bij de Kuang Si-waterval.
lees verder

Reisfoto's

Rijstvelden bij Vang Vieng

Rijstvelden bij Vang Vieng

Monniken bij de haven

Monniken bij de haven

Wat Xieng Thong tempel, Luang Prabang

Wat Xieng Thong tempel, Luang Prabang

Vang Vieng

Vang Vieng

Vlakte der kruiken, Phonsavan

Vlakte der kruiken, Phonsavan

Highlights

 • Hoofdstad Vientiane
 • Traditionele Hmong-dorpen
 • De mysterieuze Vlakte der Kruiken
 • Het charmante Luang Prabang
 • De Pak Ou-grotten
 • Kuang Si-waterval
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze reis brengt u in een ruime week van Vientiane, de hoofdstad van Laos, naar het eeuwenoude Luang Prabang. Onderweg passeert u kleine Hmong-dorpen, gebergtes en rivieren. U bekijkt mooie tempels, bezoekt de beroemde Buddha Caves en de indrukwekkende Plain of Jars en geniet van de prachtige natuur bij de Kuang Si-waterval. Een geweldige reis die u in korte tijd de beste plekjes van Noord-Laos laat zien.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Vientiane in Laos.

Dag 2

Aankomst Vientiane

Tuk tuks in Vientiane

Tuk tuks in Vientiane

Na aankomst op de luchthaven van Vientiane wordt u naar uw hotel gebracht. 's Middags bezoekt u de hoogtepunten van Vientiane tijdens een stadsrondrit. U begint met de Wat Si Saket, de oudste tempel van de stad die niet verwoest is door het Siamese leger in 1827. Wat deze tempel zo bijzonder maakt, zijn de duizenden nissen met daarin Boeddhabeelden. Een deel van de tempel wordt nog gebruikt door de monniken, bijzonder om te zien. Wanneer u de straat oversteekt, komt u bij een van de andere belangrijke tempels van Vientiane, de Hor Phra Keo. Deze tempel is een van de heiligste van heel Laos en doet tegenwoordig dienst als een museum. De volgende stop is bij de Patuxai-poort in het centrum van Vientiane die naar het presidentiële paleis leidt en is geïnspireerd op de Arc de Triomphe. Het is gebouwd ter nagedachtenis aan gesneuvelde soldaten tijdens de verschillende oorlogen die Laos heeft meegemaakt. Voordat u terug naar uw hotel wordt gebracht, bezoekt u tot slot nog de boeddhistische stoepa Pha That Luang.

U verblijft in Chanthapanya Hotel - Vientiane
Dag 3

Vientiane - Vang Vieng

Fietsen bij Vang Vieng

Fietsen bij Vang Vieng

Vandaag gaat u op weg naar Vang Vieng. Onderweg maakt u een stop in Ban Keun, waar u ziet hoe zout wordt gewonnen op de traditionele manier. Na de lunch reist u verder naar Vang Vieng, waar de omgeving langzaam verandert in fotogenieke karstgebergtes en indrukwekkende kliffen. Het dorp wordt in tweeën verdeeld door de rivier Nam Song.

U verblijft in Riverside Boutique Resort - Vang Vieng
Dag 4

Vang Vieng - Phonsavan

Vlakte der Kruiken, Phonsavan

Vlakte der Kruiken, Phonsavan

Na het ontbijt stapt u aan boord van een smalle boot voor een tocht over de Nam Song-rivier. Onderweg bezoekt u de Tham Chang-grot, vanaf waar u een prachtig uitzicht over de vallei heeft. Hierna reist u door naar Phonsavan met onderweg uitzicht over de lokale Hmong-dorpjes die langs de valleien liggen. Phonsavan ligt in de provincie Xieng Khouang, bekend om de mysterieuze 'Plain of Jars', een gebied beter bekend als de Vlakte der Kruiken.

U verblijft in Vansana Hotel - Phonsavan
Dag 5

Vrije dag Phonsavan

Vlakte der Kruiken, Phonsavan

Vlakte der Kruiken, Phonsavan

U bezoekt vandaag drie gebieden van de Plain of Jars, waaronder een heuvel nabij het dorpje Ban Xieng Di. Vanaf de top van de heuvel heeft u een panoramisch uitzicht over de kruiken, maar ook over de rijstvelden. Tot op de dag van vandaag is het een raadsel hoe duizenden grote stenen kruiken in dit landschap terecht zijn gekomen. Volgens archeologen dateren de kruiken van 500 v.C. en werden deze gebruikt voor begrafenis rituelen. Tijdens de Vietnamoorlog heeft Laos het zwaar te verduren gehad en is het het meest gebombardeerde land ooit in de geschiedenis geworden. De ruïnes van Vat Piavat en That Foun zijn eigenlijk de enige overblijfselen uit het verleden. De oorlog heeft in Xieng Khouang dan ook duidelijk haar littekens achtergelaten, maar dit neemt de natuurlijke schoonheid niet weg. Na de lunch bezoekt u het dorpje Ban Naphia, waar onder andere lepels en armbanden worden gemaakt van bommen die de lokale bevolking heeft gevonden. Door het gebruiken van deze overblijfselen van de oorlog, willen de Laotianen laten zien hoe sterk en creatief ze zijn.

U verblijft in Vansana Hotel - Phonsavan
Dag 6

Phonsavan - Luang Prabang

Ho Phra Bang Tempel, Luang Prabang

Ho Phra Bang Tempel, Luang Prabang

U laat Phonsavan achter u en via een bergachtige weg rijdt u naar Phoukhoun. Hier geniet u van de lunch voordat u via Kiukhacham doorrijdt naar de eeuwenoude stad Luang Prabang, welke op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

U verblijft in Maison Dalabua - Luang Prabang
Dag 7-8

Vrije dagen Luang Prabang

Monniken in Luang Prabang

Monniken in Luang Prabang

U bent op vakantie, maar toch raden wij u aan om één keer vroeg op te staan tijdens uw reis. Met uw gids bekijkt u dan de 'Tak Bat', de processieronde van de monniken. Hierbij brengt de Laotiaanse bevolking offers aan de monniken, gekleed in oranje gewaden. Dit dagelijkse ritueel is een onderdeel van hun leven en uw gids weet u als geen ander hierover de 'ins en outs' te vertellen.

De volgende dag in Luang Prabang bezoekt u de Wat Xieng Thong, ook wel bekend als de Tempel van de Gouden Stad, daterend uit de 16ᵉ eeuw. Hierna verlaat u de stad en na een uur rijden bereikt u de Kuang Si-waterval. De waterval ligt verscholen in een groen bos en het water komt vanaf 50 meter hoogte via verschillende plateaus naar beneden. Een prachtig schouwspel! Uiteindelijk komt het water terecht in natuurlijke azuurblauwe baden waar u een verfrissende duik kunt nemen. Bezoekt u hier ook het Bear Rescue Center, een organisatie die beren opvangt en die zich inzet voor de schokkende omstandigheden waarin beren in Azië vaak leven. Terug in Luang Prabang vaart u naar het pottenbakkersdorpje Ban Chan. Hier wordt al meer dan 400 jaar prachtig aardewerk gemaakt en het is dan ook een goede plek om lokale souvenirs te kopen, mocht u hier gisteren de kans niet voor hebben gehad. Sluit de dag samen met de locals af met een potje 'petanque', oftewel jeu de boules! Deze sport is ontzettend populair in Luang Prabang en gaat vaak samen met verrukkelijke snacks en lokaal bier.

U verblijft in Maison Dalabua - Luang Prabang
Dag 9

Luang Prabang - Amsterdam

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 10

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige reis.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

DTP en Hepatitis A wordt aangeraden. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34°C. Tussen mei en oktober regeert de moesson. Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing zorgt. De gemiddelde temperatuur is in de zomer ongeveer 32°C. In de koele tijd tussen november en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C; de nachttemperatuur bedraagt ongeveer 22°C.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Het is mogelijk om een e-Visum al voorafgaand aan uw reis door Laos aan te vragen. Dit scheelt een hoop tijd op de luchthaven! Het aanvragen van een E-visum is erg gemakkelijk en kan via deze website https://laoevisa.gov.la/index.  Het Laos e-Visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Het is ook mogelijk uw visum bij aankomst te regelen. Dit kost USD 35 (ten tijde van het samenstellen van deze informatie, contant te voldoen). Let u er wel op dat dit enige vertraging voor u kan betekenen door de tijd die het verkrijgen van een visum ter plaatse in beslag neemt!

Tijdsverschil

Het is in Laos tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben is het 6 uur later.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

De prijs voor deze reis is op aanvraag. Heeft u interesse? Neem contact met ons op en wij bespreken graag met u de mogelijkheden en prijzen voor een rondreis door Laos.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Andere excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Kuang Si Waterval, Laos

Waarom naar Laos met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds