Rondreis Taiwan

Het bijzondere aan een rondreis Taiwan is dat het land niet zo groot is en er geen grote afstanden zijn tussen de diverse hoogtepunten. Onze aanraders zijn vooral de spectaculaire Taroko Gorge, de hoofdstad Taipei en talrijke boeddhistische tempels.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Sun Moon Lake, Nantou

Waarom naar Taiwan met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Taiwan

Reisinformatie Taiwan

  • Overzicht
  • Algemene info

‘Prachtig eiland’ ofwel ‘Ilha Formosa’. zo noemden de Portugezen Taiwan in de 16eeuw, Zelden is een treffender naam voor een land bedacht. Er is hier een enorme variëteit in landschappen, waardoor u hier ware topattracties vindt. Ten zuiden van de moderne hoofdstad Taipei splitsen imposante bergketens het land in tweeën. De westkust is het meest ontwikkeld en biedt grote steden, talrijke boeddhistische tempels en zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis. De oostkust is een aaneenschakeling van ongerept natuurschoon, met als bekendste hoogtepunt de indrukwekkende Taroko Gorge. U kunt gemakkelijk kennismaken met alle hoogtepunten van Taiwan in één vakantie.

Belangrijke steden en bezienswaardigheden in Taiwan

Taipei

Taipei betekent letterlijk ‘Stad van het Noorden’. In de hoofdstad van Taiwan ziet u hoe modern en traditioneel hand in hand samen gaan. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de futuristische Taipei 101 of het fantastische National Palace Museum. Taipei is ook bekend vanwege de vele avondmarkten en de verrukkelijke Chinese gerechten. U kunt met de metro gemakkelijk de stad doorkruisen, waardoor u kunt gaan en staan waar u maar wilt. Taipei is zowel het start- als eindpunt van uw reis en u kunt er ook voor kiezen hier tijdens uw gehele vakantie te verblijven. Doordat Taiwan niet zo groot is kunt u de belangrijkste hoogtepunten tijdens een dagexcursie bezoeken.

Taroko National Park en Taroko Gorge

Het nationale park Taroko is slechts een van de vele groene gebieden in Taiwan. De naam refereert naar de Taroko-kloof, de bekendste bezienswaardigheid van het land, en de oorspronkelijke inwoners, de Truku. De belangrijkste bezienswaardigheden in dit gebied zijn de mooie Schrijn van de Eeuwige Lente, de Tunnel der Negen Bochten en de Zwaluw-grot.

Sun Moon Lake

Het grootste meer van Taiwan dankt haar naam aan de vorm. Het noordelijke deel lijkt op een zon en het zuidelijke deel op een halve maan. Midden in het meer is een klein eilandje, met de naam Lalu. Het is een populaire bestemming tijdens een rondreis door Taiwan. Maak een boottochtje over het meer of verken de omgeving tijdens een wandeling.

Tainan

Deze kustplaats is de oudste stad van Taiwan en heeft nog vele oude straatjes en tempels. U zult in deze schilderachtige, oude stad vooral genieten van de levendige nachtmarkten en de gezellige sfeer.

Tijdsverschillen

Het is in Taiwan tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Taiwan wordt een mix van Mandarijn en Taiwanees gesproken. Bij de hotels kunt u in het algemeen met alle vragen in het Engels terecht. Daarbuiten wordt het Engels mondjesmaat gesproken.

Geldzaken

De Munteenheid in Taiwan is de Taiwanese Dollar (TWD of NT$).
We raden u ten zeerste aan om te alle tijden contact geld bij u te hebben. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Een visum is niet noodzakelijk indien u korter dan drie maanden in Taiwan verblijft.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Taiwan heeft een tropisch (zee)klimaat, met uitzondering van de berggebieden, waar een steppeklimaat heerst. De hoeveelheid neerslag is afhankelijk van het seizoen en gebied, maar vooral juli en augustus zijn natte maanden. Van november tot maart valt de meeste regen in het noorden en van maart tot oktober valt de meeste regen in het zuiden. De temperaturen zijn vrij aangenaam, maar vooral in de zomer kan het, vanwege de luchtvochtigheid, erg benauwd aanvoelen. Gemiddeld gezien is de dagtemperatuur in de winter ca. 18°, alleen in de hoger gelegen berggebieden kan het een stuk kouder worden en is er zelfs kans op een enkele sneeuwbui. In de zomer kan de temperatuur overdag oplopen tot ca. 30° en tussen juni en september kunnen orkanen/ tyfoons in bepaalde gedeelten van Taiwan voorkomen.

Over het algemeen is Taiwan het best bereisbaar in de maanden oktober en november. In deze periode valt er over het algemeen relatief weinig regen en zijn de temperaturen aangenaam.