• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Havana

Een absoluut hoogtepunt tijdens uw rondreis door Cuba is de stad Havana, de fascinerende hoofdstad van Cuba. Veelal zal Havana uw beginpunt zijn van uw vakantie in Cuba of tevens uw eindpunt van uw reis. Havana is hoe dan ook een stad waar u minstens 3 dagen moet verblijven; er is immers zo veel te zien en te doen dat het zonde is om Havana in een sneller tempo te bezoeken.
Lizzie Lommerse
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Reisinformatie Havana

Een absoluut hoogtepunt tijdens uw rondreis door Cuba is de stad Havana, de fascinerende hoofdstad van Cuba. Veelal zal Havana uw beginpunt zijn van uw vakantie in Cuba of tevens uw eindpunt van uw reis. Havana is hoe dan ook een stad waar u minstens 3 dagen moet verblijven; er is immers zo veel te zien en te doen dat het zonde is om Havana in een sneller tempo te bezoeken.
Bovenal is Havana een gezellige stad met vele Spaans-koloniale overblijfselen. Het is er altijd druk en gezellig en overdag zijn de Amerikaanse auto's uit de vijftiger jaren een opvallend straatbeeld.


De wijken van Havana

Havana kent diverse wijken met ieder hun eigen charme en bezienswaardigheden. Houd uw fotocamera gereed, want er zijn talrijke fotogenieke plekjes. Wij lichten graag aan u toe wat de leukste plekjes van Havana zijn en wat u absoluut gezien moet hebben tijdens uw bezoek aan Havana:

De wijk La Habana Vieja

Habana Vieja, ofwel: oude stad, is het historische hart van Havana. Laat u voeren door de kleine straatjes, met ongelijke klinkertjes, langs oude huizen en woningen. Het is heerlijk om hier te slenteren en de Cubaanse sfeer op te snuiven. Rondom de pleinen in de oude binnenstad van Havana is het gezellig en zijn er veel terrasjes en winkeltjes te vinden. Nergens anders tijdens uw rondreis Cuba zult u dit treffen zoals hier.

Bezienswaardigheden in Habana Vieja:

 • Plaza de Armas: het oudste plein van Havana waar dagelijks een openluchtmarkt is waar jonge kunstenaars hun talent tonen.
 • Plaza Vieja: een plein met barokke residenties daterend uit de 18e eeuw, gebouwen uit het begin van de 20e eeuw.
 • Plaza Catedral: hier ligt de mooiste barokke kerk van Cuba, daterend uit de 18e eeuw. Rondom het plein liggen gebouwen waar de voorname adel van Cuba woonde.
 • Plaza de San Francisco: gelegen aan de haven van Havana.
 • El Capitolio: een kopie op kleine schaal van Capitol Building in Washington. Paradoxaal genoeg een prominent embleem van Havana.
 • Parque Central: het centrale park aan de rand van de oude binnenstad. Hier worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld, er wordt gekletst, geroddeld en geflirt.
 • Salsadansen in de vele gezellige terrasjes.
 • Calle Mercaderes: een van de fraaist gerestaureeerde straatjes in de historische binnenstad.

De wijk Vedado

Havana Vedado is een residentiële wijk waar de voornaamste hotels liggen, zoals Nacional de Cuba. Het vormt tevens het échte artistieke centrum van Havana.

Bezienswaardigheden in Vedado:

 • Universiteit van Havana.
 • Vele kunstacademies: de oipleiding voor vele klassieke balletdansers en musici.
 • De beste muziekclubs en 'insider' adresjes bevinden zich hier.
 • Plaza de la Revolución: dit is de plek waar de revolutie in ere wordt gehouden. De indrukwekkende stalen beeltenis van Ernesto 'Che' Guevara op de façade van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het gigantische beeld van de vrijheidsstrijder José Marti roepen ontzag op.
 • De indrukwekkende begraafplaats 'Colon': Bijzondere en ontroerende gedenkmonumenten.
 • Het historische hotel Nacional de Cuba, de onbetwiste icoon der Gran Hotels. Al bent u er geen gast, u bent er van harte welkom.
 • Museo Nacional de la Danza: een must voor liefhebbers van de dans. Originele kostuums, schoeisel, foto’s, relieken, attributen en overzichtstentoonstellingen van de groten der aarde.

De wijk Miramar

Miramar is een buurt die van oudsher bekend staat als de diplomatenzone. In deze wijk zijn tal van ambassades en consulaten, ondergebracht in schitterende, vaak historische panden. Het straatbeeld alleen al is een bezoek waard: de nieuwste modellen Mercedes zoeven geruisloos langs ronkende klassieke auto’s uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw, het is nog de vraag wie de show steelt.

Bezienswaardigheden in Miramar:

 • Avenida 5ta, ofwel 5th Avenue: klinkt deftig en dat is het ook. De panden die hier staan behoren tot Havana's mooiste
 • Club Tropicana: het wereldberoemde showcabaret in een openluchttheater; een groot orkest, nostalgische zangers, de crème de la crème aan Cubaanse dansers, frivole kostuums en spetterende verrassingselementen.
Reisblog Cuba

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Cuba met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me