• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Willemstad

Het kloppend hart van Curaçao is uiteraard Willemstad, met Punda aan de ene zijde en Otrobanda aan de overzijde, verbonden met elkaar door de Pontjesbrug. Willemstad heeft naast een gezellige haven, restaurantjes, winkels en uitgaansgelegenheden ook veel historie en is een van de rijkste steden ter wereld wat cultuur en verscheidenheid betreft.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelHotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Willemstad

Het kloppend hart van Curaçao is uiteraard Willemstad, met Punda aan de ene zijde en Otrobanda aan de overzijde, verbonden met elkaar door de Pontjesbrug. Willemstad heeft naast een gezellige haven, restaurantjes, winkels en uitgaansgelegenheden ook veel historie en is een van de rijkste steden ter wereld wat cultuur en verscheidenheid betreft.


Punda

Willemstad, de hoofdstad van Curaçao staat bekend om de kleurrijke koopmanshuizen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Deze staan in het nieuwere gedeelte van Willemstad, de wijk Punda.

Highlights van Punda


In deze kleurrijke wijk moet u de volgende highlights zeker niet overslaan!
• Bezoek de ‘Ronde markt op het Waaigatplein. Hier verkoopt de lokale bevolking allerlei groenten en fruit, vis en allerlei handwerkproducten.
• Ook leuk is de drijvende markt, die ook wel ‘barkje’ genoemd wordt. De veelal Venezolaanse kooplieden verkopen hier de meest verse producten rechtstreeks vanuit hun bootjes. Op de markten ontdekt u het echte Curaçaose leven.
• De forten hier zijn een bezoekje waard. Het bekendste fort is Fort Amsterdam, waarin onder andere een museum gevestigd is. In het Rif Fort, tegenover Fort Amsterdam, kunt u terecht om te shoppen en daarna een hapje te eten. Voor een van de mooiste uitzichten over Willemstad bezoekt u Fort Nassau, waar ook een zeer goed restaurant gevestigd is.Otrobanda

Otrobanda is de oude wijk van Willemstad. Hier kunt u heerlijk slenteren door de kronkelende straatjes. Hier kunt u heerlijk ronddwalen en winkelen in de kleine boetiekjes.

Highlights Otrobanda


Wij kunnen u de volgende tips geven, voor als u in Otrobanda bent.
• Museum Kurá Hulanda: In dit museum herleeft u de roemruchte geschiedenis van Otrobanda. In de 18e en 19e eeuw gingen de vrijgekomen slaven in Otrobanda wonen, waardoor het later een belangrijk cultureel centrum werd.
• Proef de heerlijke lokale rum, 'Rom Berde', wat 'groene rum' betekent. Een leuk plekje hiervoor is de Netto Bar in de Breedestraat.


Pietermaai

Vlakbij Punda en Otrobanda ligt het bruisende Pietermaai. Ook hier bevinden zich kleurrijke huizen en leuke barretjes waar u gezellig wat kan drinken op een terras. Een leuk barretje is Mundo Bizarro, dat is ingericht met Cubaanse kunst en kitsch. Bij Mundo Bizarro heerst een gezellige sfeer en kijkt u uw ogen uit.


Salinja

De centraal gelegen wijk Salinja geldt als één van de grootste winkelgebieden van zowel Willemstad als Curaçao. U kunt hier van alles kopen: van kleding in de vele leuke, kleine boetiekjes tot boeken. Salinja herbergt verder verschillende gezellige restaurants en bars. Een van de beste restaurants is ‘Fusions’. Dit restaurant heeft een keur aan heerlijke gerechten van over de hele wereld.
Reisblog Curaçao

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Curaçao met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me