• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie St. Maarten

Sint Maarten, het eiland met een Nederlands en een Frans gedeelte. Op het eiland zijn prachtige stranden en veel knusse barretjes. Altijd al een keer Caribisch carnaval willen maken? Sint Maarten is daarvoor dé plek bij uitstek om dit kleurrijke festival te vieren.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Bestemmingen in St. Maarten
Reisinformatie St. Maarten

Er heerst een speciale sfeer op St. Maarten doordat het eiland is opgesplitst in een Nederlands en een Frans gedeelte. Vlakbij St. Maarten liggen Saba en St. Eustatius; Twee ongerepte eilanden waar u komt voor authenticiteit, natuur en rust.


Hotels St. Maarten

Zowel het Nederlandse als het Franse deel van St. Maarten beschikt over prima hotels. U kunt kiezen uit de grotere hotels met vele faciliteiten of de kleinschalige hotels, waar de persoonlijke aandacht en unieke inrichting voorop staan. Ook kunt u appartementen boeken, ideaal als u met een grotere groep meer eigen faciliteiten wilt hebben tijdens uw vakantie. Wij adviseren u graag over uw verblijf tijdens uw vakantie St. Maarten!
Bekijk de hotels op St. Maarten >

Orkaan Irma 

Vorig jaar september 2017 is St. Maarten zwaar getroffen door de orkaan Irma. Het afgelopen jaar is op het eiland hard gewerkt aan de wederopbouw en is het eiland St. Maarten weer klaar om toeristen te ontvangen. De sporen van de orkaan zijn nog zeker zichtbaar op het eiland maar willen wij het reizen naar St. Maarten stimuleren om zo de economie te ondersteunen.


Auto huren op St. Maarten

Het is aan te raden om een auto te huren tijdens uw vakantie op St. Maarten. Zeker omdat zowel het Franse als het Nederlandse gedeelte van het eiland verschillende baaien heeft waar u met de auto gemakkelijk kunt komen.


Waar verblijven op St. Maarten?

Nederlands gedeelte

Het Nederlandse gedeelte van St. Maarten is het zuidelijke deel van het eiland met Philipsburg als hoofdstad en is het meest toeristisch. Er zijn veel winkels, eetgelegenheden en casino's te vinden.
Lees meer over het Nederlandse deel van St. Maarten >Franse gedeelte

Het Franse gedeelte van St. Maarten, St. Martin, is het noordelijke deel van het eiland. Het Franse gedeelte doet erg denken aan de zuidkust van Frankrijk waar u op een terrasje kunt genieten van een café au lait met een croissant.
Lees meer over het Franse deel van St. Maarten >


Excursies en activiteiten op St. Maarten

Tijdens uw vakantie op St. Maarten hoeft u zich niet te vervelen; er is van alles te doen.
Wij zetten een paar tips voor u op een rijtje:Culinaire verwennerij

St. Maarten telt meer dan 400 restaurants en wordt daarom ook de hoofdstad van de Caribbean genoemd.
Er vindt zelfs jaarlijks een festival plaats: Fête de la Cuisine plaats (ieder jaar in november). Tijdens dit festival nodigt het eiland Nederlandse topchefs en staat het eiland een week lang in het teken van gastronomische activiteiten, zoals diners, cookouts, wine tastings, kookdemo's, beachparty's etc.Winkelen

Er zijn op St. Maarten veel winkels met tax free producten, zoals tabak, drank, parfums en sieradenWatersporten

Op St. Maarten zijn veel watersportfaciliteiten, vooral voor zeilers is het waar paradijs. Ieder jaar vindt op St. Maarten de Heineken Regatta plaats.Orient Bay

Orient Bay is een hip strand met vele beach clubs en tropische barretjes. Zeker een bezoekje waard!Sportvissen

Avontuurlijk, spannend en spectaculair om te diepzeevissen.Islandhoppen

Rondom St. Maarten liggen prachtige kleine eilanden die u gemakkelijk per vliegtuig of boot kunt bereiken: zoals Saba, St. Eustatius, Anguilla of St. Barts.

Er heerst een speciale sfeer op St. Maarten doordat het eiland is opgesplitst in een Nederlands en een Frans gedeelte. Vlakbij St. Maarten liggen Saba en St. Eustatius; Twee ongerepte eilanden waar u komt voor authenticiteit, natuur en rust.

Tijdsverschillen op St. Maarten

Het is op St. Maarten 5 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Feestdagen op St. Maarten

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Koningsdag: 27 april
Dag van de Arbeid: 1 mei
Dag van het land St.Maarten: 10 oktober
Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op St. Maarten op dezelfde dag gevierd als bij ons.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Voor verdere mogelijkheden, zie onze website:
https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op St. Maarten. Dit zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal op St. Maarten

De officiële talen zijn Nederlands en Frans. Tevens wordt vrijwel overal Engels gesproken.

Geldzaken St. Maarten

De munteenheid is de Antilliaanse gulden (ANG). De munt heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar. Wij adviseren u echter om (ook) Amerikaanse dollars in contant mee te nemen, omdat dit het meest gangbare betaalmiddel is. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: 1 ANG = EUR 0,49.

Creditcard: Met creditcards kunt u in de hotels en grote restaurants en winkels terecht. Ook kunt u pinnen met uw creditcard of met uw creditcard contant geld opnemen bij de bank; u dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort.
Pinnen:Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw terugkomst.
Reist u via Amerika naar St. Maarten, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

 

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodaties op St. Maarten

Inchecken:Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.
 

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken op St.Maarten

St. Maarten heeft een zeer groot aanbod aan restaurants, variërend van eenvoudige eetgelegenheden tot gourmet restaurants. Door het kosmopolitische karakter van het eiland kan men hier alle soorten maaltijden krijgen. Het leidingwater kunt u gewoon drinken, mineraalwater is overal te koop.

Klimaat op St. Maarten

De zogenaamde ‘Bovenwindse eilanden’ waartoe St. Maarten behoort, hebben een gemiddelde temperatuur van 22-28°C. De verkoelende passaatwind zorgt voor een aangename verfrissing. De meeste regen valt in de periode juni tot en met november, het ‘natte’ seizoen. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als ‘orkaanseizoen’; de statistieken geven echter aan dat de meeste Caraïbische eilanden gemiddeld twee tot drie keer per eeuw getroffen worden door een zogenaamde ‘hurricane’.

Binnenlands vervoer op St.Maarten

De taxi’s hebben geen meter, maar de prijzen naar de meeste bestemmingen zijn van tevoren min of meer vastgesteld.Reisblog St. Maarten

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor St. Maarten met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me