• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Amazone regenwoud

80% van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud. In het Amazonegebied leven maar liefst 700 soorten vogels, 200 soorten zoogdieren, 130 soorten reptielen en 99 amfibiesoorten. Ontdek het ook!
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Amazone regenwoud

Tijdens uw rondreis Suriname reist u naar één van de meest bosrijke landen ter wereld. Maar liefst 80% van het land bestaat uit tropisch regenwoud. Het is dan ook niet gek dat Suriname vooral bekend staat om het Amazonegebied. In het Amazonegebied is er een grote verscheidenheid aan planten en dieren. In het regenwoud leven maar liefst 700 soorten vogels, 200 soorten zoogdieren, 130 soorten reptielen en 99 amfibiesoorten.
Verder landinwaarts komt u tussen de hoge bomen ook breed stromende rivieren tegen, met imposante stroomversnellingen. ’s Nachts hoort u betoverende geluiden uit het unieke regenwoud. De wouden zijn zo dicht begroeid, dat vele bosgebieden alleen vanuit de lucht of over het water bereikbaar zijn. Omdat de wouden zo geïsoleerd zijn, leven hier nog de oorspronkelijke bewoners. Een voorbeeld van zo’n eeuwenoude beschaving is de Marron-stam, die afstamt van de vroegere slaven.


Bezienswaardigheden in het Amazone Regenwoud

Anaula

Anaula is prachtig gelegen in het Boven Suriname gebied, een gedeelte van het Amazone regenwoud op een bosrijk eiland van ongeveer 12 hectare groot.

Awarradam

In de omgeving van Awarradam kunt u een heus jungleavontuur beleven tijdens uw rondreis Suriname.

Berg en Dal

Berg en Dal is een prachtig dorp, niet ver van Paramaribo. Ondanks dat het dorp relatief dicht bij de stad ligt, wordt Bergendal toch omgeven door regenwoud.

Centraal Suriname Natuurreservaat

Met zijn 1,6 miljoen hectare aan regenwoud is het Centraal Suriname natuurreservaat één van de grootste van het land.

Danpaati

Danpaati is een paradijs op aarde. U verblijft hier in een authentieke lodge, prachtig gelegen op een eiland in het Surinaamse regenwoud.

Kabalebo

In Kabalebo geldt: veel kan, maar niets moet. U kunt bijvoorbeeld een fantastische voettocht maken in het onaangetaste Amazonewoud.

Kasikasima

Dichtbij de grens met Brazilië ligt het mysterieuze Kasikasima gebergte, het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van uw Suriname rondreis.

Palumeu

Palumeu is gelegen in het hart van het Amazone regenwoud. U zult gefascineerd zijn van dit gedeelte van het regenwoud.Reisblog Suriname

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Suriname met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me