• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Commewijne District

Wanneer u in Paramaribo bent en naar de overkant van de Surinamerivier kijkt, ziet u het Commewijne district. Dit plantagedistrict was het toneel van het koloniale verleden van Suriname. In het noorden van Commewijne ziet u de sporen van deze roemruchte geschiedenis.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Commewijne District

Wanneer u in Paramaribo bent en naar de overkant van de Surinamerivier kijkt, ziet u het Commewijne district. Dit plantagedistrict was het toneel van het koloniale verleden van Suriname. In het noorden van Commewijne ziet u de sporen van deze roemruchte geschiedenis. Hier werkten de slaven in de suiker- koffie- en cacaoplantages. Later werden hier ook citrusvruchten en rijst verbouwd. Een imposante verschijning aan de oever van de Surinamerivier is Fort Nieuw Amsterdam, dat in de 18e eeuw gebouwd werd om de plantages te beschermen tegen piraten en andere schurken die de plantages wilden overmeesteren. Het fort is tegenwoordig een openluchtmuseum, maar eigenlijk is het mooie Commewijne District in zijn geheel één groot openluchtmuseum. De plantages zijn de laatste jaren namelijk volledig in oude staat teruggebracht. Deze regio is op typisch Hollandse wijze te verkennen: per fiets! Het is heerlijk fietsen tussen de vlakke, groene plantages. Ook kunt u zich heerlijk relaxed door deze omgeving laten rondrijden per boot of bus.Commewijne District - Plantage Frederiksdorp

Breng een bezoek aan het Commewijne District als u meer wilt weten over het koloniale verleden. Verblijf bijvoorbeeld op Plantage Frederiksdorp, een voormalige koffie- en cacaoplantage.
Reisblog Suriname

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Suriname met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me