• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

La Paz

La Paz is de grootste stad van het land en totaal anders dan de rest van het land. Het heeft niet de grandeur van de Spaans-koloniale centra die de hoofdsteden van Zuid-Amerika zo kenmerken maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door een totale onderdompeling in de andino-wereld.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie La Paz

La Paz is de grootste stad van het land en totaal anders dan de rest van het land. Het heeft niet de grandeur van de Spaans-koloniale centra  die de hoofdsteden van Zuid-Amerika zo kenmerken maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door een totale onderdompeling in de andino-wereld.


Kleurrijk Straatbeeld

Het merendeel van de bevolking is van inheemse afstamming en dat feit kleurt de stad, ook letterlijk. Straatverkopers, stalletjes, heksenmarkt, medicijnenmarkt; hier komt de hele indiaanse wereld samen in een bont stadsleven. De stad groeit zo hard, dat er een hele nieuwe stad naast de oude is ontstaan: Alto. La Paz ligt in een weidse kom op de altiplano op circa 3600 meter hoogte. Alto ligt bovenop de altiplano, op 4000 meter en is recentelijk verbonden met de benedenstad door een netwerk van kabelbanen, als vorm van openbaar vervoer. Het is niet alleen een uitkomst voor de bewoners maar ook geweldig voor de toeristen. Door over de altijd drukke straten te zweven zijn de citytours een stuk spectaculairder!  Tijdens een citytour worden de centrale pleinen en straten van de stad bezocht zoals Plaza Murillo en Calle Jaén die representatief zijn voor de koloniale periode, maar op de markt van de toverdokters bent u al in geheel andere wereld. Met de kabelbaan zweeft u naar de Mirador (hoogste eindstation) voor een geweldig panorama over de stad.


Vervoer van en naar La Paz

La Paz heeft vliegverbindingen met Cuzco, Arequipa en Lima in Peru, met Sao Paulo en Campo Grande in Brazilië, met Iquique en Santiago in Chili en met Salta en Buenos Aires in Argentinië.  Maar de belangrijkste verbinding is natuurlijk de rechtstreekse vlucht naar Uyuni.
Reisblog Bolivia

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Bolivia met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me