• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Salar de Uyuni

De zoutvlakte van Uyuni in het zuiden van Bolivia is de meest indrukwekkende van allemaal. Dit enorme zoutmeer is ruim 10.000 vierkante kilometer groot.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Salar de Uyuni

De zoutvlakte van Uyuni in het zuiden van Bolivia is de meest indrukwekkende van allemaal. Dit enorme zoutmeer is ruim 10.000 km².


Jeepsafari

Het is een oogverblindende witte vlakte.  Er is slechts één ankerpunt aan de horizon: in het midden is een eiland, een rotsberg vol zuilcactussen en een restaurant. Dit is Isla Pescado. Bezoekers worden er met de jeep naar toe gereden.

Die enorme zoutvlakte is maar liefst éénderde van de oppervlakte van Nederland. En daarbuiten gaan de extreme omstandigheden gewoon door: eindeloze woestijnen met af en toe schitterende meertjes met wonderlijke kleuren zoals Laguna Colorado of Laguna Verde. Er zijn geothermale velden met stoompluimen (fumarolen) en geisers.

Op onze meerdaagse rondreizen verblijft u in kleine hotels die meestal gerund worden door de lokale indianengemeenschap en sommige hotels zijn helemaal opgetrokken uit zoutsteen – mét design.


Onze Uyuni-rondreizen

De routes van onze Uyuni-rondreizen bieden u de keuze om vanuit La Paz via Uyuni door te reizen naar San Pedro de Atacama in Chili of omgekeerd. Uyuni is ook heel goed in te passen in een Peru-reis. Want na terugkeer in La Paz vanuit Uyuni kunt u rechtstreeks naar Cuzco vliegen.

Tip

Uyuni, de woestijn, La Paz en Titicacameer liggen op circa 4000 meter hoogte. De kans is groot dat u last krijgt met de ademhaling. Het lichaam heeft een paar dagen gewenning nodig: doe het rustig aan, drink veel water, drink cocathee en vermijd zware maaltijden. Raadpleeg bij twijfel uw huisarts.Reisblog Bolivia

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Bolivia met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me